My View “Στο χείλος του γκρεμού;”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

 

Τόσα χρόνια εξέλιξης και φθάσαμε στο σήμερα. Σε ένα κόσμο, που για πολλούς δεν έχει αύριο. Ο άνθρωπος κατάφερε να φέρει τον πλανήτη σε εξαθλίωση και την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού.
Ακόμα και αν υπάρχει αύριο, οι ωκεανοί μας είναι τόσο μολυσμένοι με ραδιενέργεια που μόνο αν τους στείλουμε στο διάστημα δεν θα μας μολύνουν μέχρι το κόκκαλο. Το εργοστάσιο στην Ιαπωνία ακόμα ρέει με ραδιενεργά προς τον ειρηνικό ενώ όλος σχεδόν ο πλανήτης βλέπει “ότι να ‘ναι” σε κόσμους δύο διαστάσεων. Η περιοχή της Κύπρου βρίσκεται σε επιφυλακή απο όλες τις πλευρές, ενώ η Αμερική έχει κλείσει 21 πρεσβείες στην Μέση Ανατολή.
Ακούω τον κόσμο να λέει “ότι να ‘ναι” αλλά κανείς να μην ξέρει τι λέει. Ο κοσμάκις τρομαγμένος βλέπει τα νέα των οκτώ, λες και περιμένει να ακούσει την αλήθεια από τα δελτία ειδήσεων. Το θρίλερ που είδε να του απαγγέλεται από τα ΜΜΕ του έχει διαταράξει ευχάριστα το ενδιαφέρον του. Ώρα για μια αιφνίδια επίσκεψη στην κουζίνα πρίν την συνέχεια του Hollywood.
Τα έθνη έχουν ταρακουνηθεί συθέμελα.
Μήπως έφθασε η ώρα για να δούμε τα πυροτεχνήματα;
Καθώς με μυστικές κινήσεις προσπαθούν να εξασφαλίσουν εδάφη και πλούτο, θυσιάζουν οποιοδήποτε δεν μπορεί να κρατηθεί πλέον στο σύστημα. Τόσο έξυπνα μας έχουν υπνωτίσει! Η σκακιέρα παίζεται, αλλά οι τελευταίες παρτίδες κοντεύουν  να τελειώσουν.
Απο εδώ και πέρα είναι πόλεμος.
Ανίσχυροι πολίτες βλέπουμε ανήσυχοι τα γεγονότα που έχουν γραφτεί για να γίνουν, πριν χιλιάδες χρόνια. 
Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία που έχει πάρει αυτή η “απλή” ιστορία, η οποία θα ολοκληρωθεί είτε το θέλουμε είτε όχι.
Μένει μόνο να βρεθεί ο τελευταίος ηγέτης του τέρατος. Όταν το τέρας καβαλικευτεί και αρχίσει να καλπάζει θα πνίξει ότι έχουμε ιερό και όσιο.
Προς τα εκεί καλπάζουμε και εμείς. Και αν δεν μετανοήσουμε και στραφούμε προς Τον Δημιουργό μας θα παθήσουμε και ο καθένας μας προσωπικά, μέχρι να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος χωρίς Τον Θεό είναι ένα τίποτα.
Και μόνο που ζούμε είναι θαύμα, αλλά εμείς προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε τέλειοι, θεάνθρωποι.
Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ευτυχία είναι σε αυτό το ουράνιο τόξο του εγωϊσμού και της αλαζονίας.
Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ.
Η υπόσχεση του Χριστού είναι ο επόμενος κόσμος.
Και ο Θεός δεν μπορεί να πει ψέμα.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!