Ο Ανδρέας Γερολέμου μιλά στο SkalaTimes για την παράσταση «Άνθρωποι Μονάχοι», ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού

Mε αφορμή την παράσταση «Άνθρωποι Μονάχοι», το μουσικό αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού, που θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στις 26 και 27 Μαρτίου, ο σκηνοθέτης και μαέστρος της παράστασης Ανδρέας Γερολέμου μιλά στο SkalaTimes.

Της Γιώτας Δημητρίου

Ανδρέα καταρχάς γιατί έγινε αυτή η επιλογή της Βίκυς Μοσχολιού;
Η Βίκυ Μοσχολιού θεωρώ πως είναι μοναδική και κορυφαία τραγουδίστρια, η οποία κατάφερε να τραγουδήσει σχεδόν όλους τους σπουδαίους συνθέτες της εποχής της, η χροιά της φωνής της ήταν μοναδική, χωρίς σύγκριση με καμία άλλη ερμηνεύτρια.
Ομολογώ πως είμαι φαν των τραγουδιών της, αλλά ιδιαίτερα και της φωνής της.
Γιώτα, πολύ ταπεινά αλλά και με ιδιαίτερη χαρά, θα τολμήσω να πω ότι στην Κύπρο μας δεν έχει γίνει ξανά τέτοιο αφιέρωμα.

Περιέγραψε μας με λίγα λόγια τι θα δούμε στην παράσταση.
Στην παράσταση θα ακούσουμε μεγάλες επιτυχίες της Βίκυς Μοσχολιού, τραγούδια που γνωρίζουμε όλοι και έγραψαν ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή. Τις επιτυχίες αυτές, της Βίκυς Μοσχολιού, θα συνοδεύει πενταμελής ορχήστρα.
Στο ρόλο της μεγάλης τραγουδίστριας θα είναι η ταλαντούχα Κύπρια τραγουδίστρια Παμπίνα Κοντέα.
Η παράσταση θα περιέχει φωτογραφικό υλικό, καθώς και βίντεο προβολές, ενώ η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίτα έχει αναλάβει το χορευτικό μέρος της παράστασης. Πρωταγωνιστές θα είναι το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας.

Η γνωστή και ταλαντούχα Παμπίνα Κοντέα στο ρόλο της Βίκυς Μοσχολιού

Τι είναι αυτό που έκανε την Μοσχολιού να ξεχωρίζει, κατά την άποψη σου; Σε ρωτώ γιατί είμαι βέβαιη πως θα την έχεις μελετήσει εις βάθος, κατά την προετοιμασία της παράστασης.
Η Μοσχολιού ξεχωρίζει για τη φωνή της, τον χαρακτήρα της και την προσωπικότητα της. Γυναίκα χαμηλών τόνων, με ήθος και αξιοπρέπεια υπηρέτησε το ελληνικό τραγούδι και την τέχνη στο έπακρον. Την μελέτησα για μήνες για να μπορώ να την καταλάβω καλύτερα, πέρα από το μουσικό της ταλέντο. Η ιστορία της ζωής της που μπορεί κανείς εύκολα να βρει και να διαβάσει και στο διαδίκτυο, έμοιαζε με έργο του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Η ασθένεια της μητέρας της, η προσωπικότητα του κυρ Αλέκου, του πατέρα της, η σχέση της με τη μουσική από πολύ νωρίς, όταν ο πατέρας της ο κύρ Αλέκος συνήθιζε να την ντύνει με αγορίστικα ρούχα και να την ανεβάζει πάνω στα τραπέζια στις ταβέρνες για να τραγουδάει τα αγαπημένα λαϊκά τραγούδια των θαμώνων, όλα αυτά, έχτισαν την προσωπικότητα της. Διάβασα κάπου πως «κάπως έτσι η Βίκυ Μοσχολιού έμαθε να αγαπάει το τραγούδι και το χειροκρότημα».
Η ζωή της θα μπορούσε να πούμε πως μοιάζει με παραμύθι, ή κινηματογραφική ταινία.
Το ταλέντο της, οι εμπειρίες της, οι γνωριμίες της και η φωτεινή της προσωπικότητα, με κάποιο τρόπο αποτυπώνονται μέσα στα τραγούδια της.
Τραγούδια που παρά την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν όταν κυκλοφόρησαν, δεκαετίες πριν, εντούτοις καταφέρνουν να παραμένουν επίκαιρα και αγαπητά στο κοινό μέχρι σήμερα και είμαι βέβαιος για πολλά χρόνια ακόμη.

Μετά από αυτή την παράσταση που ανεβαίνει στη πόλη μας, τη Λάρνακα, στις 26 και 27 Μαρτίου, ποια είναι τα επόμενα σχέδια για το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας;
Μετά από την παράσταση αυτή το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας θα λάβει μέρος σε Φεστιβάλ Χορωδιών στις 11 Μαϊου, στα Ιωάννινα, ενώ τον Ιούλιο θα λάβει μέρος στην συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λάρνακας με θέμα τον Ελληνικό και Ξένο Κινηματογράφο μέσα στα πλαίσια του Φεστιβάλ 2023-24.

Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού με το Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λάρνακας.
Στις 26 και 27 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
Σκηνοθεσία / μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Γερολέμου
Στον ρόλο της Βίκυς Μοσχολιού η Παμπίνα Κοντέα
Συνοδεύει 5μελής ορχήστρα
Είσοδος: Δωρεάν (εισιτήρια ελεύθερης εισόδου διαδικτυακά: tickethour.com.cy & ACS Courier)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!