Πάμελα Άντερσον : «Πρέπει να σώσουμε τη ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ»

Η Πάμελα Άντερσον απηύθυνε έκκληση «να σωθεί η ζωή» του ιδρυτή του WikiLeaks  Τζούλιαν Ασάνζ, τον οποίο επισκέφθηκε στις φυλακές του Μπέλμαρς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, πριν λίγες μέρες, όπου ο Ασάνζ παραμένει έγκλειστος.

«Πρέπει να σώσουμε τη ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ» είπε η γνωστή ηθοποιός, που βρίσκεται στο πλευρό του Ιδρυτή των WikiLeaks. Τον επισκεπτόταν μάλιστα και την εποχή που είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στo Λονδίνο.

«Ήταν πολύ δύσκολο να δω τον Τζούλιαν εδώ» είπε η Πάμελα Άντερσον σε δημοσιογράφους, μπροστά από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Στον Ασάνζ «δεν αξίζει» να είναι φυλακισμένος, τόνισε. «Δεν διέπραξε ποτέ καμία βίαιη ενέργεια, είναι αθώος».

«Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη, διότι είναι άδικο. Θυσίασε τόσα για να γίνει γνωστή η αλήθεια» είπε η ηθοποιός, λέγοντας ότι την πιάνει «αναγούλα».

—————————————————————–

Σε φυλάκιση 50 εβδομάδων καταδικάστηκε την 1η Μαίου, από δικαστήριο του Σάουθγουορκ, ο Τζούλιαν Ασάνζ με αιτιολογία ότι παραβίασε τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του, πριν από επτά χρόνια.

Η δικαστής Ντέμπορα Τέιλορ, ανακοινώνοντας την απόφασή της, ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την προνομιακή θέση του για να χλευάσει τον νόμο και να εκφράσει την περιφρόνησή του απέναντι στη βρετανική δικαιοσύνη.

Όταν ο ιδρυτής του WikiLeaks είχε φτάσει στο δικαστήριο του Σάουθγουορκ με βαν της αστυνομίας χαιρέτισε, με υψωμένη τη γροθιά, τους υποστηρικτές του που τον περίμεναν φωνάζοντας συνθήματα όπως “Ντροπή στο Ηνωμένο Βασίλειο” και “Ντροπή στον Ισημερινό που πούλησε τον Ασάνζ για χρήματα”, “Απελευθερώστε τον Ασάνζ”, κ.α.

Στη Βρετανία, οι Εργατικοί κάλεσαν την κυβέρνηση να αντιταχθεί στο αμερικανικό αίτημα και τόνισαν ότι ο Ασάνζ συνέβαλε στο να μάθει ο κόσμος τα όσα διέπραξαν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Η φιλοαμερικανική συντηρητική κυβέρνηση της χώρας επιμένει ότι ο Ασάνζ πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως οποιοσδήποτε άλλος κατηγορούμενος. «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ έκρινε ότι ο Ασάνζ «δεν είναι ήρωας».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!