Η συνταγή της εβδομάδας από την Ιφιγένεια Ηλία: Γεμιστό κοτόπουλο πανέ

Γράφει και μαγειρεύει για το SkalaTimes η Ιφιγένεια Ηλία (Λάρνακα)
Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Ηλία

Υλικά

● 600-700 γρ στήθος κοτόπουλο (2 φιλέτα)

● 4 φέτες λούντζα

● 4 φέτες edam τυρί

● Λίγο ελαιόλαδο.

Για την κρούστα.

● 4 αβγά χτυπημένα

● 1 ½ ποτηριού φρυγανιά αλεσμένη

● 1 ½ ποτήρι αλεύρι κανονικό.

Για το τηγάνισμα

● Ηλιέλαιο.

Εκτέλεση
Τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλο σε ξύλο κοπής. Μ΄ ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το στήθος κοτόπουλο.
Ανοίγουμε κάθε κομμένο φιλέτο πάνω σε λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε με δεύτερη λαδόκολλα και τα χτυπάμε να λεπτύνουν και να πλατύνουν. Τ΄αλείφουμε μ΄ελαιόλαδο, τ’αλατίζουμε και βάζουμε πιπέρι (προαιρετικά). Στην συνέχεια γεμίζουμε κάθε ανοιγμένο φιλέτο με μια φέτα τυρί edam και μια φέτα λούντζα. Τα κλείνουμε προσεκτικά.
Σ’ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι, σ’ένα δεύτερο πιάτο βάζουμε τ’αβγά χτυπημένα και σ’ένα τρίτο πιάτο την τριμμένη φρυγανιά. Περνάμε τα φιλέτα πρώτα από τ’αλεύρι καλύπτοντας να πάει παντού σ΄όλο το φιλέτο. Στη συνέχεια τα περνάμε από τ’αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Έπειτα σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο. Το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα για 8-10 λεπτά να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές. Εν τέλη τα βάζουμε σε ταψάκι σκεπασμένα με ασημόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20-30 λεπτά το πολύ.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

error: Content is protected !!