Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ και δίνει μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο SkalaTimes.

SkalaTimes

Παντελή τι είναι αυτό που σε ώθησε να θέσεις υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ;
Κοίτα να δεις, καταρχάς από γεννησιμιου μου (γέλια) γενικά στο σπίτι ήμασταν με τον δημοκρατικό συναγερμό, κάποια πολύ φιλικα μου άτομα στην Λάρνακα μου το πρότειναν και έτσι μετά από πολύ σκέψη είπα, αφού κάνω που κάνω τόσα πράγματα για να βοηθήσω την πόλη μου γιατί να μην μπορώ να κάνω και άλλα από καποιο “αξιωμα” ας το πούμε που μπορεί να βοηθήσω περισσότερο;

Να πούμε λίγα λόγια για σένα για όσους ενδεχομένως να μη σε γνωρίζουν;
Γεννηθηκα το.. Ατε τώρα, είμαι generation X (γέλια) το 1974 και έζησα και μεγάλωσα στην Λάρνακα, σπούδασα στο Λονδίνο Personal Training και ψυχολογία αθλητών και όταν επέστρεψα, έπιασα δουλειά ως αεροσυνοδός, πρώτα στην Eurocypria και μετά στην Emirates, το 2005 αποφάσισα να πάω στην Αθήνα να σπουδάσω ηθοποιός. Πήγα λοιπόν και από την πρώτα χρόνια των σπουδών εργαζόμουν σε γυμναστήριο τα πρωινά, μετά σχολή και μετά ξεκίνησα να δουλεύω στην παράσταση” το κλουβί με της τρελές “ αλλά και σε μία άλλη παράσταση.
Αργότερα έπιασα δουλειά στον θίασο του Μάρκου Σεφερλή όπου και παρέμεινα μέχρι και το 2012 που επέστρεψα μόνιμα στη Κύπρο, λόγω ασθένεια της μητέρας μου. Ασχολούμαι με τον προσκοπισμό από το 1980.
Για το καταφύγιο ζώων είναι γνωστή η δράση μου.
Επίσης είμαι αντιπρόεδρος στον Παγκύπριο σύνδεσμο Αλτζχαιμερς Λάρνακας.
Παράλληλα ασχολούμαι με πολλά άλλα που αν τα πούμε όλα θα χρειαστούμε ώρες.

Τι θα ήθελες να δεις να αλλάζει στη Λάρνακα;
Τι θα ήθελα; Μεγάλη κουβέντα.. Πολλά θα ήθελα η Λάρνακα να ξαναγίνει για τους σκαλιωτες. Υπάρχει πρόβλημα με την στέγαση των νέων οικογενειών, αυξημένα ενοίκια με αποτέλεσμα πολλοί νέοι να φεύγουν από την Λάρνακα, προς τα έξω.Ναι είμαι υπέρ της ανάπτυξης προς θεού με ξέρεις νομίζω.
Νοσταλγώ παλιές εποχές της Σκάλας, ναι δεν το αρνούμαι, αλλά όλοι μαζί οι πολίτες μπορούμε να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί η Σκάλα μας με μια δόση ρομαντισμού από τα παλιά. Δεν θέλω να πέφτουν παλιά σπίτια θέλω να αναπαλαιωνονται, αν αυτό είναι εφικτο, έχουμε πολύ όμορφα αρχοντικά, θέλω να μείνει η ταυτότητα μας ως Λάρνακα παρολη την ανάπτυξη, και σιγά σιγά θα γίνει όπως βλέπω κάποια σχέδια της πόλης μας, ειδικά με όλο το παραλιακό μέτωπο ενοποιήσεις με τα Λιβάδια και την Οροκλινη και την ανάπτυξη του σχεδίου στον πρώην χώρο το διυλιστήριων.

Η Λάρνακα έχει κατά γενική ομολογία προοδεύσει τα τελευταία χρόνια επί θητείας Ανδρέα Βύρα, συμφωνείς σε αυτό;
Κοίτα να δεις τώρα. Ο Αντρέας είναι η αλήθεια μετά τον προηγούμενο Δήμαρχο, που είχε κάνει και αυτός καλή δουλειά και πήγαινε πολύ καλά, υπήρχε ένα κενό δύο χρόνων που η πόλη μας είχε βαλτοσει στη κυριολεξία, δεν γινόταν τίποτα. θα χάναμε πολλά ως πόλη, επιχορήγησεις και άλλα. Tην παρέλαβε και την έκανε ξανά πόλη με αρκετή δουλειά, και φυσικά και με πολλή προσωπικη του προσπάθεια. Και οφείλουμε να το παραδεκτόυμε.
Και φυσικά μπορούν αν γίνουν ακόμα, πιο πολλά πράγματα που θα μας ωφελεσουν. Γιατί η Λάρνακα αξίζει περισσότερα.

Ποια έργα από αυτά που έχουν γίνει θεωρείς σημαντικά;
Ένα μεγάλο έργο που έγινε επιτέλους είναι η μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών και των διηληστηριων, όλο αυτό το παραλιακό μέτωπο θα αξιοποιηθεί και η Λάρνακα θα γίνει ένα διαμάντι. Το δεύτερο που πολλοί μπορεί να μην το γνωρίζουν είναι τα αντιπλημμυρικα που έγιναν και που θα γίνουν και άλλα σιγά σιγά. Πολλοί δεν θυμούνται πως πλημηρίζαμε, ε δεν έγινε θαύμα κάποιοι δούεψαν γι αυτό. Έχουν γίνει και άλλα έργα αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 16.

Τι δεν έχει γίνει και θεωρείς πως πρέπει να είναι μέσα στις προτεραιότητες του επόμενου δημοτικού συμβουλίου;
Αυτο είναι μεγάλη κουβέντα.. Θα ακουστώ λίγο κάπως πάλι, αλλά ναι θέλω ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα της πόλης μου, θέλω επιτέλους να τελειώσει το κέντρο αλτζχαιμερ που έχουμε στα σκαριά (όχι ο δήμος αλλά η βοήθεια του είναι μεγάλη και πιστεύω θα είναι ακόμα πιο πολύ). Ένα κέντρο Μαστού στην Λάρνακα δεν υπάρχει και εννοώ όχι για τις απλές εξετάσεις αλλά για τις πιο σοβαρές, οι γυναίκες της πόλης μας τρέχουν σε άλλες πόλεις για αυτά και κάποιες καταστάσεις είναι δύσκολες. Είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν αλλά σκαλί σκαλί, βήμα βημα με υπομονή και ΟΡΕΞΗ σαν ομάδα θα γίνουν.

Ποια τρία θέματα θα είναι ψηλά στη δική σου ατζέντα αν εκλεγείς; 
Το πρώτο μου θέμα είναι αυτό που με και και περισσότερο είναι τα αδέσποτα και γενικά οι νομοθεσίες που αφορούν τον Δήμο μας για τους σκύλους, να εφαρμόζονται.
Ένα άλλο θέμα είναι η καθαριότητα της πόλης μας και γενικά να ενημερώνουμε και τους πολίτες για το πως θα διατηρούμε και εμείς την πόλη μας καθαρή, να καθαρίζονται τα χόρτα πιο συχνά, να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το κέντρο αλτσχάιμερ του Παγκύπριο συνδέσμου στην πόλη μας. Θέατρο…

Εσύ τι ονειρεύεσαι για τη Λάρνακα;
Τι ονειρεύομαι για την Λάρνακα, μια πόλη όμορφη καθαρή, ευρωπαϊκή όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα, μια πόλη “συγυρισμένη” από μέσα προς τα έξω, αν με κατάλαβες.

Ως άνθρωπος του πολιτισμού ποια η άποψη σου για το ΛΑΡΝΑΚΑ 2030;
Έχουμε μέχρι το 2029 να τελειώσουμε ότι αρχίσαμε, να φτιάξουμε την πολύ μας ακόμα ομορφότερη, και να προετοιμαστούμε να φτιάξουμε κάτι πολύ όμορφο από πολιτιστικής άποψης και να κάνουμε όμορφες και επιλεγμένες παρουσιάσεις, ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Έχουμε τους ανθρώπους, να κατεβάσουμε ιδέες και θα “σκίσουμε”.

Ο Παντελής Αχιλλέως τι άνθρωπος είναι με τρία χαρακτηριστικά;
Δοτικος, (όχι με όλους μην το ξεφτιλίσουμε) 😂
Ονειροπόλος,…
Επικοινωνίακος, και πως να το πω τώρα ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ στον κόσμο, έμαθα να βοηθω όσους έχουν ανάγκη όπου μπορώ, για ένα καλύτερο αύριο.

Γιατί να σε ψηφίσει κάποιος;
Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Έχω μάθει από μικρός, με ότι ξεκινήσω να το φέρνω εις πέρας, και με καλούς συνεργάτες μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Είμαι team player και έτσι πρέπει να λειτουργούμε για να πάμε μπροστά, όλοι μαζί για την Λάρνακα. Την Σκάλα μας. Από τον εθελοντισμό στην Πραξη λοιπόν.

Το μήνυμα σου στους αναγνώστες του SkalaTimes; 
Υποστηρίζουμε τα Σκαλιωτουθκια, οι λαρνακεις ως πολίτες έχουν αποδείξει πολλές
φορές ότι μπορούν.
Εσείς με τα άρθρα σας έχετε βοηθήσει πολύ στην αφύπνιση μας ως πολίτες.
Συνεχίστε να ενημερώνεστε σωστά και να βγάζετε την αλήθεια προς τα έξω.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Ο Νεόφυτος Φακοντής παρουσιάζει τις θέσεις και το όραμα του για την Ορόκλινη, δίπλα του ο Δήμαρχος Βύρας

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης και υποψήφιος Αντιδήμαρχος Ορόκλινης μας προσκαλεί στην τελική προεκλογική του συγκέντρωση όπου θα παρουσιάσει τις υέσεις και το όραμα

Η Επιτροπή Ανάπτυξης πόλης και επαρχίας Λάρνακας καλεί τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με τη Μαρίνα-Λιμάνι

Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας η Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δωρίζει 750.000 ευρώ στη UNICEFγια τη θεραπεία 15.000 υποσιτιζόμενων παιδιών στη Γάζα για ένα μήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δωρίζει 750.000 ευρώ στη UNICEF για τη θεραπεία 15.000 υποσιτιζόμενων παιδιών στη Γάζα για ένα μήνα Το Φιλανθρωπικό

error: Content is protected !!