Σταύρος Τίγγης: “Χωρίς χιούμορ δεν έχεις ζωή’!

Ο 30χρονος Σταύρος Τίγγης, από τα Περβόλια Λάρνακας, δημιουργεί με κέφι και ταλέντο διάφορα χιουμοριστικά βιντεάκια, μέσα από τα οποία μιμείται διάφορους πολιτικούς και όχι μόνο.
Το ταλέντο, το χιούμορ και οι μιμήσεις του έκαναν τα βιντεάκια του ιδιαίτερα αγαπητά!
Ο Σταύρος Τίγγης μιλά στο SkalaTimes γι αυτό που αγαπά, την υποκριτική και την κωμωδία και τονίζει πως “Χωρίς χιούμορ δεν έχεις ζωή!

SkalaTimes

Σταύρο καταρχάς μίλησε μας λίγο για σένα
Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω για μένα και να με γνωρίσει ο κόσμος.
Είμαι 30 ετών και ζω μόνιμα στα Περβόλια της Λάρνακας είμαι μέλος εφταμελούς οικογένειας. Οι γονείς μου με μεγάλωσαν με αρχές και αξίες μαθαίνοντας με να είμαι δίκαιος στον κόσμο και να μην αδικώ κανέναν, αλλά και ούτε να ανέχομαι αδικίες.
Εργάζομαι σε μία εταιρεία επίπλων στην Λάρνακα, στον ιδιωτικό τομέα.
Στον ελεύθερό μου χρόνο μ’ αρέσει να ασχολούμαι με τα ζώα μου. Έχω κάποια ζώα στο περβόλι του πατέρα μου, όπου για αρκετά χρόνια έχω συνηθίσει να μεγαλώνω κότες και κοτόπουλα. Μου αρέσει να μαζεύω τα φρέσκα αυγά, η αλήθεια είανι ότι πάντα η φύση μου άρεσε και έτσι κάθε φορά που έχω ελεύθερο χρόνο πηγαίνω με τη μητέρα μου και με τα ανίψια μου και ταΐζουμε τα ζώα μας στο περβόλι. Δεν είμαι αλάζονας, αλλά είμαι περήφανος γι’ αυτό που είμαι και δεν δέχομαι από κανέναν να αμφισβητεί τις ικανότητες μου. Είμαι αυτός που είμαι και σ’ όποιον αρέσω, είτε με τα καλά μου, είτε με τα κακά μου.

Αλήθεια, η σχέση σου με την υποκριτική και την κωμωδία πώς ξεκίνησε;
Η σχέση μου με την υποκριτική και την κωμωδία ξεκίνησε από μικρή ηλικία.
Θυμάμαι μικρό παιδί, στο δημοτικό, στο διάλειμμα συναντιόμασταν με τους συμμαθητές μου και κάναμε διάφορους ρόλους από σειρές της κυπριακής τηλεόρασης. Θυμάμαι και τον εαυτό μου να μιμούμαι και τότε τους πολιτικούς, όπως κάνω και σήμερα. θυμάμαι πολύ καλά να κάνω τον πρώην πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και οι δάσκαλοι και συμμαθητές να απολαμβάνουν αυτό που έκανα.
Ήμουν ανέκαθεν κωμικός. Και στην προσωπική μου ζωή και στα σκετσάκια μου έκανα πάντα από παιδί θυμάμαι να μου λένε και οι δικοί μου άνθρωποι ότι έχω το ταλέντο της υποκριτικής, “πάντα μας κάνεις να γελάμε και είσαι ο αστείος της παρέας” μου έλεγαν.
Έτσι μεγαλώνοντας κάποιες χρονικές περιόδους όταν είχα ελεύθερο χρόνο έπαιζα σε διάφορους ερασιτεχνικούς Θεατρικούς θιάσους.
Θυμάμαι στο γυμνάσιο παίζαμε θεατρικές παραστάσεις για τον ΘΟΚ και πάντα ήμουν μέσα ακόμα και στο Λύκειο θυμάμαι να παίζω πρωταγωνιστικούς ρόλους και θυμάμαι τους καθηγητές μου να χειροκροτάνε με θαυμασμό και να μου λένε “προχώρα σε θέλει όλη η χώρα” (γέλια) αυτό ήθελα και εγώ στο τέλος της μέρας, ήξερα ότι αυτό που θέλω να κάνω, αυτό που αγαπώ πολύ για μένα πρώτα από όλα και μετά για τους άλλους, ήταν η κωμωδία και η υποκριτική.

Η ιδέα να ανεβάζεις βιντεάκια σου στα ΜΚΔ με σύντομα σκετσάκια πως δημιουργήθηκε;
Η ιδέα να ανεβάσω σύντομα σκετσάκια λίγων λεπτών δημιουργήθηκε επειδή πάντα μου άρεσε να μιμούμαι διάφορες φωνές, είτε πολιτικών, είτε τραγουδιστών, είτε ηθοποιών, αλλά και διαφόρων άλλων συνανθρώπων μας, έτσι λοιπόν ασχολήθηκα με την πολιτική σάτιρα μιμούμενος φωνές όπως αυτές του Νίκου Αναστασιάδη, του Αβέρωφ Νεοφύτου, του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη κι άλλων πολλών. Πρώτα τα έκανα για τον εαυτό μου να τα βλέπω και να γελάω και κάποιες φορές όταν τα μοιραζόμουν με φίλους μου έλεγαν να τα ανεβάσω και στο Διαδίκτυο.
θυμάμαι την πρώτη μου κοινοποίηση που είχα κάνει στο διαδίκτυο, μου εδίναν συγχαρητήρια, μου έλεγαν “μπράβο το έχεις, κάνεις τον κόσμο και γελά” κτλ και κάπως έτσι πήρα θάρρος και το συνέχισα με αποτέλεσμα κάθε φορά που γινόταν στην πολιτική με περίμεναν να το σατιρίσω, πχ μετά από κάθε διάγγελμα του ΠτΔ με περίμεναν να βγω να κάνω κι εγώ το δικό μου διάγγελμα (γέλια!)
Αυτό που έκανα το έκανα με πολύ αγάπη και θα συνεχίσω να το κάνω!

Ποια είναι τα σχόλια του κόσμου που παίρνεις;
Τα σχόλια που παίρνω από τον κόσμο είναι πάρα πολύ θετικά και αυτά τα σχόλια του κόσμου μου έδωσαν δύναμη και θέληση να συνεχίσω αυτό που κάνω με πολύ πλήρη αγάπη γιατί χωρίς την στήριξη του κόσμου δεν θα είχα το θάρρος να συνεχίσω.
Μου αρέσει που τα βιντεάκια μου κάνουν τον κόσμο να αλλάζει την καθημερινή ρουτίνα του. Ο κόσμος έχει ανάγκη από γέλιο, δίψα για αλλαγή συνήθειας, ο κόσμος βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια, δεν μπορεί να έχει το ίδιο πρόγραμμα σπίτι δουλειά, δουλειά σπίτι και να το επαναλαμβάνει συνέχεια.
Χρειάζεται η αλλαγή, το γέλιο είναι μέσα από τη ζωή της καθημερινότητας, χωρίς χιούμορ δεν υπάρχει υγεία, δεν υπάρχει ευτυχία, δεν υπάρχει χαρά, δεν υπάρχει ζωή!
Γι’ αυτό μέσα από την αγάπη του κόσμου μου έδωσαν στήριξη να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ!

Θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το θέατρο;
Ναι θα ήθελα να ασχοληθώ αν και σπούδαζα για κάποιο χρονικό διάστημα υποκριτική, όμως η μη οικονομική ευχέρεια δε μου το επέτρεψε να συνεχίσω άλλο. Αλλά δε σημαίνει ότι τα παρατάω και ότι δεν έχω ελπίδες για να ασχοληθώ στο μέλλον επαγγελματικά. Προς το πάρω παραμένω σε αυτό που είμαι σήμερα με πάρα πολύ περηφάνια, έχοντας την αγάπη του κόσμου θα συνεχίσω, έστω ερασιτεχνικά, αυτό που αγαπώ. Ελπίζω ότι ίσως στο μέλλον να είναι καλύτερα τα πράγματα σε οικονομικό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορέσω να συνεχίσω τις σπουδές μου.
Παρόλα αυτά, συνεχίζω να κάνω τον κόσμο να γελά πρώτα γιατί το αγαπώ εγώ αυτό και δεύτερον γιατί μου αρέσει να κάνω τον κόσμο να γελά και να απολαμβάνει τη σάτιρα μου.

Πιστεύεις πως το ταλέντο είναι κάτι έμφυτο ή κάτι που καλλιεργείται;
Πιστεύω ότι το ταλέντο είναι έμφυτο, δεν μπορείς να το καλλιεργήσεις μετέπειτα αν δεν έχεις το ταλέντο.

Ζεις στα Περβόλια, θα έλεγες ότι τα Περβόλια δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα πολιτιστικά;
Πιστεύω ότι το χωριό μου ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με τα πολιτιστικά, είτε με την υποκριτική, είτε γενικότερα.
θυμάμαι αρκετά χρόνια πριν τα περβόλια στην πλατεία του χωριού στις ταβέρνες έδιναν πάρα πολύ σημασία στην τέχνη της κυπριακής παράδοσης του τόπου μας. Θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει ότι όταν ήταν κι αυτός μικρός σε κάποια φεστιβάλ που έγιναν στο χωριό μας ντύνονταν κάποιοι χωριανοί μας με τις παραδοσιακές κυπριακές στολές και με διάφορα κυπριακά αντικείμενα δημιουργούσαν ένα διασκεδαστικό φεστιβάλ και το έβλεπαν οι τουρίστες και τους θαύμαζαν!
Ναι, πιστεύω ότι τα Περβόλια δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα πολιτιστικά δρώμενα μέχρι και σήμερα υπάρχουν αρκετοί ιθύνοντες της κοινότητας μας που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα πολιτιστικά και πιστεύω ότι επιτελούν πολύ καλό έργο και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν να το πράττουν.
Ήδη υπάρχει και Θεατρικός και χορευτικός όμιλος και χορωδία την οποία και σαφώς ο κόσμος την αγαπά και την στηρίζει και συμμετέχει σε αυτό στο πολιτιστικό δρώμενο του χωριού μας. Και φυσικά έχουμε και το νέο κτήριο διαμάντι στο χωριό, το Θέατρο Περβολιών.

Για σένα τι σημαίνει υποκριτική και μέχρι που θα ήθελες να φτάσεις;
Για μένα υποκριτική σημαίνει πολλά. Στην υποκριτική αυτό που είσαι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που υποδύεσαι. Θεωρώ πως είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον να κάνεις κάτι το οποίο δεν είσαι και να δίνεις αμεσότητα και ζωή στο ρόλο που υποδύεσαι εκείνη τη στιγμή, έτσι ώστε να μπορεί ο θεατής να σε απολαύσει και να ψυχαγωγείται με αυτό που βλέπει.
Για μένα υποκριτική είναι να νιώθει ο θεατής το ρόλο που βλέπει, να μπορεί να νιώσει μέσα στην ψυχή του ότι βλέπει κάτι εντελώς διαφορετικό, αυτό πιστεύω ότι έχει να κάνει με τον ηθοποιό και όχι με τον ρόλο που κάνει ο ηθοποιός.
Είτε μιλάμε για δράμα, είτε για οτιδήποτε άλλο πρέπει να κάνεις τον θεατή να μπει στο πετσί του ρόλου όπως μπαίνει και ο ηθοποιός.
Πιστεύω στον εαυτό μου, ότι μπορώ να φτάσω ψηλά, γιατί θυμάμαι όταν σπούδαζα για ένα χρόνο σε δραματική σχολή στη Λευκωσία μου έλεγαν οι καθηγητές μου ότι έχω πολύ καλή αμεσότητα. Αυτό το έβαλα στο μυαλό μου, ότι δηλαδή η αμεσότητα είναι το πιο ιδιαίτερο κλειδί σε ένα ηθοποιό, είτε αυτός είναι επαγγελματίας, είτε είναι ερασιτέχνης. Στο μέλλον αν πάνε όλα καλά θέλω να φτάσω πάρα πολύ ψηλά γιατί νιώθω ότι το έχω και πιστεύω στον εαυτό μου ότι έχω την δυνατότητα να το καταφέρω και να το πετύχω!

Ησουν πάντα ο αστείος της παρέας με χιούμορ έτσι όπως σε βλέπουμε στα βιντεάκια σου;
Θυμάμαι τον εαυτό μου ως παιδί, στα παιδικά μου χρόνια, στην εφηβεία, αλλά και ακόμα σήμερα στη δουλειά που εργάζομαι να λένε όλοι ότι είμαι η ψυχή της παρέας.
Στα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι να ήμουν ο πιο αστείος, να λέω ατάκες οι οποίες έκαναν τους φίλους μου να σκάνε στα γέλια και μετέπειτα όταν μεγάλωνα εξακολουθούσε να συμβαίνει το ίδιο πράγμα με τους φίλους μου, αλλά και με τους συγγενείς μου, να μου λένε “καλώς τον ηθοποιό μας, τον ταλεντάρα μας”.
Στη δουλειά μου να λένε “καλώς την μασκότ της εταιρείας μας”, κάποιες φορές που απουσιάζω από τη δουλειά την επόμενη μου κάνουν παράπονα γιατί όταν λείπω απουσιάζει η ψυχή της παρέας που τους κάνει να αλλάζει η διάθεση τους.

Για σένα τι σημαίνει χιούμορ;
Χιούμορ για μένα σημαίνει γέλιο, χαρά, ευτυχία, θετική διάθεση!
Θεωρώ ότι αν δεν υπήρχε το χιούμορ τότε τίποτα ουσιαστικά δεν θα είχε σημασία.
Πιστεύω ότι χωρίς το χιούμορ δεν υπάρχει συνέχειας ζωής, ο κόσμος έχει ανάγκη από χιούμορ.
Το χιούμορ είναι η αλλαγή διάθεσης της ψυχής του ατόμου, είναι υγεία, χαρά και ευτυχία. Πιστεύω ότι το χιούμορ διώχνει τον φθόνο, το μίσος και την κακή καθημερινή ενέργεια που μπορεί να έχουμε είτε στον εργασιακό μας χώρο, είτε μετά από μία δυσάρεστη είδηση. Το χιούμορ είναι το φάρμακο του ανθρώπου στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε σήμερα. Αν δεν υπήρχε το χιούμορ θα πέφταμε σε πλήρη κατάθλιψη ακόμα και στον θάνατο!
Γι’ αυτό και μ’αρέσει να απλώνω εγκάρδια το χιούμορ μου, γιατί είναι το μόνο πράγμα που μπορώ να προσφέρω στον κόσμο και να κάνω τον κόσμο να γελά!

Που μπορεί να δει κανείς τα βιντεάκια σου;
Τα βιντεάκια μου μπορεί κανείς να τα δει είτε στο facebook, είτε στο instagram ή στο TikTok (Stavrostiggis)

Τέλος, το μήνυμα σου στους αναγνώστες του SkalaTimes;
Το μήνυμα μου στους αναγνώστες του skalatimes είναι να χαμογελάνε, να είναι πάντα αισιόδοξοι για το μέλλον μας, για τον κόσμο μας και ότι χωρίς χαμόγελο, χωρίς αισιοδοξία, χωρίς όραμα, χωρίς όνειρα, χωρίς προσδοκίες, δεν μπορείς να έχεις μέλλον για να συνεχίσεις να ζεις!
Χωρίς χιούμορ δεν έχεις ζωή!
Να χαμογελάμε, να είμαστε ελεύθεροι και τα καλύτερα έρχονται!

https://www.instagram.com/reel/ConW9ztDhA6/?utm_source=ig_web_copy_link

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!