Για δεύτερη χρονιά μαθήματα δημιουργικής γραφής στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Λάρνακα

yiota1Μετά την πετυχημένη περσινή χρονιά, το μάθημα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, με τη Δημοσιογράφο Γιώτα Δημητρίου, συνεχίζεται και φέτος.
Για παιδιά, έφηβους και ενήλικες, στο ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ.
Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο.

Η καλλιέργεια του τρόπου έκφρασης, τα “μυστικά” (τεχνικές) της συγγραφής, η ανάλυση εκπαιδευτικών παιδικών, εφηβικών και άλλων βιβλίων, η ενασχόληση με τις λέξεις και το γραπτό λόγο, οι γνωριμίες εις βάθος με συγγραφείς, αλλά και οι ασκήσεις που βοηθούν στην εξεύρεση τρόπων πηγής έμπνευσης, είναι μερικοί από τους στόχους των μαθημάτων δημιουργικής γραφής.

Αποσκοπώντας όχι μόνο στη συγγραφική πρόοδο αλλά ακόμα και στην επαγγελματική κατάρτιση των μαθητών, αλλά και στην καλλιέργεια του συγγραφικού ταλέντου συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά το μάθημα αυτό της Δημιουργικής Γραφής.

Μέσα από τα μαθήματα οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να βελτιώσουν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους, και την ίδια ώρα να δημιουργούν μέσα σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τη συγγραφή.
yiota4
Μέσα από τα μαθήματα δημιουργικής γραφής, ανάμεσα σε άλλα, ταξιδεύουμε στην ουσία των λέξεων και μαθαίνουμε (ή ξαναθυμόμαστε) την αξία και τον πραγματικό χαρακτήρα των λέξεων. Γιατί, όπως έχει πει και ο Γιάννης Ρίτσος, “Οι λέξεις έχουν κι άλλο φλούδι παραμέσα, όπως τ’ αμύγδαλα και η υπομονή”.

Οι πρακτικές ασκήσεις δημιουργικής γραφής, διδάσκονται στο δεύτερο χρόνο (Β’ Επίπεδο) αφού οι μαθητές έχουν ήδη λάβει τα βασικά εφόδια στον πρώτο χρόνο διδασκαλίας τους.

Τα βιβλία που χρησιμοποιούνται για το μάθημα είναι Βρετανών καθηγητών Δημιουργικής Γραφής καθώς και Βρετανών συγγραφέων που έχουν ασχοληθεί με το θέμα της διδασκαλίας της δημιουργικής γραφής. (Η Βρετανία έχει μεγάλη παράδοση στον τομέα της δημιουργικής γραφής).

Η δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου θα διδάσκει σε τρεις ομάδες:
Παιδιά 8 – 12 ετών
Έφηβους 13 – 18 ετών
Ενήλικες 18 μέχρι…. 108 ετών
yiota3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!