Κρίστοφερ Γκρέκο: Η Κύπρος πρέπει να στηρίξει ξένες παραγωγές στο νησί!

O συνδημότης μας, γνωστός ηθοποιός Κρίστοφερ Γκρέκο, ξεκίνησε τα γυρίσματα για τη ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο διάσημος ηθοποιός του Hollywood William Baldwin.
Η εταιρεία Altadium Group ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής της νέας ταινίας δράσης “S.O.S. – Survive or Sacrifice”, τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν στις 10 Ιουνίου στην Λεμεσό.
H εταιρεία εξασφάλισε τη συμμετοχή ενός δυνατού και ταλαντούχου διεθνούς καστ, με ηθοποιούς από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο: τη Marianne Rosset, την Jeannine Kaspar, τον Zach Rose, την Christal Web και τον πολύ διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ William “Billy” Baldwin, μέλος της γνωστής οικογένειας ηθοποιών Baldwin (είναι αδερφός του Alec Baldwin και θείος του μοντέλου Hailey Baldwin-συζύγου του Justin Bieber).
Ο William Baldwin έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 70 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
Το SkalaTimes άδραξε την ευκαιρία για λίγη κουβέντα, σχετικά με τη ταινία, με τον Κρίστοφερ Γκρέκο.

SkalaTimes

Πώς προέκυψε αυτή δουλειά για σένα Κρίστοφερ;
H εταιρεία παραγωγής έψαχνε ηθοποιούς για συγκεκριμένους ρόλους στη ταινία. Στο τραπέζι έπεσε το όνομα μου, διευθέτησε το οντίσιον ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λεονταρίδης. Πήγα στο οντίσιον πριν δύο μήνες και τελικά με ενημέρωσαν ότι πήρα το ρόλο.

Ήξερες από την αρχή ότι πρόκειται για μεγάλη παραγωγή με χολυγουντιανά ονόματα μέσα;
Ήξερα ότι θα είναι μια μεγάλη παραγωγή με ονόματα από το εξωτερικό αλλά δεν είχα ιδέα ποιοι θα λάμβαναν μέρος. Έχω λάβει μέρος κι άλλες φορές σε μεγάλες παραγωγές με ονόματα από το εξωτερικό. Οπόταν δεν σήμαινε κάτι για μένα αυτό. Στη συνέχεια όταν είδα το όνομα του
Baldwin κατάλαβα ότι πρόκειται για κάτι πραγματικά μεγάλο.

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα…
Ναι, στις 10 και 11 του μήνα είχα γυρίσματα, συνεχίζονται ακόμη.

Πώς ήταν τα γυρίσματα;
Ήταν όλα άψογα και άκρως επαγγελματικά. Το 90% των συντελεστών (
crew, σκηνοθέτες, κτλ) είναι Ρώσοι. Είναι ένα μεγάλο crew που εργάζεται με απόλυτο επαγγελματισμό. Μου έκανε εντύπωση ο επαγγελματισμός τους, η αγάπη τους για την δουλειά, αλλά και το πως δουλεύουν ως μια ομάδα, προσέχουν τα πάντα, την κάθε λεπτομέρεια. Είναι μια εξαιρετική εμπειρία για μένα.

Ήταν αυστηροί όσον αφορά στο αποτέλεσμα;
Ναι, πάρα πολύ. Για να καταλάβεις μία σκηνή έπρεπε να την δουν εκατό φορές από διάφορες οπτικές γωνίες. Αλλά, είναι κατανοητό και αναμενόμενο.

Tι είδους ταινία θα είναι;
Περιπέτεια, με κωμικά στοιχεία.

Πότε ολοκληρώνονται τα γυρίσματα;
Απ’ ότι γνωρίζω σε 4 βδομάδες.

Η παραγωγός Mariana Roset πως ήταν;
Πρέπει να σου πω ότι είμαι κατενθουσιασμένος μαζί της, όχι μόνο για τον αυστηρό επαγγελματισμό της και συνάμα την απλότητα και φιλική της στάση, αλλά και για ακόμη ένα λόγο. Όταν είχε πάει στο Φεστιβάλ των Καννών περπάτησε πάνω στο κόκκινο χαλί με ένα φόρεμα που είχε πάνω τη σημαία της Κύπρου. Είναι Ρωσίδα και αγαπά την Κύπρο περισσότερο και από Κύπρια. Επίσης σε μια άλλη εμφάνιση της στις Κάννες φορούσε φόρεμα που είχε απάνω το πρόσωπο του Χριστού.
Πρόκειται για μια πολύ δυναμική προσωπικότητα που αγαπά την Κύπρο και θέλει να κάνει πράγματα εδώ.

Είναι σημαντικό για τη Κύπρο να γίνονται μεγάλες παραγωγές στο νησί μας;
Φυσικά! Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Δυστυχώς, δυστυχώς, δυστυχώς, όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως δεν έχουν δώσει σημασία σε αυτό το ζήτημα. Θυμάμαι όταν ζούσα εγώ στο Λονδίνο ο ΚΟΤ ξόδευε εκατομμύρια για να διαφημίσει τη Κύπρο στη Βρετανία, ενώ μέσω του πολιτισμού (παραγωγές που θα γίνονται στη Κύπρο) εξασφαλίζεις την καλύτερη διαφήμιση και όχι μόνο δεν πληρώνεις αλλά κερδίσεις κιόλας κάποια σημαντικά ποσά. Η Κύπρος πρέπει να στηρίξει ξένες παραγωγές στο νησί!
Συγκεκριμένα να σου πω ότι στα γυρίσματα με ρωτούσε κάποιος από τους παραγωγούς για τη ταινία του Μάριου Πιπερίδη “Smuggling Hendrix”. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για παραγωγές στη Κύπρο, ας ανοίξουν τα μάτια τους οι κυβερνώντες να δουν τα οφέλη από τέτοιες παραγωγές και αν στηρίξουν με διάφορα μέσα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!