Πολύ απλά, αλλά με μπόλικο ενθουσιασμό…. στις 6 Ιουλίου!

7

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια Skala Times

“Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται. Κάθε γενιά πρέπει να τον μάθει και να τον κερδίσει από την αρχή. Αν αυτή η μετάβαση διακοπεί για έναν αιώνα, ο πολιτισμός θα πεθάνει και θα ξαναγίνουμε άγριοι”
(Γουίλ Ντυράν, Αμερικανός συγγραφέας, ιστορικός και φιλόσοφος)

Τον Φεβρουάριο του 2012 γεννήθηκε το διαδικτυακό περιοδικό Skala Times,  ακριβώς δύο μήνες μετά που γεννήθηκε η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου, το μοναδικό κορίτσι που υπάρχει (για μένα) σε αυτό το κόσμο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας….

Σκοπός λοιπόν της δημιουργίας του Skala Times ήταν να υπηρετήσει με ένα δικό του μοναδικό δημοσιογραφικό ύφος την πόλη και επαρχία Λάρνακας. Άλλωστε μετά από κάποια χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας και πορείας  (σε Κύπρο και Αγγλία) ήξερα τι είναι αυτό που με ενθουσίαζε περισσότερο να ασχολούμαι δημοσιογραφικά: Θεματολογία και συνεντεύξεις που θα άγγιζαν ως επί το πλείστο πολιτιστικά και ακτιβιστικά θέματα και ζητήματα.

Στα 6μιση χρόνια ζωής του το Skala Times φιλοξένησε αποκλειστικές συνεντεύξεις όμορφων και ταλαντούχων ανθρώπων από τη Λάρνακα, τη Κύπρο γενικότερα, αλλά και το εξωτερικό.

7bΔιοργάνωσε διαδηλώσεις, αρκετές εκδηλώσεις ενημερωτικού, πολιτιστικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα και προσπάθησε να είναι πάντα αυθεντικό σε ό,τι κάνει. Συνεργάστηκε με υπέροχο κόσμο και επίσης πολεμήθηκε έμμεσα και άμεσα από διάφορους.  

Στις 6 Ιουλίου, αυτή την Παρασκευή εγκαινιάζουμε ένα νέο θεσμό στη πόλη μας. Το Skala Times Artist of the Year.  Κάθε χρόνο θα επιλέγεται και θα βραβεύεται από το Skala Times ένας άνθρωπος του πολιτισμού που διαμένει στη Λάρνακα. Φέτος επιλέξαμε τον κορυφαίο ζωγράφο Πέτρο Πτωχόπουλο, του οποίου έργα υπάρχουν σε αρκετές εθνικές πινακοθήκες του εξωτερικού.

Γιατί Skala Times Artist of the year; Γιατί ακόμα μια διοργάνωση, ακόμα ένας θεσμός;
Επειδή αν είναι κάτι που πίστευα πάντα και το οποίο εμπέδωσα καλά τα τελευταία σχεδόν επτά χρόνια μέσα από Skala Times, είναι πως αυτή η πόλη, η Λάρνακα, διαθέτει υπέροχους καλλιτέχνες, υπέροχο κόσμο του πολιτισμού και δυστυχώς οι περισσότεροι δεν αναγνωρίζονται όσο θα έπρεπε, ενώ κάποιοι άλλοι (γέννημα θρέμμα Λάρνακας) διαπρέπουν με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, αλλά εδώ είναι σχεδόν άγνωστη η δράση και το έργο τους.

Γιατί Skala Times Artist of the year; Γιατί ακόμα μια διοργάνωση, ακόμα ένας θεσμός;
Επειδή όπως είχε πει ο Βρετανός ιστορικός Arnold Joseph Toynbee “ο πολιτισμός είναι μια κίνηση, όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι, όχι ένα λιμάνι”.

Την Παρασκευή σας περιμένουμε στην ΑΠΟΘΗΚΗ 79,  στις 7 η ώρα το απόγευμα για να ξεκινήσουμε μια κίνηση, ένα ταξίδι, ένα θεσμό για τη Λάρνακα και τον υπέροχο κόσμο του πολιτισμού της Λάρνακας!  

Πολύ απλά, αλλά με μπόλικο ενθουσιασμό.

Υ.Γ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας: στο Πρίνο Farm & Deli, στο τυπογραφείο λιθοτέχνικ και στην Αποθήκη 79,  καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η εκδήλωση.

invi

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!