Μπρους Γουίλις: Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια με την οποία διαγνώστηκε – Τα συμπτώματα «καμπανάκι»

Για την κατάσταση της υγείας του Bruce Willis, μερικούς μήνες μετά τη διάγνωση με αφασία, ενημέρωσε η οικογένεια του ηθοποιού. Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια με την οποία διεγνώσθη.

Η οικογένεια του Μπρους Γουίλις αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός διαγνώστηκε με άνοια (FTD),  λιγότερο από ένα χρόνο αφότου αποσύρθηκε από την υποκριτικήλόγω της μάχης του με την αφασία.

Ο 67χρονος Μπρους Γουίλις αποσύρθηκε από την υποκριτική πέρυσι, καθώς ξεκίνησε τη «μάχη» του με την αφασία και τώρα η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί, σύμφωνα με κοινή δήλωση της οικογένειάς του την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.

Η δήλωση, από τη σύζυγό του, Έμα Χέμινγκ, την πρώην σύζυγό του, Ντέμι Μουρ, και τις πέντε κόρες του αναφέρει:

«Η οικογένειά μας εκφράζει τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και των υπέροχων ιστοριών που έχουμε λάβει όλοι από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους.

Στο πνεύμα αυτό, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, καθώς τώρα έχουμε μια βαθύτερη γνώση για το τι βιώνει.

Από τότε που ανακοινώσαμε ότι διαγνώστηκε με αφασία την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του Μπρους έχει επιδεινωθεί και σήμερα έχουμε συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD).

Δυστυχώς, αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία και αυτό είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που έχει ο Μπρους.

Αν και αυτό είναι επώδυνο, παράλληλα είναι και ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση».

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια
Η μετωποκροταφική άνοια είναι μια νευροεκφυλιστική νόσος και οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κενά μνήμης, αλλαγές στη συμπεριφορά ή δυσκολία στην ομιλία και την κίνηση.

«Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για αυτήν την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να αλλάξει τα επόμενα χρόνια», συμπληρώνουν οι συγγενείς, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να συμβάλουν από την πλευρά τους στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην εντατικοποίηση της επιστημονικής έρευνας.

Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, η μετωποκροταφική άνοια εμφανίζεται συχνότερα σε ασθενείς ηλικίας 40-65 ετών και αποτελεί το 1/5 των καταγεγραμμένων μορφών άνοιας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!