Τα Μουσικοτεχνάσματα στο «Εγώ Δημιουργώ μέσα από την Παράδοση»

salomi1

Που δύσην ως ανατολήν κι από Βοράν ως Νότον
κι από τα πέρατα της γής τον κόσμο προσκαλώ τον.
Δώστε μου λλίην ακρόαση για να σας τραουδήσω
κι ούλους μιάλους κι μιτσιούς εννά σας κλαμουρίσω”

Τα Μουσικοτεχνάσματα θα βρίσκονται στο «Εγώ Δημιουργώ μέσα από την Παράδοση», το τριήμερο πασχαλινό πρόγραμμα, για παιδιά, του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους που θα γίνει στις 25, 26 και 27 Απριλίου στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Λάρνακα.

salome3Η κυπριακή μουσική και τα κυπριακά τραγούδια είναι το έναυσμα για τη δική μας μουσική μας συνάντηση!

Στο Πασχαλινό μας εργαστήρι θα καταπιαστούμε μουσικά με τη διαχρονική κυπριακή κουλτούρα.

Θα γνωρίσουμε παλιά και καινούρια κυπριακά άσματα μέσα από το τραγούδι και τα όργανα που θα δώσουμε στα παιδιά να παίξουν.

Θα μιλήσουμε και θα δημιουργήσουμε ένα δικό μας τσατιστό με θέματα επίκαιρα που μας αγγίζουν όλους και θα επιχειρήσουμε να φτιάξουμε ένα αυτοσχέδιο τύμπανο που να μοιάζει λίγο με την παλιά ταμπουτσιά των παππούδων μας.

Η κυπριακή μουσική παράδοση είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.

Η επαφή με την παράδοση βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν τις ρίζες και τις μνήμες του τόπου τους.

Είναι ο ζωντανός σύνδεσμος του χθες με το σήμερα.

————————————

H Σαλώμη Παρασκευά Ηλία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Την τέχνη της μουσικής την αγάπησε από πολύ μικρή ηλικία. Πήρε το Δίπλωμα Μουσικοπαιδαγωγικής/Μουσικολογίας από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος του Diploma of The Associated Board of the Royal Schools of Music στο piano performance. Δουλεύει στην Κύπρο από το 2009 και έχει εργαστεί σαν μουσική εκπαιδευτικός στα δημόσια σχολεία της επαρχίας Λάρνακας στα πλαίσια του Προγράμματος ΖΕΠ (Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Επίσης είναι δασκάλα πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών στο ωδείο Arie Antiche στην επαρχία Αμμοχώστου και συνεργάστηκε με τη χορωδία του Δήμου Λάρνακας, τη χορωδία του Δήμου Αθηένου και τη παιδική χορωδία της Αγίας Νάπας.
Η ενασχόληση της με τα παιδιά της και οι δικοί της προβληματισμοί πάνω στα θέματα της μουσικής εκπαίδευσης την ώθησαν να ξεκινήσει το μουσικό
project Μουσικοτεχνάσματα με τη συνεργασία του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά & Νέους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!