Φρόσω Αντωνίου: «Η πραγματική ανάπτυξη ενός τόπου κρίνεται και από το επίπεδο του πολιτισμού του»

Η Φρόσω Αντωνίου, Δημοτική Σύμβουλος Λιβαδιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου, μιλά στο SkalaTimes με αφορμή το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Λιβαδιών.

*Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 6 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 9 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα εδώ.

SkalaTimes

Ως Υπεύθυνη της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Λιβαδιών πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να φτιάξετε το φετινό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου σας;
Αφιερώνουμε αρκετό χρόνο μέχρι να προγραμματίσουμε και να αποφασίσουμε το πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα κάθε χρόνο. Εύκολο δεν είναι, έχουμε πολλές εκδηλώσεις, εργάζεται αρκετός κόσμος για το Φεστιβάλ αυτό, αλλά νιώθουμε χαρούμενοι που και φέτος, μέχρι στιγμής, όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έχουν στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Μας έχουν μείνει ακόμη δύο εκδηλώσεις και μέχρι στιγμής τα μηνύματα του κόσμου είναι πολύ θετικά.

Επιλέγετε να καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, θέατρο, μουσική, χορό, λογοτεχνία, κ.α, πόσο σημαντικό είναι για εσάς να καλύπτετε όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες;
Ναι, είναι αλήθεια ότι στόχος μας είναι οι εκδηλώσεις μας να απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών και βεβαίως να μπορεί να καλύψει όσες περισσότερες τέχνες γίνεται, θέατρο, μουσική, λογοτεχνία, χορό, κ.α. Είχαμε π.χ την παρουσίαση βιβλίου σε συνεργασία με την βιβλιοθήκη του Δήμου μας, είχαμε τη συναυλία του Δάντη, κάθε εκδήλωση απευθύνεται και σε διαφορετικό ίσως κοινό, είχαμε εκδηλώσεις για όλους.

Πάντα στο Φεστιβάλ σας έχετε και ένα γνωστό τραγουδιστή από Ελλάδα, σωστά;
Ναι, είναι κάτι που αρέσει στο κόσμο και φέρνει κόσμο στο Φεστιβάλ, αλλά έχουμε και Κύπριους. Φέτος πχ μαζί με τον Δάντη ήταν και ο Κύπριος τραγουδιστής Κώστας Φλουρέντζου.
Και θα έχουμε ακόμη μια συναυλία στις 26 Αυγούστου με Κύπριο τραγουδιστή, άρα έχουμε και τους διάσημους και τους λιγότερους γνωστούς, Κύπριους.

Για εσάς πόσο σημαντικό είναι να προσφέρονται αυτές οι εκδηλώσεις δωρεάν στον κόσμο.
Πάντα οι εκδηλώσεις μας αυτές, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, είναι με ελεύθερη είσοδο, δωρεάν για όλους. Να αναφέρω όμως πως αυτές οι δωρεάν εκδηλώσεις δεν επιβαρύνουν οικονομικά τον Δήμο μας, αφού λίγα είναι τα λεφτά που παίρνουμε από τα ταμεία του Δήμου.
Σε μεγάλο βαθμό το Φεστιβάλ γίνεται με τη βοήθεια χορηγών. Με την ευκαιρία που μου δίνεται μέσα από τη συνέντευξη αυτή, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μας που είναι πάντα δίπλα μας έτσι ώστε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στο κόσμο μας.
Στόχος μας είναι η ποιότητα στις εκδηλώσεις μας αλλά και το χαμηλό κόστος και βεβαίως να προσφέρονται δωρεάν στον κόσμο μας.
Με την ευκαιρία της συνέντευξης αυτή θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδιών. Και θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον Δήμαρχο κ. Μάριο Αρμένη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που βλέπουν πάντα θετικά τις προτάσεις μας.

Φρόσω, είσαι Δημοτική Σύμβουλος Λιβαδιών εδώ και κάποια χρόνια και Υπεύθυνη της Επιτροπής Πολιτισμού, για σένα τι σημαίνει αυτή η θέση;
Είναι μια πολύ απαιτητική θέση, αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις. Για μένα δεν είναι μόνο η ευθύνη που έχεις ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά και η ευθύνη που έχεις μέσα στις επιτροπές, αφού κάθε δημοτικός σύμβουλος είναι υπεύθυνος για κάποιες επιτροπές. Συναντήσεις, πρακτικά, διαδικασίες, δουλειά, αλλά επειδή αγαπώ πολύ αυτή τη θέση, γιατί αγαπώ και τα Λιβάδια και είμαι εκ φύσεως άνθρωπος που θέλει να αναμιγνύεται στα κοινά, το κάνω με χαρά.

Είσαι και εργαζόμενη και σύζυγος και μητέρα, πώς τα προλαβαίνεις όλα;
Τα μωρά μου τα αποκαλούν «τα παιδιά των εκδηλώσεων» (γέλια), σοβαρά όμως, τα έχω πάντα μαζί μου, μόνο στις συνεδριάσεις δεν τα παίρνω. Έχουν μάθει όμως ότι η μητέρα τους είναι αυτή που είναι και μπορώ να σου πω ότι κάποτε με βοηθούν κιόλας!
Τα συνδυάζω όλα και τα προλαβαίνω, γιατί όπως σου είπα και πιο πριν αγαπώ αυτό που κάνω. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, βρίσκεις και τους τρόπους.

Για σένα τι σημαίνει πολιτισμός;
Πολιτισμός είναι τα πάντα! Η κουλτούρα μας, οι τέχνες μας, ένας τρόπος να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Εμείς ως Δήμος επενδύουμε πάρα πολύ στον πολιτισμό, ακριβώς επειδή αναγνωρίζουμε την αξία του, ξέρουμε πως η πραγματική ανάπτυξη ενός τόπου κρίνεται και από το επίπεδο του πολιτισμού του. Θεωρώ ότι εμείς πλέον ως Δήμος προσφέρουμε ποιοτικό πολιτισμό και ως αποτέλεσμα έχουμε και κόσμο από άλλες πόλεις ή Δήμους, ακόμη και από το εξωτερικό, που έρχεται στις εκδηλώσεις μας.

Ο Δήμαρχος Λιβαδιών και μέλη του Δ.Σ, με τον Δάντη

Ως Δημοτικός Σύμβουλος Λιβαδιών ποιο είναι το δικό σου όραμα για το Δήμο σας;
Θα σας πω, ο Δήμος Λιβαδιών όπως όλοι ξέρουμε, θα ενοποιηθεί με τον Δήμο Λάρνακας, γι αυτό δεν μπορώ να έχω όραμα μόνο για το Δήμο Λιβαδιών. Πλέον θα έχουμε ένα κοινό Δήμο και ένα κοινό όραμα.  
Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε ένα από τους καλύτερους Δήμους σε όλη την Κύπρο και θα είμαστε όλοι χαρούμενοι και περήφανοι για το Δήμο μας.
Το δικό μου όραμα και ευχή είναι να δω τον κόσμο μας  περήφανο για αυτή την ενοποίηση και εμείς ως Λιβάδια να κρατήσουμε την ποιότητα και τον ανθρωποκεντρισμό που μας διακατέχει ως Δήμο.

Η Φρόσω με την Βασιλική Χατζηαδάμου

Τέλος το μήνυμα σου στο κόσμο των Λιβαδιών;
Είναι γεγονός ότι στον Δήμο μας, στον Δήμο Λιβαδιών, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετά για τον πολιτισμό. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε την ποιότητα των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων προσφέροντας στους Δημότες μας, και όχι μόνο, ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν ως σκοπό να προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες έκφρασης, ψυχαγωγίας και δημιουργίας.
Πίσω από κάθε εκδήλωση για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί κρύβονται αρκετοί άνθρωποι. Θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ ονομαστικά στην πολιτιστική επιτροπή του Δήμου μας. Αναστασία Αντρέου, Αντρέα Χαραλάμπους Καθαρό, Νικόλα Χαραλάμπους και Χάρη Κίτσιου, γιατί πραγματικά έχουμε μια δημιουργική ομάδα που εργάζεται πάντα φιλικά και σε πνεύμα ομαδικότητας.
Τέλος διαβεβαιώνουμε τον κόσμο μας ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους Δημότες μας μέσα από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού και όλων των δημιουργών, επαγγελματιών και ερασιτεχνών.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!