Η Ουκρανία κέρδισε τον 61ο Διαγωνισμό Eurovision

jamala

Ένα τραγούδι με πολιτικό μήνυμα, σύμφωνα με την δημιουργό του, από την Ουκρανία, κέρδισε στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision, καθώς η Τζαμάλα με το «1944», σε μουσική και στίχους δικούς της, κατάφερε να αναδειχθεί η νικήτρια της βραδιάς.

Η 32χρονη τραγουδίστρια αφιέρωσε το κομμάτι στην προγιαγιά της.
Όταν παρέλαβε το βραβείο είπε: «Ξέρω ότι τραγουδάτε ένα τραγούδι για την ειρήνη και την αγάπη, αλλά ουσιαστικά, πραγματικά θέλω ειρήνη και αγάπη για τον καθένα».

Οι συμμετοχές της Ουκρανίας και της Ρωσίας ήταν φαβορί.
Τελικά η Ρωσία τερμάτισε τρίτη.
Η Ουκρανία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό και το 2004 με τη Ρουσλάνα.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι συμμετοχές της Αυστραλίας, της Ρωσίας, της Βουλγαρίας και της Σουηδίας, σε μια διοργάνωση που είχε σύνθημα «Όλοι μαζί» (Come Together).

Η Κύπρος κατάφερε να φτάσει στον τελικό του διαγωνισμού με τους Minus One και το «Alter Ego». Τελικά πήρε την 21η θέση.

Στον τελικό συμμετείχαν 26 χώρες, 24 από την Ευρώπη, το Ισραήλ που συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1973 και από πέρσι συμμετέχει και η Αυστραλία, ενώ δικαίωμα ψήφου είχαν 42 χώρες.

Τη βραδιά στην Globe Arena της Στοκχόλμης παρουσίασαν η Πέτρα Μέντε και ο νικητής του περσινού διαγωνισμού Μανς Ζεμερλόου, από ελληνικής πλευράς την παρουσίαση μέσω των συχνοτήτων της ΕΡΤ έκαναν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!