Μάιος μήνας αναταραχών, εκλείψεων και ανάληψη της ευθύνης της αλήθειας

Γράφει η Αστρολόγος Δέσποινα Κυπριανού.
Την Δέσποινα μπορείτε να την βρείτε: Facebook =Δέσποινα Κυπριανού (Despina Kyprianou) www.facebook.com/deinas.paradise μέσω μεσεντζερ ή απευθείας στο τηλέφωνο 99936627

Με τον Ερμή να κινείται με την όπισθεν και την επικοινωνία κάπως αργόσχολή, μας έχει καλωσορίσει ο Μάιος, ένας μήνας που μας υπόσχεται πως τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά το πέρασμα του.

Μήνας έντονος, αποκαλυπτικός και υπερβατικά εκρηκτικός μας βάζει στην μεγαλύτερη πρόκληση από όλες … Να έρθουμε αντιμέτωποι με φόβους και τα εκ βαθέων συναισθήματα μας. Να μπορέσουμε να επανεξετάσουμε τα «μέσα» μας ,τις αλήθειες και όλες τις πληγές μας . Τι είναι αληθινό, αυθεντικό και πρόθυμο να ανάψει το Φώς του εκπέμπει γαλήνη, ηρεμία και ανάβει την φλόγα της ασφάλειας μας.
Πού «στεγάζονται» τα συναισθήματα μας, που βρίσκονται οι Αξίες μας και τι αξίζει εν κατακλείδι
να συνεχίσουμε να κρατάμε. Φέρνει αναταραχές, φλόγες ανασφάλειας ή την θαλπωρή της
αγκαλιάς;

Ο ανάδρομος Ερμής αναταράζει με Νέα και αποκαλύψεις ενώ παράλληλα ζητά ενδοσκοπήσεις και οριστικές λύσεις κάτω από την Σεληνιακή Έκλειψη της 5 ης Μαΐου. Ξαφνική και άκρος αναρχική με τον Ουρανό να Ιεραρχεί, ζητά Αυθεντικότητα, Ειλικρίνεια , αυτοπεποίθηση και η Ηρεμία να είναι «Στάση Ζωής» . Μας υπενθυμίζει πώς είναι απαραίτητο να «στεγάσουμε» τις ασφάλειες μας στις όλο δικές μας δυνάμεις και να απαλλαγούμε από κάθε τι που μας αναστατώνει , από εμμονές και πεισματικές συμπεριφορές ενώ να θυμηθούμε πώς τα μεγαλύτερα αγαθά είναι στην απλότητα της Γαίας.

Η Ηρεμία αυτή θα δοκιμαστεί, με αποκαλύψεις που θα ταράξουν την ψυχολογία και τις ασφάλειες μας. Τόσο η λογική, αλλά και η ψυχή μας βάλλεται, με σχέσεις και ισορροπίες να αναταράζονται από την κάθε Αναλήθεια που βγαίνει στην επιφάνεια. Οτιδήποτε νοιώθαμε οικείο αληθινό και γνώριμο έρχεται σε αναστάτωση μαζί με τον δυνατό Άνεμο της αλλαγής.

Κοσμικά τα ξεσπάσματα πολλά. Η τάση της Ανεξαρτησίας από Παρελθούσα βαλτωμένα «Δεσμά»
επιβάλλεται όπως και η ανάληψη της ευθύνης της κάθε αλήθειας. Η ανάγκη της πραγματικής
θαλπωρής μεγάλη, ενώ θυμίσεις από το παρελθόν έρχονται να γίνουν υποστηρικτές ως μαθήματα αποφυγής σε κάθε βήμα. Η κάθε επαναστατική δράση να έχει κοινό στόχο και σκοπό, χωρίς να ξεχνάμε πώς θα χρειαστεί να συσπειρωθούμε στην εξελικτική πορεία του κόσμου.

Η αυπνιά και η ανασφάλεια θα είναι έντονη στα συναισθηματικά πλαίσια, με σχέσεις και
συνεργασίες να φέρουν παγωμένα αποστασιοποιημένα συναισθήματα. Στον άξονα Σκορπιού
–Ταύρου γεωφυσικά φαινόμενα μπορεί να φέρουν ζημίες στα σημεία που είναι ορατή η Σεληνιακή έκλειψη ή ακόμα και οικονομικές αποκαλύψεις και σεξουαλικά σκάνδαλα θα αναταράξουν για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη. Όπως αναστάτωση δέχονται οι άυλες ασφάλειες μας με την έντονη ερώτηση το «που θα νοιώσω ασφάλεια να στεγάσω τα συναισθήματα μου», αναστάτωση και αστάθεια θα νοιώσουμε και στο Αξιακό σύστημα με αναταραχές στα τραπεζικά και χρηματοοικονομικά ιδρύματα, ώσπου εν κατακλείδι να το δούμε να παίρνει άλλη μορφή.
Η έκλειψη όπως και κάθε άλλο εκλειπτικό Φεγγάρι απασχολεί όλους και αποδεσμεύει καρμικά χρέη. Ιδιαίτερα όμως θα απασχολήσει Ταύρους , Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους.

Φυσικά η Κυρία των Τιμών Αφροδίτη αλλάζει ζώδιο όπου από τις 7/5 περνά στο ρομαντικό μα
άκρως κυκλοθυμικό Καρκίνο μέχρι τις 6/6. Η ίδια θα θελήσει τον ρομαντισμό, την οικογενειακή
θαλπωρή, την ασφάλεια και την άνεση, ενώ μαθαίνει πώς ο «έρωτας περνάει από το στομάχι». Θα γίνει ιδιαίτερα ευνοϊκή στα ζώδια του Νερού Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες, ενώ θα χαρίσει διευκολύνσεις σε Ταύρους , Παρθένους και Αιγόκερους.

Είναι σημαντικό να μην παρθούν βιαστικές αποφάσεις ζωής πρίν από τις 15/5 , να αποφεύγουμε
υπογραφές και αγοραπωλησίες ακινήτων ή αγορές που δεν κρίνονται επιτακτικά αναγκαίες . Η
τάση αργοποριών ή και καθυστερήσεων επικρατεί παράλληλα.

Μέσα σε ένα μήνα όλο εκπλήξεις ο καλοκάγαθος Δίας στις 17/5 κτυπά την Πόρτα των Ταύρων όπου και θα παραμείνει μέχρι και την επόμενη χρονιά, με τα ζώδια της Γής να τραβάνε τα βλέμματα πάνω τους. Ο Δίας από την Νέα του Θέση και μέσα από τον μεγεθυντικό φακό του θα δώσει άλλη Αξία σε βασικά αγαθά της Γής , ενώ μέγιστο μέλημα του θα είναι ο καθείς να νοιώσει ότι η «Ζωή είναι απλή και θέλει απόλαυση». Η επιρροή του από τον Ταύρο θα είναι έντονη όπου θα φέρει αυξήσεις στα αγαθά της Γής και την τάση για πολυτέλεια και απολαύσεις. Το θέμα διατροφής, θα απασχολήσει έντονα με την Γαία να δίνει τις λύσεις. Κάποιοι τυχεροί θα αρχίσουν να βλέπουν τους κόπους τους να δικαιώνονται με οικονομικές υποστηρίξεις.

Από τις 18του μήνα τα γεγονότα θα είναι έκρυθμα έντονα και πολύ απαιτητικά σε πειθαρχία
καθώς τόσο ο Δίας θα συναντήσει τον Πλούτωνα στις 18/5 φανερώνοντας σκάνδαλα και παρασκήνιο εξουσιών.

Την ένταση, τους διαξιφισμούς, τις εμμονές και την τάση χειραγώγησης προκαλεί ακόμα πιο πολύ ο Άρης , καθώς αποχωρεί στις 20/5 από το ζώδιο των Καρκίνων για το
Βασίλειο των Λεόντων όπου και σε όλη του την πορεία ενεργοποιεί εκλειπτικά Φεγγάρια.

Νέο Φεγγάρι του Μήνα στις 28 η μοίρα Ταύρου θα βρει τα δύο αρχέγονα Φώτα να αγκαλιάζονται στις Πλειάδες. Τα μάτια είναι βουρκωμένα, άλλους από αποχωρισμούς, άλλους από αντιλήψεις για την αλλαγή που χρειάζεται να γίνει, καθώς κατατάσσεται ως ανάγκη για την εξελικτική πορεία.

Μάιος μήνα που κρατά στα χέρια του εκλογές και μια Βασιλική στέψη αλλάζοντας τα δεδομένα στις εξουσίες. Και σκέφτομαι.. μήπως αυτή η Βασιλική στέψη να’ ναι λέτε η τελευταία;

To be continue … προβλέψεις για όλα τα ζώδια.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!