Κορυφώνεται το Πατρινό Καρναβάλι: Η «ποδαράτη» παρέλαση του Σαββάτου

Προς την κορύφωση οδεύει το φετινό Πατρινό Καρναβάλι, καθώς στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου ξεκινά η μεγάλη παρέλαση των πληρωμάτων των γκρουπ.

Η παρέλαση του Σαββάτου στο Πατρινό Καρναβάλι ονομάζεται και «ποδαράτη», καθώς σε αυτή δεν συμμετέχουν άρματα, παρά μόνο τα πληρώματα, τα μέλη των γκρουπ, φορώντας τις στολές τους. Υπολογίζεται πως φέτος στις εκδηλώσεις στην Πάτρα παίρνουν μέρος περί τους 60.000 καρναβαλιστές. Η παρέλαση διεξάγεται υπό τους ήχους καρναβαλικής μουσικής και μεταδίδεται απευθείας.

Παραδοσιακά, στο Πατρινό Καρναβάλι, τη σκυτάλη παίρνει η Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής.

Στη Μεγάλη Παρέλαση προπορεύονται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου κι ακολουθούν τα πληρώματα με τα άρματα και τις κατασκευές τους. Σύμφωνα με το τελετουργικό που έχει ανακοινωθεί, η Δημοτική Μουσική θα βρίσκεται στην κορυφή της παρέλασης της Κυριακής και θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου: «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος – Ο Βασιλιάς της Παγκοσμιοποίησης», άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά, Άνθινο Άρμα, «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Θα ακολουθούν τα πληρώματα, τα οποία συνοδεύονται από δικά τους άρματα ή μεγάλες τροχήλατες κατασκευές. Συγκεκριμένα τα 28 άρματα των πληρωμάτων που θα παρελάσουν μόνο την Κυριακή, αφορούν στα πληρώματα:
40 «Ξε…..πλύστρες», 1 «Στρατηγοί Πατρινού Καρναβαλιού», 15+31+183 «Ράβε ξήλωνε», 222 «Ποπ», 53 «Metamorfosis», 60 «Led Zeppelin», 210 GEN-AI-2024», 11 «Δαν…Τέλειον», 41 «Τύπος και Υπογραμμός», 77 «Creme de la creme», 135 «Λεγεώνα Τραλαλά», 62 «Μπούλα Λα», 128 «Τσαλα-Φετινοί», 211 «Μεγέ Μελέ», 78 «The Freak Show», 30 «Νάχα Χείλια Μάτια», 225 «Πάλι θα κρατάμε το φανάρι?», 58 «Vene – Kings», 204 «Lollipops», 178 «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», 114 «Timpanistis (Daba Duba)», 105 «PA..PARIS DAKAR», 170 «Kimono», 4 «Χρυσέμποροι Λαδιού», 245 «ΤΟΞ-ΟΙΚΟΙ», 104 «Τζέρτζελα και Αρλεκίνοι μέσα στου χορού τη δίνη…», 24 «Ξύπνα Βασίλη μου γιατί χανόμαστε», 215 «Rock n΄ roll baby disco».

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Πηγή: lifo.gr
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!