Ράδιο Αρβύλα: Ο Αντώνης Κανάκης ξέσπασε για την τραγωδία στα Τέμπη και είπε τα πράγματα με το όνομα τους

Της Γιώτας Δημητρίου

Σε μια εποχή που τα αυτονόητα χρειάζονται εξηγήσεις, αναλύσεις και υπεράσπιση, σε μια εποχή που “ντρέπεται και η ντροπή”, όπως χαρακτηριστικά είπε μέσα από την εκπομπή του ο Γιώργος Λιάγκας, σε μια εποχή που θρηνούμε νεκρούς και όμως κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία για προβολή, για λίγα κλικς ή για κομματική προώθηση, σε μια εποχή που η δημοσιογραφία σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, σε μια τέτοια εποχή, σαν αυτή που διανύουμε, η εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ του ΑΝΤ1, ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης, μίλησαν για την Τραγωδία στα Τέμπη, σε μια εκπομπή ειδικά αφιερωμένη στην τραγωδία αυτή. Στη τραγωδία που έντυσε στα μαύρα την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι τρεις παρουσιαστές είπαν τα πράγματα με το όνομα τους, σε μια εκπομπή που δεν ήξερες αν πρέπει να κλάψεις ή να σφύξεις την γροθιά απ’ το θυμό.

H εκπομπή λοιπόν επέστρεψε χθες, στο πρώτο επεισόδιο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα/έγκλημα στα Τέμπη.

Οι τρεις παρουσιαστές ντυμένοι στα μαύρα εμφανίστηκαν ψες Δευτέρα, 6 Μαρτίου, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλά για τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών και να σχολιάζει δημοσιογράφους και πολιτικούς με το δικό του τρόπο και χωρίς να μασάει καθόλου τα λόγια του.

«Όταν ξεκίνησε το Ράδιο Αρβύλα, ήταν πριν 15 χρόνια, όταν σκότωσαν τον Αλέξη. Ήμασταν σε τρομακτικά άβολη θέση να βγαίνουμε στον αέρα… Θυμάμαι να λέω Θεέ μου ας μην χρειαστεί να ξαναβγούμε στον αέρα υπό παρόμοιες συνθήκες. Να που χρειάζεται και το Ράδιο Αρβύλα θα είναι μια εκπομπή που απλά θα επικοινωνήσουμε και θα εκφράσουμε όλα όσα κι εσείς σκέφτεστε. Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση σε αυτήν την χώρα, ελπίζω να είμαστε.
Δεν θα υπάρχει ροή. Προκαταβολικά ζητώ συγγνώμη. Ο λόγος δεν θα είναι δομημένος… Μέσα στο πλαίσιο του τριήμερου πένθους, άρχισε ήδη η επιστροφή στην κανονικότητα. Έπαιζε κανονικά το Survivor και ψάχνοντας ειδήσεις, έβλεπα μια γκόμενα που φιλούσε τον άλλο γκόμενο. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψουμε σε αυτήν την χαζοχαρούμενη κανονικότητα της λοβοτομής. Αν και θα κάνουν ό,τι μπορούν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, εμείς δεν μπορούμε», είπε ο Αντώνης Κανάκης.

Ο Κανάκης διευκρίνισε ότι το Ράδιο Αρβύλα συνεχίζει κανονικά στο πρόγραμμα του ANT1, αλλά μετά την μεγάλη τραγωδία στα Τεμπη δεν μπορεί να συνεχίσει με την μορφή που είχε μέχρι σήμερα. «Από ό,τι καταλάβαμε από τα μηνύματα, αυτό που είπα ήταν διφορούμενο και πρέπει να το διευκρινίσω. Δεν εννοούσα ότι εξαφανιζόμαστε, αλλά ότι το Ράδιο Αρβύλα δεν μπορεί να συνεχίσει στην μορφή που ήταν. Έχουμε σκέψεις να βγούμε αύριο από το περιβάλλον του Βινυλίου και να κάνουμε κάποιες εκπομπές που δεν θα είναι το Ράδιο Αρβύλα όπως το ξέραμε», είπε.

Ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του, είπαν όλα αυτά που σκέφτεται κάθε λογικός άνθρωπος, αυτό που ουρλιάζουν όσοι πραγματικά ράγισε η καρδιά τους από αυτή την άδικη τραγωδία, ότι δηλαδή ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ, ήταν έγκλημα.

Ο Αντώνης Κανάκης σύστησε στον κόσμο πως θα έπρεπε να ήταν η δημοσιογραφία και μας υπενθύμισε πως υπάρχει και αυτή η τηλεόραση που παρουσιάζει αλήθειες, υπάρχουν και ότι υπάρχουν (λίγες) δημοσιογραφικές εξαιρέσεις μέσα στην αθλιότητα της εποχής.

  • Η εκπομπή θα προβληθεί και απόψε Τρίτη και αύριο Τετάρτη (από τον ΑΝΤ1 Κύπρου στις 11.20 το βράδυ)


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρόωρα εκλογικά αποτελέσματα στο Δήμο Λιβαδιών: Τελετή ανακήρυξης Αντιδημάρχου Λιβαδιών,Μάριου Αρμένη

Τελετή ανακήρυξης Αντιδημάρχου Λιβαδιών,Μάριου Αρμένη: Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή,26/04/24,στις 4:00 μ.μ. στο γραφείο του επάρχου Λάρνακας η τελετή ανακήρυξης του Αντιδημάρχου Δημοτικού Διαμερίσματος Λιβαδιών,Μάριου Αρμένη,ο οποίος

Η Εβραία του Μπρέχτ από το Θέατρο της Λάρνακας ΡΟΗ, με πρωταγωνίστρια τη Βαλεντίνα Σοφοκλέους και σε σκηνοθεσία Ανδρέα Νικολαϊδη έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα

Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes Η ΕΒΡΑΙΑ του Μπρέχτ ανέβηκε από το Θέατρο της Λάρνακας ΡΟΗ, σε ένα νεο πλαίσιο παραστάσεων, όπου την σκηνοθεσία ανέλαβε αυτή

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

error: Content is protected !!