H Χριστίνα Δημητρίου προτείνει: Άλλαξε συνήθειες, φτιάξε τον καλύτερο εαυτό σου, η πιο κατάλληλη ώρα είναι τώρα!

Γράφει η Χριστίνα Δημητρίου
Βοηθός Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Aγαπημένοι μας φίλοι, αναγνώστες του SkalaTimes, η στήλη αυτή είναι εδώ για να προτείνω, να μοιράζομαι μαζί σας ιδέες, σκέψεις και εισηγήσεις.
Πριν λίγες μέρες συναντήθηκα με δύο αγαπημένες φίλες, σε ένα από τα υπέροχα μαγαζιά της Λάρνακας μας, για brunch. Aνάμεσα στα πολλά που συζητήσαμε, (με ένα 80% να αναφέρεται στη πόλη μας τη Λάρνακα), η μία φίλη πήγε την κουβέντα στις δίαιτες και στην σωστή διατροφή (ευτυχώς ήταν μόλις είχαμε τελειώσει το γευστικό και με αρκετές θερμίδες brunch μας).

Η σωστή διατροφή δεν γίνεται για να έχουμε «τέλεια σώματα», γίνεται για να νιώθουμε εμείς όμορφα. Δεν τρώμε σωστά για τους άλλους, τρώμε για να έχουμε εμείς καλή υγεία.
«Νους υγιής εν σώματι υγιεί», είχε πει ο Ιπποκράτης.

Σας έχω καλά νέα: H πιο κατάλληλη ώρα για να ξεκινήσετε σωστή διατροφή και γυμναστήριο είναι τώρα!
Και αν δεν «έχετε καλή χημεία» με το γυμναστήριο υπάρχουν και εναλλακτικές: περπάτημα, χορός, άσκηση στο σπίτι, τρέξιμο στην πανέμορφη παραλιακή μας πόλη (δεκάδες κόσμου κάθε πρωί απολαμβάνει το περπάτημα ή το τρέξιμο στις Φοινικούδες, στο Μακένζι, ή στο παραλιακό μέτωπο Πύλας και Ορόκλινης).

Σύμφωνα με τους ειδικούς: «Για να είμαστε πάντα υγιείς και γεμάτοι ενέργεια και ευεξία πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη διατροφή μας. Η νηστεία είναι μια καλή αφορμή να υιοθετήσουμε καλές διατροφικές συνήθειες που θα μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή». Οι νηστείες για το Πάσχα ξεκινούν σε λίγες μέρες. Για τους πιστούς έχει πνευματική αξία η νηστεία, όμως παράλληλα είναι και μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση και σωστή διατροφή.

H γνωστή ατάκα «είμαστε ότι τρώμε», είναι αληθινή.

Τώρα, σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, αν ξεκινήσουμε σωστή διατροφή και άσκηση θα μας βρει η Άνοιξη και το Καλοκαίρι με την καλύτερη διάθεση! Κανένας δεν θέλει να κατεβαίνει στις παραλίες και να νιώθει τα περιττά κιλά να βαραίνουν το σώμα και τη διάθεση του.

Να θυμάστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες κάθε 24ωρο και να χαρίζετε στον εαυτό σας στιγμές με ανθρώπους που σας ξεκουράζουν, σας χαλαρώνουν, σας εμπνέουν και σας βοηθούν να πάτε ένα βήμα πιο μπροστά ως άνθρωποι.

Σωστή διατροφή, άσκηση και ένα από τα πολλά αξιόλογα βιβλία αυτοβελτίωσης  που υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία, θα σας βοηθήσουν να υποδεχτείτε την Άνοιξη και το Καλοκαίρι με την καλύτερη διάθεση και υγεία.

Υ.Γ Και μη ξεχνάτε τι τονίζουν οι ειδικοί: H σωστή διατροφή καθυστερεί το γήρας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Έβδομη (7 η ) Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Δήμου Αθηένου / Αγώνας Ακριβείας Κλασσικών Αυτοκινήτων (στη μνήμη Μαρίας Θεοδώρου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει και φέτος για 7 η συνεχόμενη χρονιά την ετήσια τουφιλανθρωπική εκδήλωση «Κλασσικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου». Η εκδήλωση αυτή διεξάγεταιστη

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα»

Χθες Τετάρτη 08 Μαΐου στις 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα» στο Δημαρχείο Λάρνακας.Παρόντες ήταν

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!