Συνάντηση Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων με Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας

ston-palmo-ton-christougennon-i-larnaka

Του David Fowles

12 Μαίου 2016. Δημαρχείο Λάρνακας. Έκτος όροφος.
Σύσκεψη Δήμου Λάρνακας με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ.Μάριο Δημητριάδη για συζήτηση θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου. Μετά το πέρας της σύσκεψης ακολούθησε συνάντηση με τους Συμβούλους του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Ernst & Young Société d`Avocats and the Greek και SALFO & Associates SA,οι οποίοι ετοιμάζουν τα έγγραφα για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την Ενιαία Ανάπτυξη Λιμανιού – Μαρίνας Λάρνακας.

Στην συνάντηση ήταν, βεβαίως, ο Υπουργός μεταφορών κ Δημητριάδης, ο Δημαρχεύων Λάρνακας κ. Χριστοδούλου, κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, η τεχνική ομάδα του Δημαρχείου, και στο τελευταίο στάδιο για συζήτηση περί του θέματος ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας , οι εκπρόσωποι παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών  Ernst & Young.

Ο υπουργός μεταφορών και έργων μίλησε για κατασκευή δρόμου Κιτίου – Μαζωτού που ήταν καθυστερημένος και δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που επιτέλους τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η κατασκευή του. Όσον αφορά το θέμα της επίστρωσης  κυρίων αρτηριών στη Λάρνακα, όπως η Λεωφόρος Αρτέμιδος, ο Υπουργός είπε ότι έχει καθυστερήσει κι αυτό το έργο λόγω του σκανδάλου του ΣΑΠΑ, (λόγω της προσφυγής που υπήρξε), και κάποια μικρά κομμάτια παραπέμφθηκαν και αυτά στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών. Οι κύριες οδικές αρτηρίες των Λεωφόρων Αρτέμιδος και Λεωφόρου Γρίβα Διγενή πρέπει πρώτα να παραδοθούν στο Δήμο από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας.

Στο κύριο θέμα της ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας ο υπουργός είπε ότι θα πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να είμαστε σε διάθεση να αναπτυχθεί η μαρίνα ή / και το λιμάνι με διαφορετικούς επενδυτές. Είπε επίσης ότι έχει ήδη αποφασιστεί και δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα από το Δημαρχείο Λάρνακας ότι οι λειτουργίες του λιμανιού δεν θα έχουν σχέση με τις εργασίες και εταιρείες υδρογονανθράκων.
Πρέπει είπε, το λιμάνι να κερδίζει οικονομικά και θα πρέπει να έχει κάποια εμπορική δραστηριότητα πέρα από τον τουριστικό χαρακτήρα.

Πριν μας συστήσει την ομάδα Ernst & Young Société d`Avocats and the Greek και SALFO & Associates SA,είπε ότι θα δοθεί σημασία στο περιβάλλον.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι υπήρχε η θετική εικόνα της επίσπευσης χρήσεως του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας ως κερδοφόρας και ότι η συμβουλευτική επιτροπή Ernst & Young μας υποσχέθηκε θα δουλέψει ακατάπαυστα όλο το καλοκαίρι για να βγούμε σε προφορές για έργα τον Σεπτέμβριο.

Η συμβουλευτική εταιρία μας είπε επίσης ότι έχει στις λίστες της παγκόσμιας εμβέλειας επενδυτικών οίκων των οποίων ευελπιστεί ότι θα ενδιαφερθούν να επενδύσουν στην Λάρνακα.

Ο ρόλος της συνάντησης σύμφωνα με τους Ernst & Young ήταν για να πάρουν κάποιες ιδέες για το λιμάνι και την μαρίνα. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι απάντησαν ότι θέλουν μαρίνα, λιμάνι, εμπορικότητα, τουρισμό και κέρδη και ότι θα πρέπει να ύπαρξη άποψη από πολίτες της Λάρνακας και δημόσια διαβούλευση. Η Ernst & Young υποσχέθηκε πολλές συναντήσεις μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Αξιόλογο είναι να αναφερθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η εταιρία ερχόταν σε επαφή με τους δημοτικούς συμβούλους αλλά θεωρείτο σαν η πρώτη από πολλές.

Ακόμα κάτι άξιο αναφορας : η Ernst & Young είχε συναντήσει τους τεχνικούς συμβούλους του Δημαρχείου κ. Καρακατσιάνη και κ. Εμπεδοκλή, η συνάντηση έγινε μακριά απ’ τα ΜΜΕ και έτσι ως Skala Times δεν είχαμε την ευκαιρία να την καλύψουμε.

Προς το τέλος της συνάντησης με τον Υπουργό, ο Δημαρχεύων Λάρνακας κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην υλοποίηση του δρόμου  Δεκέλιας, στον δρόμο που ενώνει το Μακένζι και το Spyros Beach, για έργα που θα ήταν καλό ήταν η κυβέρνηση να δώσει σημασία στο κέντρο της Λάρνακας (περιοχή «παμπούλας»), αλλά και σε ανάπλαση της περιοχής του ταχυδρομείου και αστυνομίας Λάρνακας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!