To SkalaTimes και η Ιφιγένεια Ηλία σας δείχνουν τη συνταγή για το πιο γευστικό Αραβικό Μαχαλεπί και μπισκότα nutella

Η Ιφιγένεια Ηλία, από τη Λάρνακα, μέσα από τη στήλη της The Art of Flavor στο SkalaTimes, μας δείχνει σήμερα πως να φτιάξουμε το πιο γευστικό αραβικό μαχαλεπί για να το απολαύσουμε μόνοι ή με παρέα στην καλοκαιρινή μας βεράντα ή μέσα στο….aircondition. Μαζί με cookies nutella που δένουν τέλεια μαζί!
Με αυτή τη ζέστη ένα κρύο αραβικό μαχαλεπί είναι το τέλειο γλυκό!

Συνταγή-Κείμενο-Φωτογραφίες : Ιφιγένεια Ηλία, Λάρνακα

Σιρόπι
● 2 φλ ζάχαρη
● 1 ¼ φλ νερό
● 1 κ.γ χυμό λεμονιού
● 2 κ.σ ανθόνερο
Εκτέλεση
Βράζουμε για 10 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε το ανθόνερο. Σβήνουμε με μετά από 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα
Υλικά
● 1 φλ μεσαίο σιμιγδάλι
● ¾ φλ ζάχαρη
● 5 φλ γάλα πλήρες
● 1 κ γ άνθος αραβόσιτου
● 1κγ μαστίχα
● 2 κ σ ανθόνερο.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά ανακατεύοντας με ένα αβγοδάρτη. Μεταφέρουμε στη φωτιά την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει ένα ωραίο συμπαγές μίγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Στη συνέχεια χτυπάμε με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός 2 φακέλους βανίλιας morfat cornet ή Γιώτης με ½ ποτήρι γάλα πλήρες. Γαρνίρουμε με φιστίκια Αιγίνης. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με το σιρόπι.

Cookies nutella
● Nutella ( 1 μεγάλο βαζάκι)
● 330 γρ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
● 300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
● 3 φακελάκια βανίλιας
● 3 αβγά
● 525 γρ αλεύρι κανονικό κοσκινισμένο
● 3 κγ σόδα
● 3 κ.σ άνθος αραβόσιτου
● 1 πρέζα αλάτι |
● 300 γρ chocolate chips.
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μεγάλο δίσκο στον όποιο βάζουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε ένα κουταλάκι το όποιο γεμίζουμε με nutella. Bάζουμε κουταλιές κουταλιές στον δίσκο και στη συνέχεια μεταφέρουμε το δίσκο στην κατάψυξη μέχρι να πήξει καλά η nutella. Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός τον βούτυρο με τη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι ν΄ ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τ’αβγά . Έπειτα σ΄ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι-σόδα-ανθός αραβόσιτου-αλάτι ). Σιγά σιγά ανακατεύουμε τα 2 μείγματα . Στο τέλος προσθέτουμε τα chocolate chips.
Παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με την βοήθεια του χεριού μας το ανοίγουμε και προσθέτουμε στη μέση του μείγματος ένα κουταλάκι nutella (αφού το βγάλουμε κατευθείαν από την κατάψυξη) το κλείνουμε έτσι να γίνει ένα μπαλάκι. Βάζουμε σε ταψί αφού βάλουμε λαδόκολλα. Τα μπισκότα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους επειδή απλώνουν κατά την διάρκεια του ψησίματος. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°0 για 15-20 λεπτα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!