Γιάννης Διανέλλος, την Δευτέρα στον αέρα επίσημα το Classic 99

O Γιάννης Διανέλλος, μετά από 34 χρόνια μιας πετυχημένης πορείας στο ραδιόφωνο, κάνει το μεγάλο βήμα και δημιουργεί τη δική του στέγη στα ερτζιανά, το δικό του ψηφιακό ραδιόφωνο με την ονομασία Classic 99. Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, ημέρα παγκόσμιου ραδιοφώνου, το Classic 99 ανοίγει επίσημα την πρώτη σελίδα της ιστορίας του. Όσο για τον Διανέλλο; Παραμένει στην ίδια πάντα ώρα μέσα από την οποία έχει καθιερωθεί, στις 6.30 το πρωί με 9, με μπόλικη δόση χιούμορ, αισιοδοξία και φυσικά με καλή μουσική.
Περισσότερα στην πιο κάτω συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Διανέλλος στο SkalaTimes, στην πρώτη συνέντευξη για τον Classic 99.


Της Γιώτας Δημητρίου

Διανέλλε, ένα νέο πρότζεκτ ξεκινάς, μια νέα ραδιοφωνική στέγη, δική σου, μίλησε μας λίγο λοιπόν για το Classic 99
Ο καινούριος μου έρωτας, το νέο μου μωρό! To Classic 99 είναι η ψηφιακή συνέχεια μιας πορείας 34 χρόνων στο ραδιόφωνο. Εκ των πραγμάτων αφού το 99 FM έχει κλείσει, αποφάσισα, μετά από ένα χρόνο που ήδη είμαι μέσα στον ψηφιακό χώρο με τα podcast, να δώσω συνέχεια και με ένα ψηφιακό, ιντερνετικό, ραδιόφωνο.

Έχεις την πείρα, την εμπειρία και τις γνώσεις. Επιπλέον δημιούργησες αυτό τον υπέροχο χώρο, το στούντιο σου, εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Ναι, εδώ γίνονται τα pod and com τα οποία πλέον εμπλουτίζονται με βιντεάκια και μέσα σε όλο αυτό ενσωματώθηκε και το ψηφιακό ραδιόφωνο το Classic 99, το οποίο είναι καθαρά ψηφιακό, με application για χρήστες android , IOS. Μπορείς να το ακούς και από ιστοσελίδα.
Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, με τις ευκαιρίες που μας δίνει η τεχνολογία μπορούμε να κάνουμε πολλά. Κάποιοι φίλοι μου είχαν πει «μα δεν θα σε ακούμε πλέον στο ραδιόφωνο;» και τους απάντησα «αν θες να με ακούς στο ραδιόφωνο μπορείς, αν έχεις bluetooth, να ενώνεις το κινητό με ραδιόφωνο και έτσι θα με ακούς από το ραδιόφωνο». (Γέλια!)

Πολύ σωστά!
Ε ναι, αν σώνει και καλά θες να με ακούς από το ραδιόφωνο, μπορείς. Η αλήθεια είναι πως η ψηφιακή εξέλιξη μας δίνει πολλές ευκαιρίες και επιλογές.

Παρόλο που το Classic 99 είναι ήδη στον αέρα με non stop μουσική, με δικές σου φυσικά επιλογές, εντούτοις, επίσημα και με εκπομπή βγαίνεις τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Γιατί Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου;
Επέλεξα την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου για την πρώτη εκπομπή του Classic 99. Την Δευτέρα λοιπόν 13 του μήνα, στην ώρα που έχω καθιερωθεί στον ραδιόφωνο, δηλαδή 6.30-9.00 το πρωί.

Φαντάζομαι με το ίδιο ύφος που σε έχει μάθει ο κόσμος εδώ και τρεις δεκαετίες….
Φυσικά! Με αισιοδοξία και χαμόγελο.

Αυτό ήθελα να πω, ότι όλα αυτά τα χρόνια ήσουν για τον κόσμο -όπως κάποιοι μου λέγανε- το φάρμακο τους. Δηλαδή η δόση αισιοδοξίας τους, το χαμόγελο και γέλιο τους. Κάτι που ο κόσμος το έχει ανάγκη….
Γιώτα μου, τα έχουμε ξαναπεί….Το 2013 με το κούρεμα και το γκρίζο που έφερε, διπλασιαστήκαν οι ακροατές μου. Ο κόσμος ήθελε να ακούει κάτι ευχάριστο και διαφορετικό, το ίδιο έγινε και με τον κορωνοίο. Ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει παντού (TV, ραδιόφωνο, sites) για θανάτους, κρούσματα και διάφορα άλλα που μας βομβάρδιζαν από παντού. Εγώ δεν ασχολήθηκα με αυτό, όχι γιατί υποτίμησα την κατάσταση, αλλά επειδή δεν ήθελα ο ακροατής μου να ακούει συνέχεια αυτές τις λέξεις (κρούσματα, κορονωίος, θάνατος, κτλ). Στο τέλος κάθε εκπομπής συμβούλευα τους ακροατές μου να προσέχουμε και αυτό ήταν όλο. Ο στόχος μου ήταν πάντα ο άλλος να με ακούει και να χαμογελά.

Γιάννη, υπάρχουν πολλοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί, νομίζω ένας από τους λόγους που ξεχώρισες ήταν και οι μουσικές σου γνώσεις γύρω από την μουσική βιομηχανία, albums, χρονολογίες, τραγουδιστές, συνθέτες, κτλ. Και νομίζω είναι σημαντικό ο καθένας να έχει γνώσεις γύρω από αυτό που κάνει και όχι πχ να κάνεις ραδιόφωνο και να μην διάθετεις γνώσεις γύρω από τη μουσική….
Σίγουρα. Το ραδιόφωνο είναι μουσική, γιατί χωρίς μουσική είναι Pod Cast. Άρα, πρέπει να είσαι γνώστης και της μουσικής που παίζεις και των διάφορων ειδών μουσικής. Εγώ θεωρώ πως είμαι all around player και προσπαθώ να έχω γνώσεις για όλα τα είδη μουσικής….

Θυμάμαι που μου έλεγες σε μια άλλη συνέντευξη για τους εκατοντάδες δίσκους που έχεις…
Ναι, διότι είναι αγάπη, είναι πάθος. Το ξαναείπα πολλές φορές: Όταν ήμουν μικρός (τότε είχαμε μόνο το BFBS) άκουγα νυχθημερόν ράδιο και μου έλεγε η μητέρα μου «μα νομίζεις εν να σου δώσει φαή το ράδιο να φάεις;»
Έλα που τελικά, ναι, μου έδωσε; (Γέλια)
Αυτό που μου είπε ένας φίλος ήταν το εξής: «Ξέρεις γιατί έχεις την οποιαδήποτε επιτυχία; Γιατί όποτε ανοίξω το ραδιόφωνο στις 6.30 με 9 το πρωί είσαι εκεί ό,τι και να γίνει».
Αυτό είναι αλήθεια Γιώτα, γι αυτό και μου αποτυπώθηκε στο μυαλό αυτή η κουβέντα, που μου την είπε ο Μιχάλης Σοφοκλέους. Με έκανε να σκεφτώ ότι πραγματικά, δεν έλειψα ποτέ από το ραδιόφωνο, είτε ήμουν άρρωστος, είτε είχα πένθος, κτλ., ήμουν στον αέρα. Όταν αγαπάς τον ακροατή σου, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά.

Νομίζω είναι πολλοί οι λόγοι που ο κόσμος σε ακολουθούσε πιστά όλα αυτά τα χρόνια. Το χιούμορ σου, οι μουσικές σου γνώσεις, αλλά και η αυθεντικότητα σου. Δεν βγάζεις κάτι ψεύτικο και αυτό νομίζω το εισπράττει ο κόσμος και το εκτίμημά και το αγαπά.
Ναι, σίγουρα αυτός που είμαι αυτό βγάζω και στον αέρα. Τώρα μου θύμησες τον γνωστό μας λαϊκό ποιητή Αντώνη Γαβριήλ Παπά ο οποίος την πρώτη φορά που με γνώρισε μου είπε «ρε μα είσαι αληθινός τελικά!»

Ο κόσμος έχει κριτήριο και μπορεί να καταλάβει αν αυτός πίσω από το μικρόφωνο είναι αυθεντικός ή όχι.
Σίγουρα! Θα σου πω αυτό για να γελάσουμε: Eίναι όπως τις φιλταρισμένες φωτογραφίες στα ΜΚΔ που βγαίνουν κούκλες ή κούκλοι και μετά βλέπεις τον άλλο από κοντά και βλέπεις κάτι άλλο! (Γέλια!)

Πιστεύω πως η αυθεντικότητα σου, οι μουσικές σου γνώσεις και η αισιοδοξία και χιούμορ στις εκπομπές σου ήταν τα βασικά στοιχεία που σε έκαναν να ξεχωρίσεις ραδιοφωνικά αυτά τα 34 χρόνια. Να θεωρήσουμε πως αυτά τα στοιχεία θα έχουμε και στο Classic 99;
Κα ακόμη περισσότερο! Εννοείται, αυτό θα είναι το Classic 99 επειδή θα είναι μωρό μου. Να πω ότι με σταθερά και αργά βήματα θα μπουν και άλλες εκπομπές και άλλος κόσμος στο Classic 99. Ξεκινάμε με την πρωϊνή μου εκπομπή, πιο μετά θα προσθέσουμε και μία άλλη βραδινή μου εκπομπή αφιερωμένη σε διάφορα είδη μουσικής  και σιγά σιγά θα εμπλουτιστεί και με άλλους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και εκπομπές.
Επίσης τα Pod Cast θα αρχίσουν να βγαίνουν και Live για να υπάρχει συμμετοχή και από το κόσμο.

Δε μπορώ να μη ρωτήσω φυσικά για το όνομα! Επέλεξες το Classic 99 και όλοι ξέρουμε ότι η ραδιοφωνική σου στέγη ήταν για χρόνια το ραδιόφωνο της Λάρνακας 99 FM….
Ναι, Classic 99, κλασικό 99. Αυτό σημαίνει ότι διατηρώ την ταυτότητα του Διανέλλου, την ταυτότητα του ραδιοφώνου που με ανέδειξε, με σεβασμό στον ακροατή, με κουβέντα έξυπνη και ουσιαστική, με ύφος του παλιού κλασικού ραδιοφώνου, χωρίς ατζέντες, χωρίς δηθενισμούς, με αυθεντικότητα και αλήθεια μόνο.

Αναμένουμε λοιπόν την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου για να ακούσουμε την πρώτη σου εκπομπή στο Classic 99…
Ναι. Νομίζω δεν θα μπορούσα να επιλέξω καλύτερη ημερομηνία για να ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα ψηφιακό, ιντερνετικό ραδιόφωνο. Οι εποχές αλλάσουν, οι εποχές εξελίσσονται και εγώ είπα πριν γεράσω να το κάνω κι αυτό! Μετά από τόσα χρόνια, είπα να πραγματοποιώ τους στόχους μου κι όλα όσα ονειρεύομαι. Ξεκίνησα με τα pod cast και συνεχιζω τώρα με το ψηφιακό ραδιόφωνο.
Πρέπει να σου πω ότι τα πρώτα exit polls (γέλια)  -για να μιλήσουμε στο κλίμα των ημερών, δείχνουν ότι ο κόσμος ήδη ανυπομονεί για το Classic 99.
Kάποιοι φίλοι ήδη έχουν κατεβάσει το application, το οποιο είναι φυσικά δωρεάν και σου δίνει την ευκαιρία να το έχεις στο τηλέφωνο σου, στο ipad σου, κτλ.

Βλέπω ότι έχεις εδώ ένα βιβλίο του γνωστού Peterson. Αλήθεια πόσο σημαντικό είναι για σένα το mindset και τι ενέργειες κάνεις για προσωπική αυτοβελτίωση και για απόκτηση του καταλληλότερου Mindset;
Ναι, διαβάζω και τον Peterson και πολλούς άλλους. Επίσης ακού pod cast ακούω, διαβάζω quotes τα οποία γράφω σε ένα βιβλίο για να τα ξαναδιαβάσω. Αλλά, το πιο σημαντικό για μένα, αυτό που με βοηθάει στην δική μου αυτοβελτίωση, είναι ο άνθρωπος που έχω δίπλα μου, η σύζυγος μου η Βέρα. Η Βέρα είναι ο σπουδαιότερος Life coach που είχα και έχω. Με παροτρύνει στην πραγματοποίηση των ονείρων μου, με ενθαρρύνει και πιστεύει σε μένα.

Αυτό βεβαίως είναι προς τιμή της Βέρα…
Φυσικά. Και Γιώτα είμαι πλέον σε μία ηλικία που δεν θέλω να αναβάλλω ή να καθυστερώ τα όνειρα μου. Επίσης, θέλω να αφήσω μια συναισθηματική κληρονομιά στην εγγονούλα μου (μία έχω προς το παρόν) που είναι το φάρμακο και η όαση μου.
Εγώ δεν πιστεύω στις υλικές κληρονομιές, αλλά πιστεύω στις συναισθηματικές.
Θέλω να ξέρει η εγγονή μου όταν μεγαλώσει ότι ο παππούς της ήταν αυτός που ήταν, κάποιος που έκανε αυτό που αγαπούσε, με τον τρόπο που το έκανε. Και να νιώθει περήφανη για τον παππού της.

Θα ήθελα να στείλουμε το μήνυμα σου στους αναγνώστες στου SkalaTimes και πρέπει να σου πω ότι νιώθω χαρά και τιμή που η πρώτη συνέντευξη για το Classic 99 δίνεται στο SkalaTimes και σε ευχαριστώ
Δική μου τιμή και χαρά…

Είμαι και γουρλού να ξέρεις!
Και σε ευχαριστώ Γιώτα που πάντα είσαι στο πλευρό μου, να ξέρεις πως είναι αμοιβαία τα αισθήματα.

Το μήνυμα σου λοιπόν στους αναγνώστες του SkalaTimes;
Αγάπη και σεβασμό στο Σκαλιώτη στον συμπολίτη, στο κόσμο που μένει, Λάρνακα, επαρχία, Κύπρο και ανα το παγκόσμιο, με την υπόσχεση ότι ο Διανέλλος και το Classic 99 θα είναι πηγή αληθινής χαράς, χαμόγελου, ενημέρωσης, χωρίς ατζέντες και με αυθεντικότητα.

Λοιπόν, είναι Φλεβάρης, σε δύο μέρες έχουμε εκλογές, σε τρεις μέρες βγαίνει στον αέρα το Classic 99, σε 4 μέρες είναι του Αγίου Βαλεντίνου, σε λίγες μέρες η Τσικνοπέμπτη, πολλά γεγονότα…Ένα τραγούδι που ταιριάζει σε όλα αυτά, για να κλείσουμε με αυτό;
Μετά από λίγη σκέψη, το «One» των U2 με Mary J Blige.
«One love, one blood
One life, you got to do what you should
One life, with each other
Sisters, brothers»




Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!