Χρίστος Ορφανίδης: “Θέλουμε και απαιτούμε όλοι οι υποψήφιοι να υπερβάλουν εαυτό, θέλουμε να είσαστε σε κάθε δήμο, κοινότητα, γειτονιά και σπίτι”


“Οι εκλογές της 9 ης Ιουνίου έχουν και πολιτικό νόημα, στέλνουμε το μήνυμα ότι το Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζει να είναι ο κύριος εκφραστής των δυνάμεων του κέντρου

Το ΔΗΚΟ παρουσίασε την Τετάρτη 3 Απριλίου τους υποψήφιους του για την πόλη και επαρχία Λάρνακας, σε μια εκδήλωση που έγινε στο GALU.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Λάρνακας κ. Χρίστος Ορφανίδης και ο Υποψήφιος Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας κ. Άγγελος Χατζηλάμπρου.

Αυτούσια η ομιλία του κ. Ορφανίδη:

Φίλε Πρόεδρε,
Φίλη Αναπληρώτρια Πρόεδρε,
Συναγωνίστριες, συναγωνιστές,
Φίλες και φίλοι
Συνάδελφοι, εκλεκτά στελέχη,
Φίλε Άγγελε υποψήφιε Πρόεδρε του Επαρχιακού Οργανισμού, Υποψήφιοι δημάρχοι, αντιδημάρχοι, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Κοινοτικών Συμβουλίων, σχολικοί έφοροι,
Αγαπητοί μου εκλεκτοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους εσάς που παρευρίσκεστε απόψε εδώ και αυτό λέει πολλά.
Δηλώνει δύναμη, δηλώνει αγάπη αυτή είναι η διαφορετικότητα που έχουμε εμείς στο Δημοκρατικό Κόμμα.
Εμείς αγαπάμε και νοιαζόμαστε για την Κύπρο μας που την θέλουμε ελεύθερη, εμείς αγαπάμε και θέλουμε την πρόοδο και την ευημερία της πατρίδας μας.
Δεν τα λέμε αυτά για να ευλογούμε τα γένια μας, εμείς ξέρουμε τι παραλάβαμε και το 1974 και το 2003 αλλά ξέρουμε και τι παραδώσαμε σ’ αυτούς που θα έφερναν λύση χθες, αυτούς που διαλαλούσαν ότι νοιάζονται για το «καλάθι της νοικοκυράς» και ξέρουμε ότι ασέλγησαν εις βάρος των πολιτών και της ίδιας της Κύπρου μας.
Εμείς σταθήκαμε με κόστος όσο κανείς, να προασπιζόμαστε αυτά που υποτίμησαν, αυτά που ξεγέλασαν, αυτά που έβαλαν χέρι στην τσέπη των συμπατριωτών μας.
Εμείς δεν είχαμε κοινωνικά παντοπωλεία, δεν ξέραμε επί των ημερών μας τι είναι Τρόικα, τη λέξη κούρεμα τη λέγαμε μόνο όταν πηγαίναμε στον κουρέα, εμείς δεν ξέραμε για αναδιαρθρώσεις ούτε για ξεσπιτώματα, τη λέξη αυτή την ξέραμε μόνο όταν η σουλτανική Τουρκία πραγματοποίησε την εισβολή της το 1974.
Εμείς δεν χαιρόμαστε γιατί τα έκαναν όλα μαύρα με τις διακυβερνήσεις των άλλων, εμείς λυπούμαστε που κατάντησαν την πατρίδα μας έτσι.
Εμείς περπατούσαμε με αξιοπρέπεια και να σας θυμίσω το 2004 που κινούμασταν στους δρόμους με περηφάνεια γιατί διατηρήσαμε την Κυπριακή Δημοκρατία και είμασταν περήφανοι, μαζί με όλους όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας με περηφάνεια.
Γι’ αυτό και τώρα απευθύνομαι σ’ όλους τους υπερήφανους για τις εκλογές της 9 ης Ιουνίου.
Θέλουμε και απαιτούμε όλοι οι υποψήφιοι να υπερβάλουν εαυτό, θέλουμε να είσαστε σε κάθε δήμο, κοινότητα, γειτονιά και σπίτι.
Εμείς είμαστε δίπλα σας και θα σας στηρίξουμε.
Θέλουμε οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μας να δηλώσουν ότι είναι οι εκφραστές του δίκαιου αγώνα μας, να δηλώνουν πίστη στην ελευθερία της πατρίδας μας, σας θέλουμε να εκφράζεστε ενάντια στις ξένες επιβουλές και όποιος εκλεγεί να τιμά την πατρίδα του και να την προασπίζεται.
Θέλουμε το δικαίωμά μας με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ζώνη, το δικαίωμα του Βέτο να το κρατάτε αγκαλιά, γιατί τυχόν αφαίρεση του όπως το επιδιώκουν, η Γερμανία και η Γαλλία, θα μας αποδυναμώσει. Αυτό είναι όρος, δεν είναι αυτόβουλο δικαίωμα, δεν τίθεται για εμάς κατάργηση της ανάγκης ομοφωνίας.

Η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί και το αποδεικνύει καθημερινά με την προσπάθειά της να επιβληθεί στην γύρω περιοχή, μη σεβόμενη καμία έννοια δημοκρατίας και σεβασμού στους γείτονές της.
Το άγος της Τουρκικής κατοχής με την αρνητική συμπεριφορά και στάση της συνεχίζεται.
Γ’ αυτό το Αγγλικό παραμύθι εξακολουθεί να υφίσταται, έχασαν μια μάχη το 2004, αλλά όχι τον πόλεμο που θα φέρει διπλή κατοχή της Κύπρου (Τούρκικη και Αγγλοσαξονική).
Αυτό που επιχειρεί σήμερα η Βρετανία είναι η επανάληψη της συμφωνίας Αναστασιάδη – Έρογλου, η οποία ανάφερε ότι η κυριαρχία εκπηγάζει εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.
Επιστροφή μερικών εδαφών και αν αυτό θα τηρείτο, επιστροφή μερικών προσφύγων με αντάλλαγμα το δικαίωμα περιουσίας στον χρήστη.
Το δικαίωμα του βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση, η ΑΟΖ υπό τον έλεγχο του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι μένει στο ελάχιστο μοιρασιά με την Τουρκία και όλα αυτά αν τα τηρούσε η Τουρκία και το δικαίωμα διαμαρτυρίας ή καταδίκης ότι δεν τα τήρησε δεν θα μπορούσε να γίνει γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία θα διαλύετω.
Καμία επιστροφή προσφύγων σε κανένα έδαφος που θα παρέμενε υπό Τούρκικο έλεγχο.
Η πρόσφατη δήθεν πρόσκληση του Σουλτάνου στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αποσκοπεί εις το να μετρηθούν οι αντιδράσεις και οι αντοχές.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν ο Σουλτάνος που μετρά την κάθε του λέξη,
να προτείνει ή να προσκαλέσει τον Κύπριο Πρόεδρο. Μόνο για εσωτερική
κατανάλωση δηλώνεται αυτό και ούτε μεταστροφή της Τούρκικης πολιτικής είναι,
«εκλιπούσα» Κυπριακή Δημοκρατία μας χαρακτηρίζουν, «εκλιπούσα» Κυπριακή
Δημοκρατία θα συνεχίσουν να μας λένε.
Καμία αλλαγή της Τούρκικης στάσης και συμπεριφοράς δεν θα υπάρξει ποτέ.

Το θέμα ήταν να μην πατήσει Τούρκικο στρατιωτικό πόδι στην Κύπρο. Στις 9 Ιουνίου όμως έχουμε παράλληλα και τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το Δημοκρατικό Κόμμα ήταν πρωτοπόρο στην θεμελίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παραλάβαμε αυτοδιοίκηση με διορισμούς και φέραμε τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών.
Διεκδικούμε ή και υποστηρίζουμε στα πλαίσια συνεργασιών, δημάρχους και αντιδημάρχους, διεκδικούμε θέσεις προέδρων κοινοτικών συμβουλίων, διεκδικούμε θέσεις δημοτικών συμβούλων, κοινοτικών συμβούλων, σχολικούς εφόρους.

Θέλουμε να ξεπεράσουμε τα ποσοστά των εκλογών του 2006 που εκλέξαμε δύο καθαρούς Δηκοϊκούς Δημάρχους, έξι Κοινοτάρχες, πενηνταέξι Κοινοτικούς Συμβούλους, σωρεία σχολικών εφόρων και ειδικά στην πόλη της Λάρνακας φτάσαμε στο περήφανο 21.6%. Φάρος όλων σας το 2006.



Ο θεσμός του Προέδρου Επαρχιακού Οργανισμού καθιερώνεται από φέτος.
Υποψήφιος ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, ο δικός μας ( με ι και η ), ένας άνθρωπος με γνώση και θέληση ο οποίος θα τύχει και τον εμβολιασμό με τις θετικές συμπεριφορές μας και την συμπαράστασή μας για έναν Οργανισμό βιώσιμο.
Ο Οργανισμός αυτός είναι προς όφελος των πολιτών, γιατί σ’ αυτόν θα λειτουργούν ανάμεσα στα άλλα, οι εκδόσεις πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών, η υδατοπρομήθεια, η αποχέτευση και η διαχείριση αστικών αποβλήτων.
Γι’ αυτό, φίλε Άγγελε, το Δημοκρατικό Κόμμα σε στηρίζει για να θεμελιώσετε τον Οργανισμό.

Στους φίλους Δημάρχους που είναι σήμερα μαζί μας Ανδρέα Βύρα, Κύπρο Ανδρονίκου, Σοφοκλή Σοφοκλέους, Κυριακό Καρεκλά, ευχόμαστε κάθε επιτυχία.
Αυτό που ζητούμε είναι η ομαλή διαχείριση και πρόοδος των δήμων σας, τη
συμβολή και τη γνώση μας να τις λαμβάνεται υπόψη και ζητούμε επίσης την
εκπροσώπησή μας δίκαια.

Μαζί μας και ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος συναγωνιστής Ιάσωνας Ιασωνίδης, ένας θεσμός που και αυτός για πρώτη φορά καθιερώνεται με την ψήφο των πολιτών.
Η ραχοκοκαλιά στην πόλη και την ύπαιθρο είναι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, οι κοινοτάρχες, οι κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι εκπρόσωποι μας στις σχολικές εφορίες.

Φίλε Πρόεδρε,
Υποψήφιες και υποψήφιοι,
Η συμπόρευση μας μαζί σας, να τη θεωρείτε ουσιαστική και θα δώσουμε το άπαν των δυνάμεων μας για την επιτυχία σας.
Καλή επιτυχία σε όλους!



Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ, η παρουσία σας αποτελεί τιμή και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
Οι εκλογές της 9 ης Ιουνίου έχουν και πολιτικό νόημα, στέλνουμε το μήνυμα ότι το Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζει να είναι ο κύριος εκφραστής των δυνάμεων του κέντρου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Αννίτα Δημητρίου Πρόεδρος ΔΗΣΥ: «Αν δεν υπήρχε ένας σπουδαίος οραματιστής, ο Γλαύκος Κληρίδης, η Κύπρος δεν θα βρισκόταν σήμερα στην ΕΕ»

Εκδήλωση Δημοκρατικού Συναγερμού για Ημέρα της Ευρώπης Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τίμησε σήμερα την Ημέρα της Ευρώπης με μια συμβολική εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας στην παρουσία

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

1. Εργασίες επιδιόρθωσης ασφαλτικού οδοστρώματος στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι

error: Content is protected !!