Ο NRJ Cyprus, στη Λάρνακα, στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού καθαρισμού του πλανήτη μας

Γράφει η Χριστίνα Δημητρίου
Βοηθός Αρχισυντάκτρια SkalaTimes


Eίμαι πραγματικά χαρούμενη που ο ραδιοσταθμός μας, ο NRJ Cyprus, έλαβε μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού καθαρισμού του πλανήτη μας, μα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που επιλέξαμε την γνωστή παραλία της πόλης μου, την παραλία Μακένζυ στην Λάρνακα, για αυτή την περιβαλλοντική δράση για τον καθαρισμό της παραλίας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντικού καθαρισμού του πλανήτη μας.


Ευχαριστούμε τον Δήμο Λάρνακα,και όλους όσους βοήθησαν. Μαζί μας ήταν και ο αγαπητός φίλος και δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας, Μάριος Κουκουμάς.

Αξίζει να αναφέρω πως ο NRJ σε κάθε χώρα που βρίσκεται, έλαβε μέρος σε αυτή την περιβαλλοντική δραστηριότητα. Συντονισμένα και όμορφα ο NRJ έδωσε μια αγκαλιά στον πλανήτη απαλλάσσοντας τον από σκουπίδια στις παραλίες.


Βέβαια αξίζει να τονιστεί πως η καθαρότητα των παραλιών αποτελεί αναπόσπαστο χρέος όλων εμάς, όπως και η προστασία του περιβάλλοντος.
Θεωρώ πως επιβάλλεται περισσότερη ευαισθητοποίηση του προβλήματος των απορριμμάτων στις παραλίες, για να αντιληφθούμε όλοι το μέγεθος του εγκλήματος. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι : “Η Θαλάσσια ρύπανση προκαλείται είτε εκούσια είτε ακούσια και αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα με τεράστιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Ειδικότερα η Μεσόγειος θεωρείται μία από τις πιο επιβαρυμένες θάλασσες παγκοσμίως, με τα πλαστικά απορρίμματα να κυριαρχούν σε ποσότητα μεταξύ άλλων απορριμμάτων. Η πλαστική ρύπανση της Μεσογείου αποτελεί από τις κυριότερες απειλές για τα θαλάσσια είδη. Οι χελώνες συχνά συγχέουν τις πλαστικές σακούλες με τις μέδουσες, αγαπημένη λιχουδιά των θαλάσσιων χελωνών, καθώς έχουν την ίδια όψη και οσμή. Καταναλώνοντας πλαστικά απορρίμματα, το πεπτικό τους σύστημα φράζει, δημιουργώντας το ψευδές αίσθημα του κορεσμού, οδηγώντας τις θαλάσσιες χελώνες σταδιακά στο θάνατο”.


Η προστασία του περιβάλλοντος και οι καθαρές παραλίες είναι υποχρέωση όλων μας.
Εμείς, στην οικογένεια του NRJ νιώθουμε χαρά που συντονισμένα λάβαμε μέρος σε αυτή την δραστηριότητα για το καλό του πλανήτη μας!


Δείτε το σχετικό βιντεάκι στο πιο κάτω λινκ:

https://www.facebook.com/NRJCyprus/videos/1208573746165283

NRJCYPRUSTEAM #ENERGYWorldCleanUpDay #NRJCYPRUS #NRJSHOWS #NRJWorldCleanUpDay 🧹

📻 #nrjcyprus #nrjhitmusiconly
🔊 LISTEN NOW www.nrj.com.cy
🔘 NRJ Cyprus
🎶 99.0 FM / 9

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!