Η Φλωρεντία Παντελίδου κλείνει τη σχολική χρονιά σε ρυθμούς Musical και μιλά στο SkalaTimes

Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά για τη σχολή χορού On Your Feet Dance Academy στη Λάρνακα και η ιδιοκτήτρια της σχολής, η χορεύτρια και χορογράφος Φλωρεντία Παντελίδου μιλά στο SkalaTimes ανάμεσα στις πρόβες για τη τελική γιορτή της Σχολής που θα γίνει στις 2 Ιουλίου

SkalaTimes

Φτάνουμε στο τέλος της πρώτης σχολικής χρονιάς για τη Σχολή χορού On you Feet στη Λάρνακα. Πώς ήταν αυτή η χρονιά για εσάς;
Η χρονιά πήγε πάρα πολύ καλά. Θεωρώ πως δεδομένου ότι ήταν η πρώτη μας χρονιά, πήγαμε περίφημα. Μπορώ μάλιστα να πω ότι πήγε πολύ καλύτερα απ’ ότι ανέμενα. Οι γονείς αγκάλιασαν τη σχολή, οι μαθητές μας έγιναν οικογένεια μας, ακόμη και η γειτονιά στην οποία βρίσκεται η σχολή ήταν κοντά μας, ανθρώπινοι όλοι! Τους ευχαριστώ όλους και νιώθω πολύ χαρούμενη και ευγνώμων για τη χρονιά που πέρασε. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά. Προσπαθούμε συνεχώς να αναπτυσσόμαστε, να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι.

Τι μαθήματα διδάσκονταν στη χρονιά που πέρασε και ποια μαθήματα θα διδάσκονται στη νέα σχολική χρονιά;
Τη χρονιά που πέρασε προσφέραμε τα εξής μαθήματα: Μπαλέτο, Jazz, Latin, hip hop
bachata, Salsa, dance fit, strength and flexibility, Λαϊκούς, ελληνικούς, κυπριακούς.
Για τη νέα χρονιά θα προσθέσουμε modern jazz και contemporary.
Επίσης για τη νέα χρονιά οι εγγραφές θα αρχίζουν από δύο ετών. Για τα μικρά μας παιδάκια θα έχουμε μάθημα μπαλέτου (ειδική τάξη για παιδιά 2-3 ετών) και creativity musical theatre class (για παιδιά 2-5).
Επίσης παραδίδονται μαθήματα σε ζευγάρια για το χορό του γάμου τους ή σε γονείς, συγγενείς, παρέες που θέλουν να χορέψουν συγκεκριμένα είδη χορού στο γάμο δικών τους ανθρώπων.

Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδάκι 2 ετών να ξεκινά μπαλέτο;
Με τη σωστή εκπαίδευση που έχουμε, μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες, τα παιδάκια μας διδάσκονται ανάλογα με την ηλικία τους. Η διδασκαλία σε αυτές τις μικρές ηλικίες γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε το παιδί και να μαθαίνει, αλλά και να περνάει ευχάριστα. Τα παιδιά αποκτούν κάποιες δεξιότητες όταν ξεκινήσουν σε αυτή τη μικρή ηλικία.

Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά έχουν ξεκινήσει;
Βεβαίως και ήδη δεχόμαστε εγγραφές καθημερινά. Να αναφέρω με την ευκαιρία της συνέντευξης πως όσοι εγγραφούν μέχρι τις 15 Αυγούστου θα έχουν 10% έκπτωση για το μήνα Σεπτέμβριο. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τη σχολή στο τηλέφωνο 99 155004 ή να περάσουν από τη σχολή μας.

Για σένα τι σημαίνει να διδάσκεις χορό;
Για μένα σημαίνει πολλά, είναι λειτούργημα το να μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά την τέχνη του χορού. Να μπορείς να μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις σου. Όταν βλέπω τους μαθητές μου να μαθαίνουν, να απολαμβάνουν το μάθημα και να κερδίζουν τα οφέλη του χορού, είναι για μένα η καλύτερη ανταμοιβή.

Υπάρχουν παιδιά που δεν ξέρουν τι είδος χορού τους αρέσει…
Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Πολλές φορές βλέπω μαθητές να έρχονται για ένα συγκεκριμένο μάθημα και τελικά να ανακαλύπτουν ότι τους αρέσει κάποιο άλλο είδος χορού. Γι αυτό το λόγο στη σχολή μας έχουμε δημιουργήσει το creativity class που βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν ποιο είδος χορού τους αρέσει. Κάνουν λίγο από όλα τα είδη, έτσι ώστε να ανακαλύψουν που έχουν κλίση και τι τους αρέσει περισσότερο.
Μέσα από το μάθημα αυτό τα παιδιά δημιουργούν και ανακαλύπτουν το είδος χορού που τους αρέσει περισσότερο.

Ποιο είναι το όραμα και ο στόχος σου για τη νέα χρονιά;
Να συνεχίσουμε με την ίδια επιτυχία, αγάπη, πάθος, ενθουσιασμό και προπάντων ποιότητα. Να επιδιώκουμε να βελτιωνόμαστε, γιατί πιστεύω πως τα περιθώρια βελτίωσης δεν παύουν ποτέ να υπάρχουν.

Να μιλήσουμε βεβαίως και για την τελική σας γιορτή που γνωρίζω πως επέλεξες για θέμα κάτι που αγαπάς, τα Musicals….
Ναι, είναι γνωστή η αγάπη που τρέφω για τα musicals, μια αγάπη που μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όταν σπούδαζα στο Λονδίνο.
Η τελική γιορτή της χρονιάς για τη σχολή μας είναι και η πρώτη μας τελική γιορτή κι αυτό μας ενθουσιάζει από τη μια και μας γεμίζει με ευθύνη από την άλλη.
Θα είναι μικρής διάρκειας, μίας ώρας περίπου και θα περιλαμβάνει χορό και τραγούδι.
Θα έχουμε διάφορα είδη χορού και καλεσμένους τραγουδιστές που θα εμπλουτίσουν την εκδήλωση με τη τέχνη της μουσικής.
Η γιορτή μας θα γίνει στο θεατράκι του Λυκείου Αραδίππου, στις 2 Ιουλίου, η είσοδος είναι 7 ευρώ. Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από τη σχολή μας.
Τη γιορτή, πέρα από τους γονείς και συγγενείς των μαθητών μας, μπορεί να την παρακολουθήσει και οποιοσδήποτε αγαπά το χορό ή θέλει να γνωρίσει καλύτερα τη σχολή μας.

Τι θα ήθελες να δεις στη Λάρνακα μας;
Θα ήθελα να δω περισσότερα events για χορό, όπως γίνεται σε άλλες πόλεις. Να αρχίσει ο κόσμος να ενδιαφέρεται για το χορό περισσότερο.
Ο χορός δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες.
Θα ήθελα να δω latin nights, salsa nights και άλλες εκδηλώσεις χορού, με τον κόσμο να συμμετάσχει.
Βεβαίως εναπόκειται και σε εμάς τις σχολές χορού να διαπαιδαγωγήσουμε τον κόσμο, έτσι ώστε να φέρουμε το κόσμο κοντά στο χορό.
Η Λάρνακα διαθέτει πολύ καλές σχολές χορού, με κόσμο που σπουδάσαμε στο εξωτερικό και αγαπάμε τη τέχνη του χορού και μπορούμε να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί η πόλη μας σε αυτό το κομμάτι, του χορού.

Για σένα τι σημαίνει να διδάσκεις χορό;
Η διδασκαλία είναι τροφή για το μυαλό και το σώμα μου και νιώθω ευτυχισμένη όταν διδάσκω, η ευτυχία αυτή βεβαίως πηγάζει από την αγάπη που έχω για το χορό.

Τι ονειρεύεσαι σήμερα;
Ονειρεύομαι να πετύχω στη τέχνη του χορού, να προσφέρω πολλά, έτσι ώστε να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι σε αυτή τη τέχνη που τόσο πολύ αγαπώ!

  • Το facebook page της σχολής εδώ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!