Η ταλαντούχα Στέφανη Κρασσά κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι μαζί με τον BO και μιλα στο SkalaTimes

Η Στέφανη Κρασσά κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο της τραγούδι με τίτλο “Leave In Silence.” Μία παραγωγή που είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής συνέργειας μεταξύ της Panik Records που είναι μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες στην Ελλάδα, του πολύ γνωστού Έλληνα καλλιτέχνη Bo Fugitive, και του πετυχημένου παραγωγού Αντώνη Σκόκου, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο Λος Άντζελες.
Μετά από αυτή τη σημαντική συνεργασία και νέα κυκλοφορία, το SkalaTimes κουβεντιάζει με την ταλαντούχα συνδημότισσα μας τραγουδίστρια, η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με πολύ γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, αφού στο παρελθόν έχει δουλέψει με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα όπως ο Πασχάλης Τερζής, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Χρήστος Δάντης, η Έλενα Παπαρίζου, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιώργος Μαζωνάκης και άλλοι. Περισσότερα, στη πιο κάτω συνέντευξη της Στέφανης Κρασσά.

Στέφανη θα ήθελα να ξεκινήσουμε με την αρχή του μουσικού σου ταξιδιού. Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα στο τραγούδι;
Το ταξίδι ξεκινά από το νηπιαγωγείο παιδική γωνία στη Λάρνακα όπου τραγουδώ το πρώτο μου σόλο, ήμουν μόλις 5 χρονών. Ακολούθησε η συμμετοχή μου στη παιδική χορωδία Μαγικό Μπαλόνι με τραγούδι του Μαριου Τοκα και Κώστα Μόντη. Δεν μπορώ να παραλείψω της σχολικές γιορτές που μονοπώλησαν τα σχολικά μου χρόνια μέχρι και την αποφοίτηση μου από το Λύκειο. Το τραγούδι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ όλη την παιδική μου ηλικία. 

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε σε αυτή την κατεύθυνση;
Ξεκάθαρα η μητέρα μου ήταν αυτή που με μύησε στον κόσμο της μουσικής, του τραγουδιού και της στιχουργικής τέχνης. Με έμαθε να τραγουδώ και να γράφω ποίηση. Μου μετέδωσε τα αγαπημένα της είδη μουσικής που αγαπώ και ερμηνεύω μέχρι σήμερα. 

Ωστόσο δεν ακολούθησες μουσικές σπουδές. Αλλά σεμινάρια φωνητικής τέχνης με καθηγήτρια την Julie Massino στο εργαστήρι φωνητικής του ομίλου ΑΝΤ1. Αλήθεια πως ήταν αυτό ως εμπειρία;
Ακολούθησα τον κλάδο των ευρωπαϊκών σπουδών στο Λονδίνο. Ο στόχος ήταν η Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου όπου και με δέχτηκαν για μεταπτυχιακό όμως τα σχέδια μου άλλαξε το πάθος μου για το τραγούδι. Κάπως έτσι ξεκίνησε η μουσική μου πορεία στην Αθήνα με αφετηρία το εργαστήρι φωνητικής του ομίλου ΑΝΤ1 Ελλάδας με καθηγήτρια φωνητικής την Julie Massino. Ανεκτίμητη εμπειρία που μου άνοιξε τον δρόμο και μου έδωσε τα εφόδια για να υποστηρίξω τις εμφανίσεις μου που ακολούθησαν πλάι σε μεγάλα ονόματα της Αθηναϊκής μουσικής σκηνής.

Από νεαρή ηλικία βρέθηκες στην Ελλάδα γύρω από πολύ γνωστά ονόματα…Να πούμε δύο λόγια γι’ αυτό;
Ξεκίνησα από τον Σταυρό του Νότου, εκεί έμαθα τι σημαίνει σύνολο, να τραγουδάς με μπάντα. Ήταν μεγάλο σχολείο για μένα και τρομερή πρώτη εμπειρία για ένα νέο καλλιτέχνη που ξεκινά εμφανίσεις στην Αθήνα. Ακολούθησαν ακροάσεις που μου εξασφάλιζαν κάθε σεζόν μια θέση σε μεγάλα μουσικά σχήματα της Αθήνας με πρώτη συνεργασία στο Διογένης Στούντιο πλάι στην Πέγκι Ζήνα. Στην συνέχεια είχα το προνόμιο να συνεργαστώ και με πολλούς άλλους καλλιτέχνες όπως Πασχάλη Τερζή, Νατάσα Θεοδωρίδου, Χρήστο Δάντη, Έλενα Παπαρίζου, Νίκο Κουρκούλη, Γιώργο Μαζωνάκη, Έλλη Κοκκίνου και άλλους. Αξίζει να σημειώσω την συμμετοχή μου στην τηλεοπτική εκπομπή του Αlpha Ελλάδος «Θα πεις κ ένα τραγούδι» με παρουσιαστή τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Αργότερα συμμετείχα και στην μουσική εκπομπή του Σκαι channel «Amstel live».

Ωστόσο αποφάσισες να επιστρέψεις πίσω στη Κύπρο και να μη μείνεις Ελλάδα. Γιατί;
Η επιστροφή μου στην Κύπρο ήταν συνειδητή επιλογή. Εδώ είναι η οικογένεια μου και οι άνθρωποι μου. Διανύω μια παραγωγική περίοδο, μια περίοδο αναστοχασμού και προσωπικής περισυλλογής όσον αφορά τα επόμενα μου βήματα στο χώρο.

Το μετάνιωσες;
Δεν το μετάνιωσα όχι! Μπορεί να μην δημιουργούσα μουσική τα τελευταία χρόνια, αλλά δημιούργησα την οικογένεια μου έχοντας σήμερα την ευτυχία στην καθημερινότητα μου μέσα από τα μάτια των δύο παιδιών μου.

Μπορείς κανείς να κάνει καριέρα στο τραγούδι ζώντας στην Κύπρο; Βοηθά η τεχνολογία πλέον σε αυτό;
Όταν η ψυχή καταπιάνεται με αυτό που της δίνει πνοή δεν υπάρχουν εμπόδια.Ταυτόχρονα η τεχνολογία σήμερα έχει αλλάξει δραματικά την δισκογραφία και τον τρόπο προώθησης και διαφήμισης τραγουδιών. Με την βοήθεια των social media αποκτά αμεσότητα η επαφή μεταξύ καλλιτέχνη και του κοινού του και μηδενίζονται οι αποστάσεις.

Η συνεργασία με τον BO για το “Leave in Silence” πώς προέκυψε; 
Το Leave in Silence γεννήθηκε εντελώς αυθόρμητα στην Αθήνα το 2006. Τότε γνώρισα τον Βο πρώτη φορά. Από τότε ξανασυναντηθήκαμε με τον Βο μαζί και με τον συνθέτη του τραγουδιού Αντώνη Σκόκο σε αρκετές βιντεοκλήσεις μεταξύ Κύπρου – Αθήνας-Los Angeles στην προσπάθεια μας να ζωντανέψουν αυτό το υπέροχο τραγούδι που ακούμε σήμερα.

Το “Leave in Silence” κυκλοφορεί από την Panik Records, μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές της Ελλάδας. Πόσο βοηθά αυτό στην κυκλοφορία και προώθηση του τραγουδιού; Να αναμένουμε και ολόκληρο album σου από την Panik Records;
Σίγουρα η στήριξη από την μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι τεράστια βοήθεια στην προσπάθεια προώθησης ενός τραγουδιού και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει το νέο μου τραγούδι με την Panik Records.Το “Όλα τελειωσαν” είναι μια σύνθεση του Αντωνη Σκοκου και τους στίχους υπογράφω εγώ.

Σήμερα ποια είναι τα μουσικά σου σχέδια για το μέλλον; 
Η επιθυμία μου είναι να δημιουργώ και να παρουσιάζω στον κόσμο όμορφα τραγούδια!

Πως συνδυάζεις το τραγούδι με το ρόλο σου ως μαμά και σύζυγος;
Με πίστη στον Θεό με καλή διάθεση, αγάπη για ότι κάνεις σωστή οργάνωση και ένα σταθερό σύστημα στήριξης όπως είναι ο σύζυγος μου και η οικογένειά μου μπορείς να καταφέρεις τα πάντα

Εσύ σήμερα τι ονειρεύεσαι για το μέλλον σου;
Ονειρεύομαι όμορφα τραγούδια που ν αγγίζουν τις ψυχές των ανθρώπων. Τραγούδια που θα κάνουν τα παιδιά μου περήφανα για την μαμά τους

Θα ήθελα να κλείσουμε με ένα μήνυμα σου στους αναγνώστες μας.
Να ακολουθείς πάντα τα όνειρα σου! Να κάνεις πάντα αυτό που σου δίνει ζωή και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!