Δευτέρα του Πάσχα: Πως να συνέρθουμε από το “φαγοπότι” της Κυριακής

Σχεδόν όλοι “σκάζουμε” από το φαγοπότι την Κυριακή του Πάσχα, με σούβλα και διάφορα άλλα κυπριακά και όχι μόνο πιάτα.
Αν κι εσείς βρίσκεστε σε αυτή τη κατάσταση του “δεν αναπνέω από το φαγητό” τότε οι πιο κάτω συμβουλές είναι για σας!

Μετά τις σούβλες, τα στιφάδα, τα μακαρόνια του φούρνου, τα κουπέπια, τις πατάτες, τις φλαούνες, τα τσουρέκια και τα…. diet αναψυκτικά, ας δοκιμάσουμε για αύριο Δευτέρα να ακολουθήσουμε τις πιο κάτω διατροφικές συμβουλές!

Διατροφικές συμβουλές μετά το μεγάλο φαγοπότι

  • Να καταναλώνουμε 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως, ώστε να εξασφαλίζεται η καλή ενυδάτωση του οργανισμού και η καλή λειτουργία των νεφρών.
  • Να καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών, κυρίως πράσινα φυλλώδη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει την κατανάλωση τουλάχιστον 5 μικρομερίδων φρούτων και λαχανικών για τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού, ώστε να προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
  • Να περιορίσουμε την πρόσληψη νατρίου από τη διατροφή. Το νάτριο είναι ένα ιχνοστοιχείο που συμβάλλει στην ισορροπία των υγρών στο σώμα και όταν περιοριστεί μειώνεται η κατακράτηση υγρών στον οργανισμό.
  • Να περιορίσουμε την πρόσληψη τροφίμων με αυξημένο ποσοστό λίπους, όπως χοιρινά, γλυκά τηγανιτά, fast food. Κατά την διάρκεια της νηστείας, έγινε μεγάλη αποχή από ζωικές-αρτύσιμες τροφές. Ο οργανισμός «συνήθισε», «αποδέχτηκε» καλύτερα τις νηστίσιμες τροφές και τις αρτύσιμες δεν τις «αναγνωρίζει» το ίδιο. Για να επανέλθουμε στις διατροφικές μας συνήθειες μετά τις γιορτές, θα πρέπει να κάνουμε σταδιακή εισαγωγή ζωικών τροφών, ώστε να μην επιβαρύνουμε πολύ τον οργανισμό μας.
  • Προσπαθούμε να κάνουμε μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα και δεν παραλείπουμε το πρωινό.
  • Αυξάνουμε τη σωματική μας δραστηριότητα.



    Πηγή: https://www.news4health.gr/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!