Η Νίκη Πλύση, υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Ομίλου Αρχάγγελος Κιτίου μιλά στο SkalaTimes για τη θεατρική παράσταση “Βούκκο Βρόκκο”

Η υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας, του Πολιτιστικού Ομίλου Αρχάγγελος Κιτίου, η κ. Νίκη Πλύση, μας μιλά για τη θεατρική παράσταση του Ομίλου που τιτλοφορείται “Βούκκο Βρόκκο”, την οποία υπογράφει ο Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου.
Η sold out παράσταση κάνει πρεμιέρα απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, ανεβαίνει και αύριο για όσους τυχερούς πρόλαβαν να εξασφαλίσουν εισιτήρια στις δύο sold out παραστάσεις και στη συνέχεια κάνει πρεμιέρα σε Κοινοτικά Συμβούλια και Δήμους, ενώ τέλος Αυγούστου θα ταξιδέψει στη Ρόδο.
Περισσότερα στη συνέντευξη της Νίκης Πλύση πιο κάτω.

Της Γιώτας Δημητρίου

Νίκη εσύ πόσα χρόνια είσαι στο Πολιτιστικό Όμιλο Αρχάγγελος Κιτίου;
Περίπου 14 χρόνια.

Μίλησε μας λίγο για τον Πολιτιστικό Όμιλο “Αρχάγγελος Κιτίου
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Αρχάγγελος Κιτίου ιδρύθηκε το 1994 και αναλαμβάνει όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της Κοινότητας. Προσφέρουμε στον κόσμο πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στο ετήσιο πρόγραμμα μας έχουμε μήνα ερασιτεχνικού θεάτρου, εκδηλώσεις για την ημέερα του Παιδιού, την ημέρα της μουσικής, έχουμε το Φεστιβάλ της Αγκινάρας και πολλές άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις του Ομίλου γίνονται σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου;
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου είναι ο χορηγός και συνεργάτης μας, σε όλες τις εκδηλώσεις μας.

Εσύ είσαι αρκετά χρόνια στον Πολιτιστικό αυτό όμιλο, 14 όπως μας έχεις πει. Σε ενδιέφεραν πάντα τα πολιτιστικά και τα κοινά;
Πάντα μου άρεσε να είμαι στα κοινά, ο εθελοντισμός, η προσφορά και βεβαίως τα πολιτιστικά. Πιστεύω ότι μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέσα από τον πολιτισμό, μπορείς και να προσφέρεις και να εργαστείς με εθελοντισμό. Κάτι που κάνουμε κι εμείς στον δικό μας Πολιτιστικό Όμιλο εδώ και τόσα χρόνια.

Νίκη Πλύσα και Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου, μαζί σκηνοθετούν την παράσταση “Βούκκο Βρόκκο”

Το Κίτι είναι μια περιοχή που έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και επίσης έχει αρκετούς αξιόλογους καλλιτέχνες, ποιητές, ηθοποιούς, συγγραφείς, κ.α Συμφωνείς ότι έχει αναπτυχθεί σε πολλά επίπεδα η περιοχή τα τελευταία χρόνια;
Βεβαίως! Είναι γεγονός πως το Κίτι έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να σας πω ότι στα διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Όμιλος μας έχουμε επισκέπτες από όλη την Κύπρο. Μας παίρνουν τηλέφωνο για να μάθουν πότε θα είναι η επόμενη μας εκδήλωση.

Αν δεν κάνω λάθος οι περισσότερες εκδηλώσεις που κάνετε ως Όμιλος είναι δωρεάν προς το Κοινό;
Είναι όλες δωρεάν εκτός το θεατρικό μας που έχει εισιτήριο στη τιμή των €10

Έτυχε να έρθω στην καλοκαιρινή σας εκδήλωση και μου είχε κάνει εντύπωση πόσο κόσμο είχε….
Ναι, είναι γεγονός πως οι εκδηλώσεις μας έχουν πάντα μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Η θεατρική ομάδα του Ομίλου σας πώς προέκυψε;
Όταν μπήκα εγώ στον Όμιλο δεν υπήρχε θεατρική ομάδα. Επειδή αγαπώ το θέατρο και είχα παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια, δημιουργήσαμε μια θεατρική ομάδα. Φέτος τα Χριστούγεννα η θεατρική μας ομάδα Αρχάγγελου Κιτίου γιόρτασε τα 13 της χρόνια. Και είμαστε αυτοί που βλέπετε σήμερα, άτομα όχι μόνο από το Κίτι, αλλά και άτομα που αγάπησαν και πίστεψαν την ομάδα. Εργαζόμαστε μέσα σε ομαδικό πνεύμα, σεβασμό και αγάπη και γι αυτό δέσαμε και μείναμε μαζί.

Η θεατρική σας ομάδα είναι ένα κομμάτι του Πολιτιστικού Ομίλου Αρχάγγελος Κιτίου.
Ναι.

Τα χριστούγεννα 2022 η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Ομίλου Αρχάγγελου Κιτίου έκλεισε 13 χρόνια “ζωής”

Επειδή έτυχε να δω παραστάσεις σας, να πω ότι παρόλο που δηλώνετε “ερασιτέχνες” (ότι κι αν σημαίνει αυτή η λέξη) εντούτοις υπάρχει απόλυτος επαγγελματισμός και υψηλό επίπεδο στις παραστάσεις σας, καθώς και μπόλικο ταλέντο. Οι παραστάσεις σας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις μη ερασιτεχνικές ομάδες.
Χαίρομαι που σε ακούω να το λες και ευτυχώς δεν είσαι και η μόνη που μας το λέει. Η αγάπη του κόσμου και τα θετικά σχόλια είναι για εμάς σημαντικά. Πρέπει να σου πω ότι για την σημερινή πρεμιέρα τα εισιτήρια ήταν sold out εδώ και βδομάδες. Μέσα από αυτό φαίνεται η αγάπη του κόσμου και η αναγνώριση της δουλειάς που κάνουμε.
Η θεατρική μας ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια και με πολλή αγάπη.
Την μεγάλη χαρά και τιμή την είχαμε όχι μόνο όταν ανεβάζαμε έργα γνωστών θεατρικών συγγραφέων, αλλά και έργα δικών μας ανθρώπων. Όπως όταν για δύο χρόνια ανεβάσαμε έργα της κ. Ελένης Αρτεμίου Φωτιάδου, ενός αξιόλογου ανθρώπου και συγγραφέα που διαμένει στο Κίτι. Τα τελευταία χρόνια τα έργα της ομάδας μας τα υπογράφει ο Σπυρίδωνα Κ.Π Σπύρου και κάνουμε τη σκηνοθεσία μαζί.
Όταν έχεις τον συγγραφέα δίπλα σου να μοιράζεται μαζί σου τις σκέψεις του πάνω στο έργο, αντιλαμβάνεσαι πως αυτό βοηθάει σε μεγάλο βαθμό και η παράσταση βγαίνει ακόμη καλύτερη με πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Να αναφέρουμε ότι ο Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου είναι απόφοιτος θεατρολογίας.
Ναι, πολύ σωστά.

Να πούμε δυο λόγια για την παράσταση “Βούκκο Βρόκκο”;
Ναι. Το φετινό μας έργο έχει τίτλο “Βούκκο Βρόκκο” και είναι γραμμένο από τον Σπυρίδωνα Π.Κ Σπύρου. Συμμετέχουν δέκα άτομα στην παράσταση: Αγαμέμνων Παττίχης, Γιώργος Χριστοδούλου, Σπυριδώνα Θεοχάρους, Πανίκος Αναστασίου, Αντρούλα Νικολάου, Ευγένιος Ευγενίου, Σκεύη Ανδρονίκου, ο Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου και η υποφαινόμενη, Νίκη Πλυσή.
Επίσης έχουμε τους μουσικούς μας Χρήστο Σέα και Γιώργο Γεωργίου. Την επιμέλεια των σκηνικών ανέλαβε η Σκεύη Ανδρονίκου. Τον φωτισμό και ήχο ο Μάριος Σπύρου.

Η παράσταση είναι κωμωδία όπως και τα πρηγούμενα του Σπυρίδωνα Π.Κ Σπύρου;
Γιώτα μου, ο κόσμος κουράστηκε, χρειάζεται γέλιο, ψυχαγωγία, θέλει να περάσει καλά μέσα από μια παράσταση. Έτσι, ναι, επιλέξαμε και φέτος η παράσταση μας να είναι κωμωδία. Να ανεβάσει το κοινό μας ψυχολογικά, να το κάνουμε να γελάσει.
Μη ξεχνάς πως μέσα από την κωμωδία μπορείς να στείλεις και πολλά μηνύματα ζωής, αλλά και μηνύματα που αφορούν στην καθημερινότητα μας.

Εσύ Νίκη ως κάτοικος Κιτίου, ως άνθρωπος που έχεις ανάμειξη στα κοινά, τι θα ήθελες να δεις στο Κίτι;
Εγώ κατάγομαι από το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, εχω κατοικήσει στο Κίτι το 1995 και το έχω αγαπήσει σαν να είναι το χωριό μου! Το όνειρο μου είναι να το δω να πηγαίνει ακόμη πιο μπροστά! Σήμερα βλέπουμε κόσμο από τη Λάρνακα και άλλες πόλεις να έρχονται στο Κίτι, είτε για ένα καφέ, ή για ένα εστιατόριο, είτε για τα καταστήματα μας, είτε ακόμη και για να κατοικήσουν εδώ.
Είμαστε μια όμορφη κοινότητα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμιά άλλη. Δεν μας λείπει τίποτα, τα έχουμε όλα, γιατρούς, καταστήματα, χώρους εστίασης και φυσικά το στολίδι μας είναι η Παναγία μας, η Αγγελόκτιστη, που γι αυτήν έρχεται κόσμος από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό. Η Παναγία Αγγελόκτιστη προτάθηκε για ένταξη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 2015 και προς το παρόν ανήκει στον ενδεικτικό κατάλογο των υποψήφιων μνημείων.
Το όραμα μου είναι να βλέπω το Κίτι να συνεχίζει να προοδεύει και να προσφέρει.

Το Κίτι έχει και υπέροχο κόσμο, καλλιτέχνες και όχι μόνο…
Ναι, συμφωνώ. Το Κίτι έχει κόσμο που ξέρει να προσφέρει και για εμένα αυτό είναι το πιο σημαντικό, η προσφορά και ο εθελοντισμός. Ευχόμαστε αυτό να το διατηρήσουν και οι νέες γενιές.

Δεκατέσσερα χρόνια “ζωής” της θεατρική ομάδα του ομίλου σας, ενώ ο όμιλος σας υπάρχει από το 1994. Νομίζω αυτό δείχνει πως ο κόσμος του Κιτίου στηρίζει τον πολιτισμό.

Φυσικά. Επίσης δείχνει την αγάπη του κόσμου και το πως δέσαμε εμείς ως θεατρική ομάδα, αλλά και ως όμιλος.

Η παράσταση “Βούκκο Βρόκκο” ανεβαίνει σήμερα 31/5 και αύριο 1/6. Που αλλού θα μπορεί να την παρακολουθήσει ο κόσμος;
Η παράσταση μας όπως πάντα θα κάνει περιοδεία σε κοινότητες και δήμους, είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις από Κοινοτικά Συμβούλια και Δήμους.
Επίσης, όπως κάνουμε τα τελευταία τρία χρόνια, έτσι και φέτος, η παράσταση μας τέλη Αυγούστου θα ταξιδέψει στην Ρόδο για να ανέβει κι εκεί το έργο μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Τετάρτη 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργος η θεατρική ομάδα «Αρχάγγελος Κιτίου» παρουσιάζει την κωμωδία «Βούκκο-Βρόκκο» του Σπυρίδωνα Π.Κ. Σπύρου
Σκηνοθεσία: Σπυρίδωνας Σπύρου και Νίκη Πλυσή
Είσοδος €10
Προπώληση: www.tickethour.com.cy & ACS Courier

  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνέντευξης χωρίς τη γραπτή έγκριση του SkalaTimes

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!