Νικόλας Γεωργίου για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν: «Θα είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με έντονα συναισθήματα»

O βετεράνος του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, ο συνδημότης μας και Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, Νικόλας Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, το ποδόσφαιρο. Μιλήσαμε για τη χρονιά που μας έφυγε,για τη νέα σεζόν  και φυσικά για την ομάδα της πόλης μας, την ΑΕΚ.  

Της Κατερίνας Φουλή

Πώς είδατε τη ποδοσφαιρική σεζόν που μας πέρασε;
Ήταν μια παράξενη χρονιά και με πολλές εκπλήξεις, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος δίκαια ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Είχε την πιο σταθερή ομάδα, αν και στο τέλος πήγε να τα χαλάσει κάπως, εντούτοις είναι γεγονός πως είχε την πιο σταθερή ομάδα καθόλη τη διάρκεια της σεζόν και νομίζω δίκαια κατέκτησε τον τίτλο.

Πιστεύετε πως η ΑΕΚ μπορούσε να περάσει στον επόμενο γύρο στο Champions League;
Κοιτάξτε, όταν μια ομάδα πάει στα πέναλτι είναι σαν ρωσική ρουλέτα! Σίγουρα μπορούσε να προκριθεί! Αλλά όταν πας στην διαδικασία των πέναλτι και εξελίσσεται 1-1 το παιχνίδι εκεί κερδίζει ο πιο τυχερός, χάνει ο πιο άστοχος, κερδίζει ο πιο εύστοχος, περνά ο πιο ψύχραιμος, αντιλαμβάνεσαι πως δεν είναι θέμα καλύτερου, μπορεί να είναι και θέμα τύχης. Άρα, συνεχίζεται, στο επόμενο παιχνίδι.

Άρα θα μπορούσε να είχε κερδίσει η ΑΕΚ;
Σίγουρα θα μπορούσε! Μπήκε στη διαδικασία των πέναλτι, σίγουρα θα μπορούσε!

Πιστεύετε πως έγιναν κάποια λάθη;
Όχι! Είναι η αρχή της σεζόν, δεν μπορείς να κρίνεις κανένα ποδοσφαιριστή και κανένα προπονητή!

Για τη νέα σεζόν πως βλέπετε το Κυπριακό ποδόσφαιρο;
Για τη νέα σεζόν τα πράγματα νομίζω θα είναι πολύ δύσκολα για όλες τις ομάδες. Έχουν ενισχυθεί πολλές ομάδες και μικρομεσαίες ομάδες και μεγάλες, άρα θα είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με έντονα συναισθήματα. Πιστεύω πως «θα γίνει σφαγή» για την είσοδο στην εξάδα.

Από τότε που ήσασταν εσείς ποδοσφαιριστής μέχρι σήμερα πιστεύετε πως έγιναν αλλαγές στο Κυπριακό ποδόσφαιρο;
Σίγουρα! Το Κυπριακό ποδόσφαιρο πλέον έγινε επαγγελματικό, οι ποδοσφαιριστές αμείβονται με περισσότερα λεφτά, έχουν όλα τα απαραίτητα και κατάλληλες συνθήκες (γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, μετρήσεις, κτλ), δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με το πώς ήταν τότε και πως είναι σήμερα.

Αγγλικό ποδόσφαιρο παρακολουθείτε;
Φυσικά.

Πώς είδατε τη χρονιά που μας πέρασε στο Αγγλικό ποδόσφαιρο;
Νομίζω ήταν δίκαια η κατάκτηση από την Manchester City παρόλο που ήταν ισάξιος αντίπαλος η Liverpool αλλά στο τέλος επικράτησε η πιο ψύχραιμη και καλύτερη ομάδα.

Δικαίως λέτε ξεχώρισε η Manchester City
Ναι, η Manchester City είναι μια πολύ δουλεμένη ομάδα με τον Pep Guardiola στο πηδάλιο και είναι ομάδα που σε καθηλώνει, δηλαδή ανά πάσα στιγμή μπορεί να πετύχει 2-3 γκολ και να σε αποτελειώσει. Είναι μια ομάδα που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως και η Liverpool και η Chelsea και ακολουθούν η Manchester United και άλλες ομάδες.

Pep Guardiola

Θεωρείτε πως το Αγγλικό Ποδόσφαιρο κρατάει τα σκήπτρα στο ποδόσφαιρο, παγκόσμια;
Στο Aγγλικό ποδόσφαιρο υπάρχουν επενδυτές μεγιστάνες, πέφτουν εκατομμύρια, πιστεύω πως ναι, το Αγγλικό ποδόσφαιρο είναι η «αφρόκρεμα» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Στο Aγγλικό ποδόσφαιρο όλες οι ομάδες είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο.
Βεβαίως υψηλό επίπεδο συναντάμε και σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία, Ιταλία, αλλά είναι μεμονομένες οι ομάδες που είναι πολύ δυνατές, στην Αγγλία ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον πρώτο, μιλάμε για πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα βδομάδα με βδομάδα.

Τέλος, κύριε Γεωργίου, η ΑΝΟΡΘΩΣΗ και η ΣΑΛΑΜΙΝΑ έχουν τα προσωρινά τους γήπεδα στην Λάρνακα, η ΑΕΚ φυσικά έχει το δικό της γήπεδο. Ως πρώην ποδοσφαιριστής και ως νυν Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας πιστεύετε πως ποδοσφαιρικά γήπεδα και εγκαταστάσεις ποδοσφαιρικών γηπέδων βοηθούν στην ανάπτυξη της πόλης μας;
Εννοείται ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις βοηθούν και στην ανάπτυξη της πόλης και στην σωστή ενασχόληση των παιδιών και των νέων, είτε με το ποδόσφαιρο είτε με άλλα αθλήματα. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε έτσι ώστε τα παιδιά από μικρή ηλικία να ασχολούνται με κάποιο άθλημα, όχι κατ’ ανάγκη το ποδόσφαιρο.
Άρα ό,τι σύγχρονες εγκαταστάσεις φτιάξουμε μέσα στη πόλη μας, όπως το ΑΕΚ Αρένα που είναι ένα στολίδι για τη Λάρνακα, ή το ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ που είναι ένα πολύ καλό γήπεδο, ή το ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ της Σαλαμίνας, βοηθούν τη πόλη, αλλά και τον αθλητισμό.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!