O Γιώργος Μαργαρίτης έρχεται στη Κύπρο και μιλά στο SkalaTimes

Αν το  λαϊκό τραγούδι είχε φωνή σίγουρα θα ευχαριστούσε τον Γιώργο Μαργαρίτη που είναι ένας γνήσιος εκπρόσωπος του, αλλά και για τα καλά και ποιοτικά λαϊκά τραγούδια που προσφέρει στον κόσμο από το 1983.
Ο Γιώργος Μαργαρίτης, μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει πάνω από 20 προσωπικούς δίσκους και έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς. Στη λίστα με τις πολλές αξιόλογες συνεργασίες του ήρθε μέσα στο 2022 ακόμη μια, αυτή με τον Φοίβο Δεληβοριά. Με αφορμή μία εμφάνιση του στην Κύπρο στις 12 Αυγούστου, το SkalaTimes μίλησε μαζί του για πολλά και ενδιαφέροντα, γιατί όπως και τα τραγούδια του, έτσι και ο ίδιος ο Γιώργος Μαργαρίτης έχει πολλά να πει.

  • Ο Γιώργος Μαργαρίτης θα τραγουδήσει στο 43ο Φεστιβάλ Διονύσια, στο Στρουμπί στην Πάφο, την Παρασκευή 12 Αυγούστου.
    Θα υπάρχει πλούσιο μπουφέ, άφθονο ποτό, ενώ θα προσφέρεται δωρεάν παλουζές.
    Η Γενική Είσοδος ανέρχεται στα €10 και €15 για τα τραπέζια μπροστά στην πίστα.
    Η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 και για ηλικιωμένους άνω των 80 ετών.
    Περισσότερες πληροφορίες στο 96136696



Της Στέλλας Παπά

Kύριε Μαργαρίτη το 2022 σας βρήκε να συνεργάζεστε με έναν καλλιτέχνη που τα τραγούδια του έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ και οι στίχοι του ένα συγκεκριμένο ύφος.  Πώς αποφασίσατε να συνεργαστείτε με τον Φοίβο Δεληβοριά;
Με τον Φοίβο Δεληβοριά είμαστε παλιοί γνώριμοι και φίλοι. Είναι ένας λαμπρός καλλιτέχνης που βλέπει πάντα πολύ μπροστά. Μέσα στο πρώτο lockdown έγραψα κάποιες μελωδίες και παρέα με τον καλό μου φίλο,συγγραφέα και στιχουργό Κώστα Μπαλαχούτη, ο οποίος έβαλε στίχους πάνω στις μελωδίες, ανταμώσαμε με τον Φοίβο. Του τα βάλαμε να τα ακούσει, του άρεσαν πολύ και προχωρήσαμε να αναλάβει την ενορχήστρωση και να τραγουδήσουμε το ντουέτο “Αίνιγμα η γυναίκα”. Έτσι κυκλοφόρησε ο δίσκος μας «Εδώ τα καλά τραγούδια» από την εταιρεία μου τη MINOS EMI και ήδη γνωρίζει πολύ θετική ανταπόκριση. Σύντομα θα υπάρξει και η επίσημη παρουσίαση του δίσκου.

Ποιό τραγούδι σας πιστεύετε ότι αγάπησε πιο πολύ ο κόσμος απ’αυτή τη συνεργασία ; Εσείς ξεχωρίζετε κάποιο;
Είναι 2-3 τραγούδια αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε. Έχουν ξεχωρίσει τα “Μες στου μυαλού την ερημιά”, το “Αίνιγμα η γυναίκα” που κάναμε και video clip και το τελευταίο κομμάτι του δίσκου “Bάρα νταερε”. Ο κόσμος θα τα κρίνει, η ανταπόκριση όμως όταν τα λέω στις συναυλίες είναι μεγάλη και τα σχόλια πολύ θετικά. Όλος ο δίσκος είναι γραμμένος με μεράκι και όλα του τα τραγούδια είναι «καλής γραμμής», όπως λέω εγώ. Όλες μου οι μουσικές επιρροές είναι εκεί μέσα.

Είπατε ότι γνωρίζατε από πριν τον Φοίβο Δεληβοριά και τα τραγούδια του;
Ναι, από τα πρώτα του βήματα τον παρακολουθώ. Είχαμε κάνει και μια συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού το 2002.

Πως νιώσατε όταν μπήκατε μετά από καιρό στο στούντιο;
Αν και η πείρα μου είναι τεράστια και η σταδιοδρομία μου σε στούντιο και σκηνές μεγάλη, μπορώ να πω ότι μου είχε λείψει. Η αγάπη μου είναι το τραγούδι και πάντα χαίρομαι να δημιουργώ.

Θυμάστε την πρώτη φορά που μπήκατε στο στούντιο να ηχογραφήσατε το πρώτο σας δίσκο; Και βέβαια το θυμάμαι. Είχα τις επιφυλάξεις μου τότε γιατί όλα εκείνα τα βουνά, οι φίρμες, τραγουδούσαν και είχαν μεγάλες επιτυχές. Και αναρωτιόμουν, πως θα περάσω εγώ ανάμεσα τους; Αλλά, με τον πρώτο μου δίσκο, «Εσύ μιλάς στην καρδιά μου», όχι μόνο πέρασα, με έκαναν και δικό τους άνθρωπο. Είχε έρθει η στιγμή μου.

Ποια από τα τραγούδια σας θα λέγατε ότι σας σημάδεψαν;
Είναι πολλά τα τραγούδια. Αυτή τη στιγμή το «κελί 33» έχει επισκιάσει όλη την δισκογραφία μου! Η αγάπη μου είναι «Στου παραδείσου την πόρτα», σίγουρα το «Δεν πρέπει δεν πρέπει», ένα μεγάλο τραγούδι του Άκη Πάνου «Ο τελευταίος πυρετός» και φυσικά το «Πεθαίνω για σένα», που πλέον είναι κλασικό, αντέχει και συνεχίζει την πορεία του.   

Κάθε τραγούδι σας κρύβει και μια δική σας ιστορία, πέρα από την ιστορία αυτών που τα έχουν γράψει;
Έτσι είναι. Μέσα στα περισσότερα τραγούδια είναι και προσωπικά μου βιώματα είτε κοινωνικά είτε ερωτικά.  

Ποιος κάνει κουμάντο στο πρόγραμμα των εμφανίσεων σας, εσείς ή ο μαέστρος;
Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο πρόγραμμα τον έχω εγώ. Φυσικά συμβουλεύομαι τον μαέστρο μου και τον ακούω για το καλό του προγράμματος και από εκεί και πέρα εκείνος συντονίζει τα πάντα στην ορχήστρα.  

Οι πειρασμοί της νύκτας πιστεύετε ότι είναι πιο πολλοί τώρα;
Αυτά ήταν είναι και θα είναι πάντα. Στο χέρι του καθένα από κει και πέρα είναι πως θα τα αντιμετωπίσει.

Νιώθετε ότι ο χώρος αυτός σας άλλαξε;
Εγώ είμαι ο Γιώργος που ήμουν! Αυτός ήμουνα, αυτός είμαι και αυτός θα μείνω!

Στην Κύπρο μας πότε θα σας δούμε;
Στις 12 Αυγούστου θα είμαι μαζί σας στην όμορφη Πάφο! Κοντά μου θα έχω την Βασιλική Νταντά μια νέα και ταλαντούχα τραγουδίστρια στην οποία πιστεύω πολύ, αλλά και τον γιο μου τον Κωνσταντίνο που κάνει τα πρώτα του βήματα. Εκεί «θα καεί το πελεκούδι» .Θα ακουστούν τραγούδια από όλους τους δίσκους μου και όχι μόνο.

Έχετε επισκεφθεί ποτέ την πόλη μας την Λάρνακα;
Πολλές φορές έχω βρεθεί στην Λάρνακα όπως και σε όλη την Κύπρο που την αγαπώ ιδιαίτερα. Μάλιστα τον Ιανουάριο έκανα και μια εμφάνιση στη Λάρνακα.

Στους Κύπριους ποιο τραγούδι θα αφιερώνατε;
Οι Κύπριοι έχουν αγαπήσει πολύ τα τραγούδια μου εδώ και πολλά χρόνια.Μου έχουν χαρίσει πολλές επιτυχίες και αξέχαστες βραδιές από το ‘83 μέχρι και σήμερα. Πάντα τα χορεύουν και τα χορεύουν και πολύ ωραία, «το καλύτερο μπεγλέρι», «τους Ναυτικούς», «το Κελί 33», «Είσαι το κάτι άλλο» και αλλά πολλά.  
Τα υπόλοιπα θα σας τα πω τραγουδιστά στη συναυλία μας στις 12 Αυγούστου! Ραντεβού εκεί!  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!