Δημήτρης Δημητρίου: «Η Λάρνακα πλέον προσφέρεται για να είναι η βάση ξένων εταιρειών, πολυεθνικών και άλλων επενδύσεων»

Ο Όμιλος 4Sight είναι ένας διεπιστημονικός Όμιλος με έδρα τη Μάλτα και την Κύπρο, με την δυνατότητα να παρέχει πληθώρα υπηρεσιών που σχετίζονται με τον τομέα της πληροφορικής και της ψηφιακής τεχνολογίας. Η 4Sight επέλεξε για έδρα της στην Κύπρο τη Λάρνακα και ο Διευθυντής της εταιρείας στην Κύπρο, Δημήτρης Δημητρίου, μιλά αποκλειστικά στο SkalaTimes. 

SkalaTimes

Δημήτρη αρχικά να σε ρωτήσουμε τι έχεις σπουδάσει;  
Το πρώτο μου πτυχίο είναι στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στο Management και Marketing. Κατέχω επίσης ένα μεταπτυχιακό στα Συστήματα Πληροφορικής καθώς και το MBA.

Έχεις εργαστεί και στην Βρετανία, αυτό πως λειτούργησε στο βιογραφικό σου και στην μετέπειτα πορεία σου;
Αδιαμφισβήτητα η εμπειρία που απέκτησα στη Βρετανία όχι μόνο μου άνοιξε πόρτες όταν επέστρεψα στην Κύπρο, αλλά παράλληλα με βοήθησε και ως άνθρωπο όσον αφορά στην προσωπικότητα μου και κατ’ επέκταση ως επαγγελματία. Οι Άγγλοι έχουν ένα άλλο τρόπο αντίληψης, ρυθμούς και προτεραιότητες.

Στην Κύπρο έχεις εργαστεί σε κυπριακές εταιρείες, αλλά και ως Country Manager σε Πολυεθνική, Μαλτέζικη Εταιρεία, ενώ σήμερα είσαι ο Director της 4sight Group στην Κύπρο, μιας επίσης Μαλτέζικης εταιρείας. Είναι διαφορετικό να εργάζεσαι για ξένες εταιρείες; Αν ναι, πώς;  
Δεν μου αρέσει να διαχωρίζω, αλλά ούτε να βάζω ταμπέλες. Ωστόσο, προφανώς και υπάρχουν διαφορές όταν εργάζεσαι με ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει σε μια άλλη κουλτούρα. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι ο επαγγελματισμός έχει να κάνει περισσότερο με το επίπεδο επικοινωνίας και βασικές αρχές που έχουν να κάνουν με την παιδεία του καθενός και με την προσωπικότητα του. Ευτυχώς η επαγγελματική global πλέον κουλτούρα και η τεχνολογία με βοηθούν να έχω επικοινωνία καθημερινά με ανθρώπους από όλες τις ηπείρους.
Με κάποιους μάλιστα επικοινωνούμε και δουλεύουμε σε καθημερινή βάση, για διάφορα projects.

Η εταιρεία σας 4Sight Group στην Κύπρο έχει βάση τη Λάρνακα, σωστά; 
Ναι. Η αλήθεια είναι πως όταν η εταιρεία μας, που έχει ως έδρα της την Μάλτα, αποφάσισε να έρθει στη Κύπρο, χρειάστηκε να δώσω μια μικρή μάχη για να έχουμε βάση μας τη Λάρνακα, διότι, όπως ίσως ήδη θα γνωρίζετε, οι περισσότερες ξένες εταιρείες προτιμούν την Λεμεσό και την Λευκωσία. Όμως, πιστεύω ακράδαντα ότι η Λάρνακα πλέον προσφέρεται για να είναι η βάση ξένων εταιρειών, πολυεθνικών, και άλλων επενδύσεων. Έχουμε το αεροδρόμιο, ετοιμάζεται το μεγάλο project Μαρίνα-Λιμάνι, έχουμε μικρές αποστάσεις εντός της πόλης, είμαστε κοντά σε ελεύθερη Αμμόχωστο, Λευκωσία, Λεμεσό, οπόταν γιατί όχι η Λάρνακα; Χαίρομαι που η βάση μας είναι η πόλη μου, μια πόλη που αναπτύσσεται. Άλλωστε, όλοι όσοι ζήσαμε στο εξωτερικό γνωρίζουμε ότι οι αποστάσεις Λάρνακα-Λεμεσός, Λάρνακα -Λευκωσία και Λάρνακα-ελεύθερη Αμμόχωστος, είναι πραγματικά πολύ μικρές.
Άρα, ναι, έχουμε τα γραφεία μας στη Λάρνακα και εργαζόμαστε με πελάτες από όλη την Κύπρο. 

Τι ακριβώς προσφέρει η 4Sight;  
Η 4Sight ασχολείται με τον τομέα της πληροφορικής και της ψηφιακής τεχνολογίας. Παρέχουμε μια πληθώρα από υπηρεσίες, με 30+ επαγγελματίες τις οποίες κατατάσσουμε σε 4 πυλώνες: Technology, Creative, Software, Digital. Oι 4 πυλώνες καταφέρνουν και προσφέρουν το απόλυτο εργαλείο για την ψηφιακή αναβάθμιση μιας εταιρίας, μιας επιχείρησης, ενός οργανισμού, ενός φορέα, είτε στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό. 
Επειδή μπορεί να μιλάμε για ώρες για τα όσα προσφέρει η 4Sight στην ψηφιακή αναβάθμιση, θα μου επιτρέψετε να αναφέρω το σύνδεσμο της ιστοσελίδας μας όπου εκεί μπορεί ο αναγνώστης σας να ενημερωθεί αναλυτικά για όλα όσα προφέρει η 4Sight. Οι ιστοσελίδες μας ειναι: https://4sight.group/ και για ψηφιακή αναβάθμιση: https://4sight.group/en-cy/digitization-funding/

Πόσα χρόνια είναι στο χώρο η εταιρεία 4Sight;
Η 4Sight Technologies Limited ιδρύθηκε το 2016, αλλά η αρχική επιχείρηση με την εμπορική ονομασία 4Sight Consultants λειτουργεί από το 2007.

Πρόσφατα είχαμε δει και παρουσίαση σου στο Μαλτέζικο Τύπο….
Ναι. Η εταιρεία μας στη Μάλτα διατηρεί πολύ καλή σχέση με τα ΜΜΕ εκεί και εύχομαι αυτό να το πετύχουμε και εδώ στη Κύπρο.

Εφημερίδα “The Malta Independent”

Δημήτρη, είναι η τεχνολογία η απόλυτη ανάγκη για τους επαγγελματίες του αύριο; Και αν ναι, πόσο επιβάλλεται η ψηφιακή αναβάθμιση σε όλους τους κρατικούς και άλλους φορείς σήμερα;
Η τεχνολογία είναι η απόλυτη ανάγκη ακόμη και για τους επαγγελματίες του σήμερα. Η τεχνολογία σε παίρνει ένα βήμα πιο μπροστά και πρέπει ο άνθρωπος να την αντιμετωπίζει έξυπνα και χρήσιμα. Η Κύπρος επιβάλλεται να αναπτυχθεί σε αυτό το τομέα και χρειάζεται η ψηφιακή αναβάθμιση σε πολλούς σημαντικούς κρατικούς οργανισμούς και όχι μόνο.
Ωστόσο, συμφωνώ με κάτι που έχει πει ο Steve Jobs : «Technology is nothing. What’s important is that you have a faith in people, that they’re basically good and smart, and if you give them tools, they’ll do wonderful things with them». Δηλαδή, είναι σημαντικό οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την όποια τεχνολογία να είναι βασικά καλοί και έξυπνοι, έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν θαυμάσια πράγματα (με την τεχνολογία).

Ως Σκαλιώτης τι θα ήθελες να αλλάξει στη πόλη μας;
Ως άτομο που έχει ταξιδέψει πολύ, θα σου πω ότι δεν θέλω να αλλάξει τίποτα στη πόλη μας, μόνο να την διατηρούμε καθαρή, να της δώσουμε κι άλλο πράσινο και πάρκα για τα παιδιά μας και είναι μια χαρά η Λάρνακα.

Αγαπημένα σου μέρη στη Λάρνακα;
Όσα μέρη αγαπούν οι κόρες μου, θάλασσα, το πάρκο στη γειτονιά μας, οι φοινικούδες μας, ευτυχώς η πόλη μας είναι (και) kids friendly.

  • www.linkedin.com/in/d3m3tris

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!