Εργαστήρια Κεραμικής και Ψηφιδωτού στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας

f1
Της Αναστασίας Γεωργίου

Μετά από είκοσι χρόνια στη διδασκαλία της κεραμικής τέχνης και του ψηφιδωτού εξακολουθεί να με συνεπαίρνει το μοναδικό αποτέλεσμα μιας κατασκευής-από το πιο μικρό δημιούργημα ενός πεντάχρονου παιδιού μέχρι ένα έργο τέχνης ενός ενήλικα που είχα την χαρά να δουλέψω μαζί τους!

Στην κεραμική, όπως φυσικά και σε κάθε μορφή τέχνης, κάθε δημιούργημα είναι μοναδικό γιατί είναι φτιαγμένο με αγάπη, χαρακτήρα και συναίσθημα. Είναι σημαντικό όμως να υπάρχει και μια σωστή θεωρητική κατάρτιση, κατανόηση της λαϊκής μας παράδοσης και σωστή εκμάθηση και καθοδήγηση τεχνικών μεθόδων κατασκευής κεραμικών αντικειμένων.

Έτσι και εμείς, στα εργαστήρια κεραμικής του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο, στην ιστορία της κεραμικής στην Κύπρο και θα πλάσουμε τον πηλό για να δημιουργήσουμε με τεχνικές όπως μακαρόνι, γλυπτική κ.ά.

Τα παιδιά θα αναπτύξουν ταυτόχρονο το πνεύμα και την κίνηση των χεριών μέσα σε ένα διασκεδαστικό και χαλαρωτικό περιβάλλον, δημιουργώντας σε κάθε εργαστήρι μια κατασκευή που θα παίρνουν μαζί τους στο σπίτι.

Mε την ομάδα των ενηλίκων δουλεύουμε τον πηλό με πιο εξειδικευμένες τεχνικές δημιουργώντας μια f4επιτοίχια κατασκευή, μια φιγούρα, ακόμα και αμφορέα με την μέθοδο που έφτιαχναν τα παλαιότερα χρόνια, χωρίς τροχό αγγειοπλαστικής.

Ενώ, με τις ομάδες του ψηφιδωτού, χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας, μπορούμε να φτιάξουμε από ένα κηροπήγιο μέχρι ένα καθρέφτη δουλεύοντας μοτίβα και πιο συγκεκριμένα σχέδια.

Στις μέρες μας, όπου τα παιδιά έχουν καθημερινά σχολικά ιδιαίτερα μαθήματα και φροντιστήρια τέτοιου είδους εργαστήρια ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την αγάπη για την τέχνη αποκτώντας έτσι μια υγιή προσωπική ισορροπία. Τα εργαστήρια κεραμικής-ψηφιδωτού, αρχίζουν Οκτώβρη και ολοκληρώνονται τον Μάιο με τις παρουσιάσεις των συμμετεχόντων.

Κεραμική Τέχνη (για παιδιά από 5-12χρ) & Ενήλικες: κάθε Δευτέρα

Ψηφιδωτό (για παιδιά από 8-14χρ) & Ενήλικες: κάθε Πέμπτη

Η Αναστασία Γεωργίου είναι εκπαιδευτικός τέχνης με ειδικότητα στις εφαρμοσμένες τέχνες και τη χειροτεχνία. Το ενεργητικό της συμπεριλαμβάνει προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις και βραβεύσεις, όπως επίσης και πολυετή διδασκαλία κεραμικής, ψηφιδωτού, μορφοποίησης γυαλιού και χειροποίητου κοσμήματος σε μουσεία και στο προσωπικό της εργαστήρι, Καλλίτεχνον. Μεταξύ άλλων, η Αναστασία πιστεύει στη δύναμη της τέχνης και της θεραπευτικής της ιδιότητας που επιτυγχάνεται μέσω της δημιουργίας και ολοκλήρωσε την ειδίκευση της στην εργοθεραπεία.
f2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!