Μια διήμερη εκδήλωση πίστης και αγάπης στη Δρομολαξιά

Γράφει η Χριστίνα Δημητρίου

Αγαπημένοι μου φίλοι, σήμερα μέσα από τη στήλη μου θα ήθελα να σας προσκαλέσω σε μια διήμερη εκδήλωση που θα γίνει στη Δρομολαξιά στις 16 και 17 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση με το τίτλο : «ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ Και ΔΙΚΑΙΟΥ ,ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ,ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ Της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ», στο Ιερό Εξωκκλήσιο στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου στη Δρομολαξιά.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο μέρες 16 – 17/10/2020:
Α) Παρασκευή 16/10/2020 θα τελεστή αγρυπνία εις εορτασμό της ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ Και ΔΙΚΑΙΟΥ ,ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ,ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ Της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ, επίσης στις 16/10 γιορτάζουμε και την δεύτερη κοίμηση του Αγίου Λαζάρου! Ώρα : 20:30 – 01:00 πμ
Β) Σάββατο 17/10/2020 Ώρα 16:00 – 19:00 Παιδικές εκδηλώσεις Θα υπάρχουν στο χώρο διάφορες ομάδες με δραστηριότητες : 1) Ψάρεμα 2) Μπάσκετα για βολές 3)Μπάρα ποδοσφαίρου για σουτ 4) τένις τραπεζιού 5) γλυκά και αλμυρά προς πώληση 6) βόλτες με αλόγα ,γαιδουρακια,πονι 7) Χειροτεχνίες και δημιουργίες των παιδιών ΑΜΕΑ Αγίου Λαζάρου (Τα παιχνίδια θα τα διευθύνουν εθελοντές μαθητές και καθηγητές της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας).
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το σχολείο ΑΜΕΑ Αγίου Λαζάρου.

Επιπλέον θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας.

Κατά την διάρκεια του παιδικού προγράμματος θα ακουστούν τραγούδια από τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ και την χορωδία Δήμου Λάρνακάς.

Επίσης οι εκδόσεις Σαϊτη θα μοιράσουν δώρα σε όλα τα παιδιά δωρεάν.
Ο Βραβευμένος Θεολόγος Συγγραφέας και τέως επι 42 χρονιά διευθυντής της αποστολικής Διακονίας Ευάγγελος Λέκκος ,Θα υπογραφεί τα παιδικά βιβλία του Αγίου Λαζάρου τα οποία θα πωλούνται προς ενίσχυση του σχολείου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος.

Στις  19:00 μέχρι της 20:45 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Εκδήλωση της οποίας την παρουσίαση θα έχω την χαρά να αναλάβω εγώ.

1) Τέλεση Αγιασμού
2) Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου από συγγραφέα κ Ευάγγελο Λέκκο .
3) Παράδοση 10000 εντύπων στο σχολείο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος από την Μητρόπολη Κιτίου προς οικονομική ενδυνάμωση του ταμείου τους.
4) Σύντομοι Χαιρετισμοί από τους διοργανωτές ,εκπροσώπους της κυβέρνησης, μητρόπολής, ιερέα και Ειδικού Σχολείου Αγίου Λάζαρου ΑΜΕΑ
5) Απολυτίκια και εκκλησιαστικοί ύμνοι από την Χορωδία Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αδελφών ΝΑούμ μετα του πρωτοψάλτη Πέτρου
6) Βραβεύσεις
Ώρα 21:00 – 00:00 Εορταστική Εκδήλωση Παραδοσιακά Τραγούδια από Μιχάλη Χατζημιχαήλ και την ορχήστρα του.

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με επίκεντρο την θρησκεία μας, που την έχουμε τόσο πολύ ανάγκη ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Σας περιμένω όλους!

Πιο κάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ για το Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου:


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!