Ανδριάνα Κασάπη: «Δεν συνειδητοποιήσαμε ακόμη ότι κερδίσαμε το Χρυσό»

Με ανάρτησή του στα ΜΚΔ ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης, συνεχάρει την Εθνική Γυναικών, η οποία έκανε το 4/4 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μικρών Χωρών της FIBA και πήρε το χρυσό. «Συγχαρητήρια στην Εθνική Γυναικών Καλαθόσφαιρας Κύπρου, που απόψε μας έκανε όλους περήφανους, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Μικρών Χωρών της FIBA. Και εις ανώτερα!» έγραψε ο ΠτΔ λίγο μετά το τέλος του αγώνα και την κατάκτηση του Χρυσού.
Πραγματικά, το Χρυσό της Εθνικής Γυναικών Καλαθόσφαιρας ήταν μια σημαντική νίκη που ίσως σηματοδοτήσει καλύτερες μέρες για το άθλημα της καλαθόσφαιρας στην Κύπρο. Αυτό, τουλάχιστον πιστεύει η συνδημότισσα μας, Διεθνής Καλαθοσφαιρίστρια, Ανδριάνα Κασάπη.
Η Ανδριάνα μίλησε στο SkalaTimes για το Χρυσό που πήρε αυτή και οι συμπαίχτριες της και για το άθλημα που τόσο αγαπά. Ανάμεσα σε άλλα η Ανδριάνα τονίζει: «πιστεύω πως ακόμη οι υποδομές στην Κύπρο είναι αρκετά πίσω, αν και σε αυτή την Εθνική είχαμε σχεδόν όλα όσα χρειαζόμασταν για να γίνει μια σωστή δουλειά».

SkalaTimes

Είδαμε κάποιες δηλώσεις σου λίγο μετά την κατάκτηση του Χρυσού, να λες πως το μέλλον της Κυπριακής καλαθόσφαιρας τώρα ξεκινά. Θα θέλαμε να μας το σχολιάσεις λίγο αυτό, τι εννοούσες;
Πιστεύω ότι από το 2017 που ήμουν εγώ στην Εθνική Γυναικών, πάντα πηγαίναμε στα παιχνίδια και νιώθαμε πως ήμασταν κάπως πίσω, αυτό συνέβαινε κυρίως επειδή δεν είχαμε μια διάκριση πίσω μας, με την Εθνική Γυναικών. Αυτό μας δυσκόλευε στο να ωθήσουμε τον κόσμο και τα μικρά κοριτσάκια να έρθουν στο γήπεδο. Τώρα όμως, με την κατάκτηση αυτή, αλλά και την καταπληκτική δουλειά που έχουμε κάνει φέτος, αλλά και το πρόσωπο που δείξαμε μέσα στο γήπεδο, νομίζω πως καταφέραμε να αλλάξουμε την συζήτηση γύρω από την Κυπριακή Καλαθόσφαιρα και τώρα θα είναι πιο εύκολο για τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, να στείλει τα παιδιά του στις ακαδημίες καλαθόσφαιρας και έτσι θα ξεκινήσει να αναπτύσσεται η καλαθόσφαιρα στη Κύπρο.

Εννοείς ότι το Χρυσό Μετάλλιο της Εθνικής Γυναικών Καλαθόσφαιρας θα φέρει τον κόσμο ακόμη πιο κοντά στο basketball.
Ναι.

Περιμένατε ως ομάδα να φτάσετε μέχρι το Χρυσό;
Να σας πω την αλήθεια, ο στόχος μας φέτος ήταν η διάκριση. Πιστεύαμε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε, να πετύχουμε μια διάκριση, αλλά νομίζω ότι δεν συνειδητοποιήσαμε ακόμη, έστω και τώρα μετά από 4 μέρες, ότι κερδίσαμε το Χρυσό. Δεν ήταν ο απόλυτος στόχος το Χρυσό, ο στόχος ήταν η διάκριση, αλλά με την δουλειά που βάλαμε στο γήπεδο των 7 εβδομάδων προετοιμασίας, καταφέραμε και ήμασταν ανταγωνιστικές και πήραμε 4 στις 4 νίκες και κερδίσαμε το Χρυσό.

Θυμάμαι σε μια παλαιότερη συνέντευξη σου στο SkalaTimes είχαμε μιλήσει για τις υποδομές στην κυπριακή Καλαθόσφαιρα. Θέλουμε να μας πεις αν για την προετοιμασία αυτή υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές.
Τις προηγούμενες χρονιές το γήπεδο Ελευθερία, που είναι το κέντρο της Εθνικής, δεν ήταν  πάντα διαθέσιμο για τις προπονήσεις μας και έτσι οι προπονήσεις μας μοιράζονταν ανάμεσα σε Λεμεσό και Λευκωσία. Φέτος έγινε μια προσπάθεια έτσι ώστε η περισσότερη μας προετοιμασία να γίνεται στο γήπεδο Ελευθερία και πιστεύω ότι αυτό βοήθησε αρκετά.

Γιατί;
Επειδή κάναμε προπόνηση εκεί κάθε μέρα και δεν ήταν ένα ξένο γήπεδο για τους αγώνες μας. Όσον αφορά τις υπόλοιπες υποδομές κι εκεί έγινε μια προσπάθεια έτσι ώστε η Εθνική να μας παρέχει φυσιοθεραπευτές, γυμναστήριο, την δυνατότητα για extra προπονήσεις (shoots) τα πρωινά, όλα αυτά φυσικά μας βοήθησαν. Παρόλα αυτά, πιστεύω πως ακόμη οι υποδομές στην Κύπρο είναι αρκετά πίσω, αν και σε αυτή την Εθνική είχαμε σχεδόν όλα όσα χρειαζόμασταν για να γίνει μια σωστή δουλειά.

Ανδριάνα ποια είναι σχέδια και τα όνειρα σου μετά το Χρυσό;
Σε προσωπικό επίπεδο στόχος μου είναι να τελειώσω το Πτυχίο μου στην Αμερική και τον τελευταίο μου χρόνο που μου έχει απομείνει εκεί. Μετά, το μέλλον δεν ξέρω τι κρατά.
Ωστόσο, την επόμενη χρονιά είναι οι αγώνες στην Μάλτα. Αντιλαμβάνεστε ότι μετά το Χρυσό θέλουμε κι άλλη διάκριση κι αυτό σημαίνει πως βάζουμε το κεφάλι κάτω, δουλεύουμε σκληρά και θα τα πούμε την επόμενη χρονιά, με το καλό.

Συνέντευξη της Ανδριάνας στο SkalaTimes το 2020: https://www.skalatimes.com/2020/07/28/sunentefksi-andriana-kasapi-2020/

  • Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνέντευξης χωρίς τη γραπτή έγκριση του SkalaTimes

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!