Nέο Σκηνικό για Φεστιβάλ Κατακλυσμού Λάρνακας από Εύρο Ευρυβιάδη

Το σκηνικό για την εξέδρα των Φοινικούδων, στο φετινό Φεστιβάλ Κατακλυσμού, έχει δημιουργήσει ο γνωστός καλλιτέχνης της Λάρνακας Εύρος Ευρυβιάδης.
Το
SkalaTimes δεν θα μπορούσε να μην κουβεντιάσει μαζί του για αυτό.

SkalaTimes

 

Κύριε Ευρυβιάδη, το σκηνικό φέτος για το Φεστιβάλ Κατακλυσμού Λάρνακας, είναι δημιουργία δική σας. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας;
Μου ζητήθηκε πέρσι να έκανα κατι για την γιορτή του ΚΑTΑΚΛΥΣΜΟΥ και ετοίμασα και τη μακέτα, αλλά για διάφορους λόγους πήρα το ΟΚ από την ολομέλεια, λίγο αργά και δεν προλάμβαινα. Έτσι ξεκίνησα φέτος προς τέλος του Απρίλη τη δουλειά και τελείωσα έγκαιρα το σκηνικό, που έχει περίπου 5 μέτρα ύψος και 20 μέτρα μήκος.  

Ποιο είναι το θέμα / σχέδιο του;
Το ζητούμενο είναι ο κόσμος που παρακολουθεί τις διάφορες εκδηλώσεις να το ανακαλύπτει και να τον ταξιδεύει. Το θέμα του δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από τη Λάρνακα, μια ματιά νοσταλγική, λίγο παραμυθένια και ονειρική, με έντονο το υγρό στοιχείο.

Έχετε ξαναδημιουργήσει σκηνικό για το Φεστιβάλ Κατακλυσμού Λάρνακας;
Έκανα και παλιά σκηνικά για άλλες γιορτές και εκδηλώσεις, όταν μου το ζητούσαν.



Είστε ένας άνθρωπος που έχει συνδεδεμένο το όνομα του με τη Λάρνακα και αγαπά τη Λάρνακα. Θα σας ρωτήσω λοιπόν, τι αλλαγές θα θέλατε να δείτε στη πόλη μας και τι αλλαγές θα θέλατε να δείτε στο Φεστιβάλ Κατακλυσμού, ένα ιστορικό πλέον Φεστιβάλ για τη πόλη μας.
Μεγάλη υπόθεση να μιλάμε για αλλαγές τη στιγμή που ολόκληρη η πόλη ζει στους ρυθμούς αυτής της γιορτής του ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ, (λεω γιορτή και όχι φεστιβαλ) και των επακόλουθων της.
Εύχομαι καλύτερη καθε χρόνο οργάνωση, καλύτερη καθαριότητα, καλύτερο έλεγχο των υποστατικων και των προϊόντων τους, εύχομαι λιγότερο θόρυβο και περισσότερη κυπριακή ουσία. Λιγότερο ΣΟΥΣΙ και ΝΑΡΓΙΛΕ και περισσότερη ΚΥΠΡΟ τελικώς!

Τέλος, το δικό σας σπίτι βρίσκεται στις Φοινικούδες, εκεί μένετε. Θα ήθελα να κλείσουμε, αν μπορούμε και αν υπάρχει, με ένα περιστατικό που σας συνέβη όλα αυτά τα χρόνια κατά τη διάρκεια του Κατακλυσμού.(Υποψιάζομαι πως κάτι θα σας έχει τύχει….θετικό ή αρνητικό).
Ναι μένω Φοινικούδες και έχω ολα τα μπουζούκια της Αθήνας και των Προαστείων κάτω από το παράθυρο μου, να μου κάνουν καντάδες. Άστε το καλύτερα, τι πιο χειρότερο από το να θέλεις να μπεις στο σπίτι σου και να μη μπορείς από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. (Πριν από το σχέδιο Άγγελου Δημητρίου).

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!