Tα οφέλη απ’ την ενασχόληση με τη κιθάρα!

Tο “ΩΔΕΙΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ” ιδρύθηκε το 1993. Είναι μια σύγχρονη εκπαιδευτική μουσική σχολή,  στη Λάρνακα, η οποία μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων και με γνώμονα το σεβασμό απέναντι στην ανάπτυξη της επαγγελματικής οντότητας του μουσικού, διασφαλίζει την παροχή εκπαίδευσης με ψηλές προδιαγραφές. Έχει επανδρωθεί με αξιόλογους καθηγητές που η προσφορά τους στον εκπαιδευτικό τομέα είναι μεγάλη. Στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Λάρνακας με κλιματισμό, αίθουσα αναμονής, γραμματεια, έξι αίθουσες διδασκαλίας και μία μικρή αίθουσα συναυλιών. Η εκπαίδευση ξεκινά από την προσχολική ηλικία και ολοκληρώνεται με την απόκτηση πτυχίου και διπλώματος.
Γίνονται επίσης μαθήματα για ενήλικες.

Aνάμεσα στα μουσικά όργανα που διδάσκονται στο Ωδείο Ανδρέα Γερολέμου είναι και η κιθάρα.
Η ενασχόληση με τη κιθάρα μπορεί να βοηθήσει το παιδί ή τον ενήλικα σε πολλά επίπεδα. 

Υπενθυμίζουμε ότι η ενασχόληση με μουσικά όργανα μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά αφού σύμφωνα με μελέτες:

  • Βελτιώνει τη διαχείριση του χρόνου και τις οργανωτικές ικανότητες.
  • Βελτιώνει τη μνήμη
  • Ενισχύει τις δεξιότητες της σε ομαδικό επίπεδο.
  • Διδάσκει επιμονή.
  • Ενισχύει τη μαθηματική σκέψη. Το διάβασμα μουσικής απαιτεί να ξέρετε να μετράτε τις νότες και τον ρυθμό. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μαθητές που παίζουν ή μελέτη μουσική είναι συχνά καλύτεροι στα μαθηματικά.
  • Βελτιώνει την ανάγνωση και τις δεξιότητες κατανόησης. 
  • Σας κάνει πιο υπεύθυνους.
  • Μαθαίνετε για πολιτισμό.
  • Ακονίζει την αυτοσυγκέντρωση.

Σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε από την επιθεώρηση «Νature Reviews Νeuroscience», η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου μπορεί να βοηθήσει στα πιο κάτω:
1. Ενισχυτικό ρόλο σε άλλες μορφές επικοινωνίας, όπως η ομιλία, η ανάγνωση αλλά και η κατανόηση-πρόσληψη ξένων γλωσσών.
2. Οι περιοχές του εγκεφάλου των μουσικών που σχετίζονται με το παίξιμο των οργάνων είναι διευρυμένες. Ετσι εκτείνονται και σε περιοχές που σχετίζονται με κινητικές και ακουστικές ικανότητες, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αγγίζουν και τις περιοχές οι οποίες αφορούν την κατανόηση της ομιλίας.
3. Οι εγκέφαλοι των παιδιών που μαθαίνουν μουσική εμφανίζουν μεγαλύτερη νευρωνική δραστηριότητα ως ανταπόκριση σε αλλαγές του τόνου κατά την ομιλία σε σχέση με άμουσα παιδιά.Έτσι τα παιδιά που μαθαίνουν μουσική εμφανίζουν και ενισχυμένες γλωσσικές ικανότητες: είναι σε θέση να εντοπίσουν συναισθηματικές διαβαθμίσεις στην ομιλία καθώς επίσης και να αντιληφθούν καλύτερα αν μια πρόταση είναι καταφατική ή ερωτηματική.
kithara


 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!