Μαθηματα ψυχικής δύναμης από τη Celine Dion: “Είμαι αποφασισμένη να επιστρέψω μια μέρα στη σκηνή”

SkalaTimes

Μπορεί να περνά δύσκολα με την υγεία της μετά την διάγνωση ότι πάσχει από τη σπάνια και ανίατη ασθένεια που λέγεται “σύνδρομο του δυσκίνητου ανθρώπου” (Stiff Person Syndrome).

Το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου είναι μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό). Τα άτομα με αυτή την πάθηση παρουσιάζουν πρώτα μια σκλήρυνση των μυών του κορμού τους ακολουθούμενη, με την πάροδο του χρόνου, από την ανάπτυξη ακαμψίας στα πόδια και σε άλλους μυς του σώματος.

Το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome) χαρακτηρίζεται από προοδευτική, σοβαρή μυϊκή δυσκαμψία ή ακαμψία, η οποία επηρεάζει κυρίως τη σπονδυλική στήλη και τα πόδια. Μπορεί, επίσης να προκαλέσει επώδυνους μυϊκούς σπασμούς.
Σύμφωνα με το myneurology.eu, είναι τόσο σπάνιο που η συχνότητά του υπολογίζεται σε 11 περιπτώσεις ανά 1.000.000 πληθυσμού, χωρίς να υφίσταται διαφοροποίηση μεταξύ των δύο φύλων, ή των εθνικοτήτων. Σχετίζεται, ωστόσο με την ηλικία καθώς εμφανίζεται κυρίως σε άτομα μεταξύ της 3ης και της 6ης δεκαετίας της ζωής, ενώ τα παιδιά προσβάλλονται σπανίως.

Ωστόσο η 54χρονη τραγουδίστρια με μια ανάρτηση της στο instagram έστειλε μαθήματα ψυχικής δύναμης σε όλους μας όταν έγραψε την Παρασκευή 15 Μαρτίου : «Η προσπάθεια να ξεπεράσω αυτή την αυτοάνοση διαταραχή ήταν μια από τις δυσκολότερες εμπειρίες της ζωής μου, αλλά παραμένω αποφασισμένη να επιστρέψω μια μέρα στη σκηνή και να ζήσω μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή».

H Celine Dion μοιράστηκε το μήνυμα μαζί με μια φωτογραφία με τον 23χρονο γιο της Ρενέ-Τσαρς Ανζελίλ και τα 13χρονα δίδυμα Έντι και Νέλσον: «Είμαι βαθιά ευγνώμων για την αγάπη και την υποστήριξη από τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, την ομάδα μου και όλους εσάς!».

Το μήνυμα μέσα από την ανάρτηση της διάσημης ανά το παγκόσμιο τραγουδίστριας είναι πως όσο σκληρά και δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα ο άνθρωπος μπορεί να ελπίζει, να ονειρεύεται και να θέτει στόχους.
Με δύναμη ψυχής, όλα είναι πιθανά και ευχόμαστε να δούμε ξανά την Celine Dion στη σκηνή!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας για Kition: «Απαράδεκτο και προκλητικό, παίζουν με τη νοημοσύνη μας, το Υπουργείο πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα»

Την οργή του δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, προκάλεσε η πρόθεση της Kition Ocean Marina  να επιβάλει νέα τέλη στους ακτοπλόους που δραστηριοποιούνται στη διατηρητέα αποβάθρα της Μαρίνας

Λούσια Νικολαϊδου για Τσβέτα Χριστοφόρου: “θα την ευγνωμονώ αιώνια που έφερε την όπερα στις ζωές μας”

SkalaTimes Team Με αφορμή τη ψεσινή παράσταση όπερας του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, η συνδημότισσα μας Λούσια Νικολαϊδου έχει γράψει

error: Content is protected !!