Λούσια Νικολαϊδου για Τσβέτα Χριστοφόρου: “θα την ευγνωμονώ αιώνια που έφερε την όπερα στις ζωές μας”

SkalaTimes Team

Με αφορμή τη ψεσινή παράσταση όπερας του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, η συνδημότισσα μας Λούσια Νικολαϊδου έχει γράψει για την Τσβέτα Χριστοφόρου:

“Πέρασα υπέροχα χθες το βράδυ στην όπερα! Δεν πολυβγαίνω συχνά, αλλα πραγματικά ανυπομονούσα για αυτή τη βραδιά και μετρούσα τις μέρες. Το είχα ανάγκη, για να αναζωογονηθεί η ψυχή μου, να πάρει μια ανάσα που πολύ την είχα ανάγκη! Η Τσβέτα Χριστοφόρου είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη και όπως είπα και στην ίδια, θα την ευγνωμονώ αιώνια που έφερε την όπερα στις ζωές μας! Χωρίς την όπερα, η ζωή μου θα ήταν κατά πολύ φτωχότερη, και δεν θα είχα δει την κόρη μου να εξελίσσεται σε σοπράνο και δεν θα έβρισκε η κόρη μου στην Βουλγαρία, το 2ο της σπίτι, όπου είναι πανευτυχής!
Χάρη στην Τσβέτα και όλους τους απίθανους καλλιτέχνες που με ενέπνευσαν και γέμισαν νότες την ύπαρξή μου με το ταλέντο και το πάθος τους, απόλαυσα μια βραδιά και βίωσα ψυχική ανάταση! Θα ήθελα να είχαμε πιο συχνά τέτοιες χαρές”.

Η Λάρνακα ψες απόλαυσε μια παράσταση όπερας υψηλού επιπέδου με Κύπριους σολίστ και μουσικούς, αλλά και με διεθνούς φήμης σολίστ και μουσικούς και τη συμμετοχή της Χορωδίας του Οργανισμού Λυρικής Σκηνής Κύπρου.

Είναι χάρις στην Τσβέτα Χριστοφόρου, που κάνει το ανέφικτο εφικτό που ψες η Λάρνακα απόλαυσε μια από τις πιο διάσημες όπερες του κόσμου, την Carmen.
Η διασκευή, παραγωγή και σκηνοθεσία ήταν της Τσβέτα Χριστοφόρου, όπως και το όραμα της δημιουργίας του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, συγχαρητήρια στη Τσβέτα και μπράβο σε όλο το κόσμο θεατές που έκανε την παράσταση sold out όπως της άξιζε!

Συντελεστές Παράσταση:
Διασκευή, σκηνοθεσία, παραγωγή: Τσβέτα Χριστοφόρου
Conductor: Francis Guy
Guest Piano: Vyara Chuperlieva
Σκηνικά, Κουστούμια: Κωνσταντίνος Νατιότης, Denis Ivanov
Συμμετοχή: Κυπριακός Οργανισμός Όπερας
Choir Corepetitor: Inna Atrashenok Koutroupi

Guest Stars:
Georgi Sultanov
Emil Ugrinov

Solists:
Tsveta Χριστοφόρου
Μάριο Ανδρέου
Μάριαμ Βενιζέλου
Ραφαέλα Βασιλείου
Ζήνα-Μαρία Ορθοδόξου
Ματθαίος Αλαμπρίτης
Joseph Αλαμπρίτης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!