Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση Skala Times Artist of the Year

1

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πολιτιστική εκδήλωση του Διαδικτυακού περιοδικού Skala Times με τίτλο Skala Times Artist of The Year 2018.
H
εκδήλωση έγινε την Παρασκευή 6 Ιουλίου στην Αποθήκη 79 στη Λάρνακα όπου βραβεύτηκε ο κορυφαίος ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος και ακολούθησε έκθεση με έργα του ζωγράφου, η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 10 Ιουλίου.
3
Η πολιτιστική εκδήλωση στοχεύει στο να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να βραβεύεται μια προσωπικότητα του πολιτισμού που ζει και εργάζεται στη Λάρνακα.
2
Τη βράβευση και τα εγκαίνια τέλεσε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.
4
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί άνθρωποι του πολιτισμού,αλλά και της πολιτικής σκακιέρας του τόπου καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της Λάρνακας.
4b
Το Skala Times ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση αυτή που στοχεύει να γίνει ένας όμορφος πολιτιστικός θεσμός στη πόλη μας.

5

Όπως δήλωσε η Αρχισυντάκτρια του Skala Times Γιώτα Δημητρίου στην ομιλία της: “Το Skala Times από τη μέρα δημιουργίας του, τον Φεβρουάριο του 2012 στοχεύει στο να υπηρετεί δημοσιογραφικά αλλά και μέσα από εκδηλώσεις τη πόλη και επαρχία Λάρνακας.
Στα σχεδόν επτά χρόνια ζωής του, το
skala times διοργάνωσε αρκετές εκδηλώσεις, άλλωτε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, άλλοτε πολιτιστικές, ακτιβιστικές, ενημερωτικές, φιλανθρωπικές.

5b

Στο Skala Times πιστεύουμε πως η Λάρνακα διαθέτει όμορφο κόσμο, από όλους τους τομείς και ίσως ιδιαίτερα από το χώρο του πολιτισμού.
Αυτό το κόσμο του πολιτισμού προσπαθούμε να στηρίξουμε μέσα από συνεντεύξεις, άρθρα και ρεπορτάζ, αυτό το κόσμο του πολιτισμού έρχεται να στηρίξει βάζοντας το δικό του λιθαράκι κι αυτός ο νέος θεσμός στη πόλη μας.
Φέτος ξεκινάμε με τη βράβευση ενός κορυφαίου ζωγράφου. Του Πέτρου Πτωχόπουλου.
Ο κύριος Πτωχόπουλος είναι ένας ζωγράφος του οποίου το έργο έχει αναγνωριστεί και εκτός Κύπρου.
Σήμερα υπάρχουν έργα του σε δώδεκα εθνικές πινακοθήκες ανά το κόσμο.
Απόψε λοιπόν βραβεύουμε τον Πέτρο Πτωχόπουλο για το τάλεντο του, για τα 45 χρόνια δουλειάς του και φυσικά για την προσφορά του στα πολιτιστικά του τόπου μας ,αφού κάθε φορά που ένα έργο του αναγνωρίζεται στο εξωτερικό και καταφέρνει να μπει σε εθνικές πινακοθήκες του εξωτερικού αυτόματα προβάλλεται η ίδια η πατρίδα του καλλιτέχνη, η Κύπρος”.
Κλείνωντας την ομιλία της η Αρχισυντάκτρια του Skala Times ευχαρίστησε τους χορηγούς των οποίων η βοήθεια ήταν σημαντικότατη για την πραγματοποίηση αλλά και επιτυχία της εκδήλωσης: Το Prinos Farm & Deli για τα υπέροχα Platters τυριών,αλλαντικών και φρούτων, το χώρο Αποθήκη 79 για τη φιλοξενία και το Lithotechnic Printers για την εκτύπωση των προσκλήσεων της εκδήλωσης.
5c
Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας στη δική του ομιλία συγχάρηκε το διαδικτυακό περιοδικό Skala Times για την προσφορά του στην κοινωνία της Λάρνακας, τόνισε πως ο Δήμος Λάρνακας στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να βοηθήσουν τον πολιτισμό της πόλης. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ταλέντο του Πέτρου Πτωχόπουλου αλλά και προσφορά του στα πολιτιστικά του τόπου.Ανέφερε πως ο κορυφαίος ζωγράφος δεν χρειάζεται συστάσεις αφού είναι γνωστή η πορεία και οι επιτυχίες του και τόνισε πως είναι τιμή για τη Λάρνακα να διαθέτει τέτοιας εμβέλειας ανθρώπου του πολιτισμού.
6eΜε τη σειρά του ο κορυφαίος ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος μίλησε για τον πόνο της προσφυγιάς που υπάρχει στα έργα του, για την αγαπημένη του Αμμόχωστο που δεν παύει λεπτό να υπάρχει στη σκέψη των Αμμοχωστιανών και αφιέρωσε το βραβείο στους γονείς του οι οποίοι “έφυγαν” με τον καημό της επιστροφής “το αφιερώνω λοιπόν στους γονείς μου που σε αυτούς οφείλω τα πάντα” είπε.
Ο ζωγράφος τόνισε “ όπως έχω αναφέρει πολλές φορές για μένα η ζωγραφική είναι βίω
μα αγάπης, το κύτταρο της ζωής, η επαφή με τον άνθρωπο, αφουγκραζόντας τον ήχο της ελευθερίας”.

6

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Skala Times
Φωτογραφίες : Πηνελόπη Χρυσοστόμου

79101111c1212b1313a13b13c1414b1515d15Β201616b16c1717b181919bPaparidisantroula ekate2020b20C212222B232424C24E2525d25E26b26c26d26Α2727A28293030b3132

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!