Πέντε Χριστουγεννιάτικα Βιβλία Για Παιδιά (και ενήλικες)

Ένα κλασικό, δύο Τριβιζάς και δύο άλλα εξίσου πανέμορφα, απαρτίζουν την πεντάδα μας με τα Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά (και μεγάλους) που προτείνουμε.
Και να θυμάστε, τα βιβλία είναι μαγεία και η καλύτερη τροφή για το μυαλό και την καρδιά, άρα το ιδανικότερο δώρο για τις γιορτές! 
Ζεστή σοκολάτα, ζεστό δωμάτιο και ένα καλό βιβλίο, για παιδιά και ενήλικες.
Καλό μας διάβασμα και καλή ανάγνωση στα παιδιά μας και στα ανιψάκια μας!

SkalaTimes

Ένα δέντρο, μια φορά
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Κάθε παραμονή Χριστουγέννων, γύρω στα μεσάνυχτα, κάτι παράξενο συμβαίνει σ’ έναν απόμερο δρόμο μιας πολύβουης πολιτείας, κάτι που κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει: ένα σμάρι πυγολαμπίδες τριγυρνούν επίμονα, τρεμοσβήνοντας, λες και κάτι αναζητούν, λες και γυρεύουνε να θυμηθούν κάτι…

Ο Καρυοθραύστης
Συγγραφέας: E.T.A. Χόφμαν
Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Την παραµονή των Χριστουγέννων, η Κλάρα δέχεται ένα πολύ ξεχωριστό δώρο -έναν ξύλινο καρυοθραύστη- και από τότε η µαγεία ξεκινά! Μεταφερθείτε µαζί µε την Κλάρα ��ε έναν µαγευτικό κόσµο, όπου ξύλινα στρατιωτάκια ζωντανεύουν και πανέµορφες νεράιδες χορεύουν σε παλάτια από ζαχαρωτά, µέσα από την υπέροχη εικονογράφηση αυτής της κλασικής χριστουγεννιάτικης ιστορίας.


Mίσκα – Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι.
Συγγραφέας: Μαρί Κολμόν
Εκδόσεις ΚΟΚΚΙΝΟ
Ο Μίσκα εγκατέλειψε το σπίτι της Ελισάβετ αποφασισμένος να γνωρίσει τον κόσμο. Δεν άντεχε άλλο να είναι ένα από τα πολλά κουκλάκια ενός τόσο κακομαθημένου κοριτσιού. Έτσι, μπήκε στο χιονισμένο δάσος απολαμβάνοντας την ελευθερία του με όλες του τις αισθήσεις. Ήταν, όμως, παραμονή Χριστουγέννων και τον περίμεναν πολλές εκπλήξεις!

Γκριντς o Κατεργάρης των Χριστουγέννων
Συγγραφέας:
Dr Seuss
Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κάθε Κάποιος στην Κάποιων-πόλη τα Χριστούγεννα λατρεύει, μα ο Γκριντς, που ζει έξω απ’ την Κάποιων-πόλη, με τα Χριστούγεννα αγριεύει!
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα κι ο γκρινιάρης Γκριντς δεν αντέχει άλλο. Αυτή τη χρονιά ΠΡΕΠΕΙ να κάνει κάτι: πρέπει να βρει ένα τρόπο να σταματήσει τα Χριστούγεννα!

Έξι στολίδια ταξιδεύουν
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Έξι χριστουγεννιάτικα στολίδια δραπετεύουν ένα βράδυ από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και γυρίζουν τον κόσμο με ένα ιπτάμενο χαλί. 
Η μία φαντασμαγορική περιπέτεια διαδέχεται την άλλη: από τα γενέθλια της πριγκίπισσας των πυγολαμπίδων στο ονειρεμένο δάσος με τις πασχαλιές στο μακρινό Μπαλί, όπου ζούνε τα μπαλόνια και οι μπάλες, κι από εκεί στη Συννεφοχώρα με τα λουλουδένια σύννεφα και στην ακροθαλασσιά του Νησιού των Πυροτεχνημάτων με τους αστερίες και τα ερωτευμένα πεφταστέρια. 
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι, όμως, έχει απομείνει γυμνό, χωρίς στολίδια. Αυτό δεν αρέσει καθόλου μα καθόλου στη μικρή Ρούλα Ονειρούλα που είναι αποφασισμένη να βρει έναν τρόπο να φέρει πίσω τα φευγάτα στολίδια…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!