Η συνδημότισσα μας Marierose ετοιμάζεται για το ‘Εβερεστ και δηλώνει: “Θέλω να αφήσω την σφραγίδα μου ως η πρώτη Κυπρια που θα φτάσει στο ψηλότερο σημείο του πλανήτη”

Αυτό το κορίτσι δεν σταματά να ονειρεύεται, να δημιουργεί, να προσπαθεί και να πρωτοτυπεί με επιτυχία σε πολλά και διάφορα. Αφού κατάφερε να γίνει γνωστή και εκτός Κύπρου, μέσω του GNTM 5 και να κερδίσει και το Ελλαδικό κοινό, αφού ξεχωρίζει εδώ και χρόνια για τον δυναμισμό της, σήμερα η συνδημότισσα μας Marierose ετοιμάζεται να κατακτήσει και το Έβερεστ. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο επόμενος στόχος της είναι να γίνει η πρώτη Κύπρια που θα αφήσει την σφραγίδα της στο υψηλότερο σημείο του πλανήτη. Με αφορμή αυτή την είδηση η Marierose δίνει την πρώτη της συνέντευξη για το θέμα αυτό και μιλά αποκλειστικά στο διαδικτυακό περιοδικό της πόλης της, στο SkalaTimes.

**ο Γιώργος Ανδρέου που ήταν ο πρώτος Κύπριος που ανέβηκε στο Έβερεστ στις 19 Μαΐου 2012, ανέβηκε στην «Roof of the World», χρησιμοποιώντας τη διαδρομή «Noth Col» από τη βόρεια πλευρά του Θιβέτ που είναι το πιο δύσκολο και επικίνδυνο σημείο.
Στις 24 Μάιου 2019 και συγκεκριμένα στις 5.30 μ. μ., δεύτερος Kύπριος ορειβάτης κατάφερε να ανεβεί στην κορυφή του Έβερεστ, τοποθετώντας την Κυπριακή σημαία. Ήταν ο Ευγένιος Σταροσέλσκι. Για να καταφέρει να αναρριχηθεί στην Κορυφή του Everest χρειάστηκε 44 ολόκληρες μέρες.
Αν η Marierose καταφέρει το στόχο της, θα είναι η πρώτη Κύπρια γυναίκα που θα ανέβει στο Έβερεστ**

Της Γιώτας Δημητρίου

Καταρχάς θα ήθελα να ξεκινήσουμε με το τι ωθεί μία κοπέλα σαν κι εσένα να είναι πολυμήχανη, σαν Οδυσσέας, σε πολλούς τομείς.
Καλησπέρα Γιώτα μου.  Καταρχάς να σου πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ για την σημερινή μας συνέντευξη Τι με ωθεί! Με ωθεί το γεγονός ότι μεγάλωσα σε ένα δικό μου κόσμο και ότι είχα καταλάβει από μικρή ηλικία ότι όλα είναι πιθανά στην ζωή,  είτε είσαι μικρός, είτε είσαι μεγάλος. Όταν έχεις παρακολουθήσει αμέτρητες ώρες ταινίες “Ροκυ” σίγουρα επηρεάζεσαι σε κάποιο βαθμό. 
Επίσης με ωθει το ότι μια ζωή έχουμε και ξέρω ότι έχω κάποιο σημαντικό ρόλο ή σκοπό και έχω τεράστια υποχρέωση στο εαυτό μου να φύγω από αυτή τη ζωή αφήνοντας πίσω την σφραγίδα μου και να επηρεάσω θετικά όσο πιο πολλούς μπορώ. 
Με ωθει το γεγονός ότι ως άνθρωπος έχω την δυνατότητα να ζήσω εμπειρίες έξω από τα συνηθισμένα. Και για όσο με γνωρίζεις ξέρεις ότι δεν είμαι και το πιο συνηθισμένο άτομο εκεί έξω. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς περιπέτειες, ρίσκα και  εμπειρίες που με καλλιεργούν ακόμη πιο πολύ και με κάνουν ακόμη πιο θαρραλέα και ατρόμητη. 

Όταν σε ρωτάνε «με τι ασχολείσαι;» τι απαντάς;
Αυτή είναι μια πολύ πολύ καλή ερώτηση γιατί μερικές φορές ακόμη κι εγω δεν ξέρω τι να απαντήσω. Θα σου απαντήσω λίγο φιλοσοφικά. Ασχολούμαι με ότι μου κινεί την περιέργεια για μάθηση και με ότι με κάνει ευτυχισμένη.  

Από το GNTM 5 τι κέρδισες;
Το GNTM ήταν μια εμπειρία που ήθελα να ζήσω πριν από πολλά χρόνια. Όταν τον πρωτοείδα στην Αμερικανική version. Το τι πήρα ή κέρδισα από τον διαγωνισμό είναι μονάχα η ολοκλήρωση μιας επιθυμίας ή ονείρου. Κατά τα άλλα δεν μου έχει προσφέρει κάτι λιγότερο ή περισσότερο όσο αφορά δουλειές του χώρου.
Να πω και την αλήθεια δεν με ενδιέφερε καν μετά τον διαγωνισμό να ασχοληθώ με τον χώρο. Αντιθέτως, ήθελα να ασχοληθώ και πάλι με την σωματική διάπλαση. Όμως, όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Το πιστεύω αυτό πολύ. 

Η Marierose τι άνθρωπος είναι και τι ονειρεύεται για τη ζωή της;
Έχω φύγει αρκετές φορές για εξωτερικό. Έχω δοκιμαστεί αρκετά μπορώ να πω και πιστεύω ότι είναι παντού το ίδιο. Τους περιορισμούς τους βάζουμε εμείς οι ίδιοι. Κι εγω δεν βάζω καθόλου περιορισμούς. Δεν έχω δικαιολογίες όταν θέλω να πετύχω ένα στόχο ή να τελειώσω ένα project.  Σήμερα μπορει να είμαι εδώ και αύριο να βρίσκομαι 8848 μέτρα ψηλά. 

Η αφορμή για την σημερινή μας συνέντευξη είναι οι φήμες που κυκλοφορούν ότι ετοιμάζεις ένα μεγάλο project που έχει να κάνει με το Έβερεστ. Αληθεύει;  Αν ναι, μίλησε μας λίγο γι’ αυτό.
Με όσο ενθουσιασμό με διακατέχει αυτή τη στιγμή θα σου απαντήσω. Ναι αληθεύει και επίσης έχει ξεκινήσει να παίρνει σάρκα και οστά.  Έχουν γίνει ήδη οι πρώτες διαδικασίες και επικοινωνία με την ομάδα που θα αναλάβει την εκστρατεία του 2025 που είναι οι Elite Exped από το Νεπάλ φυσικά. Το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει με την ανάλογη προετοιμασία που χρειάζεται ένα τέτοιο άθλημα και επίτευγμα. Έχω λάβει όλα τα σχετικά και χαίρομαι ιδιαίτερα που διάλεξα την συγκεκριμένη ομάδα γιατί είναι οι καλύτεροι στο είδος τους και θρύλοι σε αυτό που έχουν καταφέρει. Υπάρχει και σχετική ταινία documentary 14 Peeks που βασίζεται στο όνομα του ιδρυτή Nimsdai Purga .

Τι σημαίνει για σένα αυτό το project;
Το project το ονόμασα Project Possible. Αυτό το project είναι η απόλυτη κορυφή για μένα. Το Έβερεστ για μένα είναι σύμβολο. Σύμβολο θάρρους. Πάθους. Σύμβολο μεγάλων θρύλων όπως ο Έντμουντ Χίλαρι και Τενζινγκ Νοργκε . Πριν μερικές βδομάδες αναζητούσα το dream book μου, όπου έχω μέσα όλες τις επιθυμίες, όνειρα και στόχους γραμμένα με εικόνες και λόγια ενθαρρυντικά και έψαχνα κάτι συγκεκριμένο και το μόνο που ήθελα να κοιτώ ήταν η εικόνα από τα Ιμαλάια με background το Έβερεστ. Και τότε εκείνη την στιγμή το αποφάσισα. Ένιωσα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή και ότι είχε έρθει η ώρα μου να κάνω κάτι πολύ τρομερό και πρωτότυπο.  Όπως είπα και πριν θέλω να αφήσω την σφραγίδα μου ως η πρώτη Κυπρια που θα φτάσει στο υψηλότερο σημείο του πλανήτη.  Να επιστρέψω πίσω -γιατί μόνο έτσι θεωρείται επιτυχής- και να μοιραστώ την εμπειρία με τον κόσμο και να γίνω παράδειγμα σε όσους χρειάζονται την δύναμη και την αυτοπεποίθηση να πετύχουν στην ζωή τους. 

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς ως συμπατριώτες σου σε αυτή την προσπάθεια σου;
Η βοήθεια του κόσμου πάντα είναι πολύτιμη. Τέτοιου είδος εκστρατεία χρειάζεται και απαιτεί πολλά. Είναι σπάνια και πολύ ριψοκίνδυνη. Αλλά, όλα γίνονται με ελεύθερη βούληση και πολύ καρδιά.  Έχω αρκετό τρέξιμο για να φτάσουμε μεχρι το τέλος, πολλές προπονήσεις, αναριχησεις εντός και εκτός Κύπρου. Το κόστος είναι τεράστιο και φυσικά αν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος το κάνεις με μεγαλύτερη ευκολία. Αλλά, εμείς εδώ, θα το κάνουμε με την βοήθεια χορηγών και συνεργατών. Είμαι ήδη στο ψάξιμο και έχω μιλήσει με κάποιες εταιρίες, αλλά χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει. Κάθε βοήθεια μας είναι πολύτιμη. Ελπίζω να το δούνε όλοι θετικά, με την ίδια ενέργεια και αποφασισιτικοτητα που έχω κι εγώ. 
Στην κορυφή δεν θα βρισκομαι εγώ αλλά όλη η Κύπρος.
Η σημαία μας.
Ο πολιτισμός μας και οι αξίες μας.
Εγώ το έχω κάνει ήδη εικόνα και νιώθω τρομερά ευλογημένη και πανέτοιμη για αυτό τεράστιο βήμα στη ζωή μου. 

Θα ήθελα να κλείσουμε με το μήνυμα σου στους αναγνώστες του SkalaTimes.
Προς όσους θα μας διαβασουν και θα μας ακούσουν θα ήθελα να πω το εξής: “Όταν ξέρεις πραγματικά ποιος είσαι και τι ζητάς από τη ζωή σου και βλέπεις τα πάντα γύρω σου με διαφορετικό φακό από τους υπόλοιπους, δεν σημαίνει οτι είσαι παράξενος ή τρελός. Σημαίνει απλά ότι ζεις για την κάθε στιγμή και έχεις βρει το νόημα της ζωής.  Να ζεις στο έπακρον με ότι είσαι, ότι έχεις και όπου κι αν βρίσκεσαι”. 

  • Απαγορεύται η αναδημοσίευση της συνέντευξης χωρίς τη γραπτή έγκριση του SkalaTimes

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!