Το ΑΚΕΛ Λάρνακας τίμησε την 9η Μαϊου, Ημέρα Αντιφασιστικής νίκης των λαών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΕΛ

9η Μαΐου – Ημέρα της Αντιφασιστικής νίκης των Λαών. Πότε ξανά φασισμός.

Συμβολική εκδήλωση ΑΚΕΛ Λάρνακας στο μνημείο Κύπριων πεσόντων κατά του χίτλερφασισμού.

Συμβολική εκδήλωση πραγματοποίησε η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας στο μνημείο Κύπριων πεσόντων κατά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο στο πάρκο Φανερωμένης με κατάθεση στεφάνων.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Επαρχιακή Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας, Χρυστάλλα Αντωνίου. Στο χαιρετισμό της ανάφερε “Η φετινή 9η του Μάη βρίσκει την Ευρώπη μπροστά στη νέα επέλαση της ακροδεξιάς και του φασισμού, που έχει ήδη αναρριχηθεί στην εξουσία ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ενώ καραδοκεί να γιγαντωθεί στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι γνωστό ότι με εκλογές βρέθηκαν στην εξουσία και οι ναζί στη Γερμανία, αλλά αυτό δεν αναίρεσε την μισάνθρωπη ιδεολογία τους και το φονικό έργο τους σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας. Οι λαοί της Ευρώπης καλούνται σήμερα να θυμηθούν την Ιστορία τους και να υψώσουν -και με την ψήφο τους- μπλόκο στην ακροδεξιά που απειλεί τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις εργατικές κατακτήσεις και την ειρήνη”.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!