Το local band “The Ladderman” μιλά στο SkalaTimes με αφορμή τη συναυλία τους αυτή την Πέμπτη

Η Σκαλιώτικη μπάντα The Ladderman ετοιμάζει μια καλοκαιρινή βραδινή συναυλία στον υπέροχο κήπο του Paul’s Coffee Roasters, στη Λάρνακα και με την ευκαιρία αυτή το SkalaTimes κουβεντιάζει μαζί τους, για τη μέχρι σήμερα πορεία τους, αλλά και για την κυκλοφορία του νέου τους CD που αναμένεται σύντομα.

SkalaTimes

Έντεκα χρόνια ζωής για τη μπάντα σας, πώς ξεκίνησε η ιδέα της μπάντας, ποιος ήταν ο «πατέρας», εμπνευστής της; Οι The Ladderman ξεκίνησαν με τα ίδια μέλη ή αλλάξατε στην πορεία; Ποια είναι τα μέλη της μπάντας σήμερα;
Εμπνευστής της μπάντας είναι ο κιθαρίστας/τραγουδιστής Ανδρέας Ματθαίου ο οποίος είχε την ιδέα να δημιουργηθεί μια μπάντα η οποία θα έπαιζε μουσική κυρίως εμπνευσμένη από τα 90ς. Μαζί με τον Ρολάνδο Λαζίδη έπαιζαν σε μουσικές σκηνές και ως φυσικό συνεπακόλουθο και πολύ καλής χημείας προστέθηκε ως κιθαρίστας στην μπάντα. Το επόμενο μέλος ήταν ο Ιάκωβος Στυλιανίδης στα τύμπανα, ο οποίος σκέφτηκε το όνομα ‘’The Ladderman΄΄, (ladder=σκάλα), από το σκαλιώτης μιας και όλα τα μέλη είναι ‘’έμμεσα’’ από Λάρνακα. Ο Στέλιος Μοσφιλιώτης προστέθηκε και ανέλαβε χρέη μπασίστα.
Υπήρξαν κάποιες αλλαγές με τα χρόνια στα μέλη της μπάντας. Συγκεκριμένα το 2013 στο μπάσο ήρθε ο Στέφανος Νικολάου (επίσης Σκαλιώτης) και αφού έφυγε το 2014, επέστρεψε πανηγυρικά ο Στέλιος Μοσφιλιώτης. Το 2017 ανέλαβε χρέη ντράμμερ ο σκαλιώτης Στέφανος Ηλιόπουλος.

Είστε 4 μέλη, από τη Λάρνακα, και η μπάντα σας τραγουδά heavy alternative rock. Ποια στιγμή, στη μέχρι σήμερα πορεία σας, ήταν σημαντική για τη μπάντα και γιατί;
Οι πιο σημαντικές στιγμές για την μπάντα ήταν βεβαίως όταν κυκλοφορήσαμε τους δίσκους μας ‘’Not a six” το 2016 και το ‘’Anything Goes’’ το 2019.  Εξίσου σημαντικές στιγμές ήταν και όταν είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την δουλειά μας στα πλείστα Φέστιβαλ της Κύπρου, Fegaros 2013 και 2016, Power of the night 2014, Into the limbo 2015.

Πώς είναι να λαμβάνεις μέρος στο μεγάλο Φεστιβάλ Fengaros, πώς ήταν για εσάς αυτό ως εμπειρία;
Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσεις την δουλειά σου σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της Κύπρου είναι μια μορφή ικανοποίησης ότι κάτι κάνουμε σωστά σαν μπάντα.

Πόσα CD έχετε κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής και ποιος/ποιοι συνθέτουν τα τραγούδια των cd σας;
Έχουμε κυκλοφορήσει 2 full length albums το ‘’Not a six’’ to 2016 και το ‘’Anything Goes ‘’ to 2019. Έχουμε επίσης κυκλοφορήσει 3 singles το ‘’Roll those eyes’’ 2018, ‘’Firm in the throne’’ 2019 και  ‘’Crooked sides’’  το 2020.
Κύριος συνθέτης των κομματιών είναι ο Ανδρέας Ματθαίου, αλλά γενικότερα, η προσπάθεια σύνθεσης και ενορχήστρωσης ενός κομματιού είναι συλλογική με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας να παίρνουν επίσης credits σύνθεσης σε αρκετά κομμάτια. Στίχους γράφει ο Ανδρέας Ματθαίου με εξαίρεση κάποια κομμάτια στον 1ο δίσκο που είχαν γραφτεί από τον Σταύρο Καραγιώργη.

Την Πέμπτη θα κάνετε μία συναυλία στο Paul’s Coffee Roasters, στη Λάρνακα, στον κήπο της καφετέριας. Τι να περιμένουμε να ακούσουμε;
Θα είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρήσουμε να κάνουμε ένα acoustic set με διασκευασμένα δικά μας κομμάτια, καθώς και κάποιες διασκευές άλλων καλλιτεχνών. Είναι μια ιδέα που είχαμε από το 2015, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούσε να υλοποιηθεί.

Έχετε προγραμματίσει κι άλλες εμφανίσεις για αυτό το καλοκαίρι;
Όχι, επειδή προετοιμαζόμαστε να κυκλοφορήσουμε τον τρίτο μας full length δίσκο το Φθινόπωρο του 2022.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας πόσο βοηθά (αν βοηθά) local bands σαν κι εσάς να προβάλουν τη δουλειά τους στο εξωτερικό; Θα θέλατε να βγείτε εκτός Κύπρου, είτε με συναυλίες, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο (δισκογραφικές); Είναι κάτι που επιδιώκετε, αν ναι, πώς;
Η τεχνολογία βοηθά ναι, αλλά πλέον υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες και έτσι δεν είναι τόσο εύκολο να βγει μια μπάντα στο εξωτερικό.
Με κάθε μας κυκλοφορία επιδιώκουμε να στέλνουμε το υλικό πριν την ημερομηνία που κυκλοφορεί, σε διάφορες δισκογραφικές και promoters. Εννοείται πως κάθε μπάντα που γράφει δικό της υλικό θέλει να βγει εκτός Κύπρου, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο λόγω του ότι είμαστε σε νησί και το κόστος το οποίο επιβαρύνεται η μπάντα για μια κίνηση στο εξωτερικό είναι αρκετά υψηλό. Από promoters, booking agents, αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή…. Ωστόσο, λόγω αυτής της τεχνολογικής εξέλιξης η μουσική μας είναι uploaded σε όλα τα streaming platforms και είναι προσβάσιμη παγκόσμια.   

Ως local band της Λάρνακας, τι θα θέλατε να δείτε στη πόλη μας που να βοηθάει τα local bands αλλά και γενικότερα τους μουσικούς;
Λόγω του ότι η μουσική που γράφουμε δεν είναι mainstream, δεν βρίσκουμε ανταπόκριση από τη πόλη ή κάποιο άλλο κρατικό οργανισμό. Ανταπόκριση μπορεί να είναι η εν μέρους κάλυψη κόστους ηχογράφησης ή συναυλίας για παρουσίαση δίσκου. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο τμήμα που να μπορεί ή να θέλει να ασχοληθεί ένθερμα για την προώθηση local μουσικής που δεν εμπίπτει σε πιο ‘’εύπεπτα’’ ακούσματα. Καλό θα ήταν αυτό να αλλάξει, γιατί είμαστε από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που το κράτος δεν βοηθά ενεργά τους καλλιτέχνες αν δεν εμπίπτουν σε ένα ημικρατικό οργανισμό.

Πότε να αναμένουμε κάποια νέα δουλειά σας; 
Όπως έχουμε πει, το φθινόπωρο του 2022 θα κυκλοφορήσουμε τον τρίτο μας full length δίσκο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!