My View « Γνωρίστε την Μονσάντο που σκοτώνει έμμεσα και άμεσα»


Γράφει ο David Fowles

david@skalatimes.com

Το περασμένο Σάββατο, 25/05/2013 πραγματοποιήθηκε η πρώτη παγκόσμια διαδήλωση εναντίων της εταιρείας Μονσάντο. Tώρα θα πείτε «και καλά, ποιά εταιρεία είναι αυτή, η οποία  «αξίζει»  παγκόσμια διαδήλωση;»
Εδώ και  καιρό έχει αποκαλυφθεί ότι  η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εξηπηρετεί  το συμφέρον και το καλό  των ανθρώπων. Φυσικά,  (λες και είναι φυσικό φαινόμενο), καμιά εταιρεία δεν νοιάζεται για ανθρώπους,  αλλά για κέρδη και για λεφτά. Μόνο που αυτή η συγκεκριμένη εταιρεία, (για να μην αρχίσω τώρα περί κοροϊδιών των μεγάλων εταιρειών εις βάρος μας), μόνο, λοιπόν, που αυτή η εταιρεία ασχολείται με το φαγητό που τρώμε. Να μην σας θυμίσω ότι το φαγητό που τρώμε, το νερό και ο αέρας, είναι πιο σημαντικά από το φραπέ μας, αυτό το παίρνω ως δεδομένο ότι το γνωρίζετε.. .Τέλος πάντων, αυτή η εταιρεία δίνει φακελάκια σε πολιτικούς για να περνούν ακόμα και τους πιο αδυσώπητους νόμους έτσι  ώστε τα προιόντα τους να βρίσκονται στο σπίτι του καθενός μας και στο τραπέζι όπου τρώμε. Βλέπεται αυτή η εταιρεία, άρχισε τις ασχολίες της όχι σαν εταιρεία τροφίμων, αλλά σαν εταιρεία η οποία κατασκεύαζε δηλητήρια.
Τα δηλητήρια αυτής της εταιρείας έχουν χρησιμοποιηθεί και σε πολέμους στους οποίους χιλιάδες άτομα πέθαναν και πενήντα ολόκληρα χρόνια μετά ακόμα γεννιούνται  άνθρωποι οι οποίοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, από τα εν λόγω δηλητήρια.
http://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange

Τολμήστε να δείτε το link που σας έχω απο πάνω και θα καταλάβετε για τι είδος εταιρεία μιλάμε.  Και σαν να μην μας φτάνουν αυτά, να σας πω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή!
Η εταιρεία Μονσάντο έχει πολλά δηλητήρια. Ένα απο τα τελευταία της, και δυστυχώς το πιο επιτυχημένο, είναι το λεγόμενο roundup. Αυτό το δηλητήριο είναι τόσο «πετυχημένο», που σκοτώνει τα πάντα! Πάρε για παράδειγμα ένα όμορφο πεύκο τριάντα χρονών και πότισε τον με το δηλητήριο roundup και περίμενε καμιά δυό μέρες. Το δέντρο αυτό θα πεθάνει. Αυτό το δηλητήριο λοιπόν, το χρησιμοποιούν οι ανθρώποι, οι γείτονες μας,  μπορεί και οικειοθελώς, ακόμα και οι Δήμοι μας, για να σκοτώσουν τα ζιζάνια ώστε να καθαρίσει ο χώρος. Παρότι αυτά τα χημικά έχουν αναθυμιάσεις και ψεκάζονται και κάπως ανεξέλεκτα, δεν είναι η χειρότερη τους εφαρμογή.
Αυτή η εταιρεία, ασχολείται με το κέρδος (γι’ αυτό μάλλον έχει επενδύσει και ο γνωστός απο τα windows,  Μπίλ Γκέιτς). Λοιπόν, όταν ψεκάσεις με αυτό το δηλητήριο, το χώμα γίνεται άγωνο. Γι’ αυτό χρειάζεσαι και τα λιπάσματα που λειτουργούν με τα δηλητήρια τους.

Αλλά το πιο συνταρακτικό είναι ότι αυτή η εταιρεία έχει κάνει μεταλλαγμένους σπόρους οι οποίοι να μεγαλώνουν με αυτό το δηλητήριο που τα σκοτώνει όλα. Αυτοί οι σπόροι είναι και καλά «round up ready» – δηλαδή τους φυτεύουμε, και σαν μεγαλώνουν τους ψεκάζουμε με roundup, πεθαίνουν όλα γύρω τους αλλά αυτά παραμένουν! Τι καλά! Τόσο καλά που για να περάσουν από τον νόμο και να φυτεύονται, περνούν σαν φυτοφάρμακα (αντί για σπόροι).
Τα χωράφια τα οποία ψεκάζονται με τα προιόντα της Μονσάντο προστατεύονται με πινακίδες που σε προειδοποιούν για τους κινδύνους.  Όσοι ψεκάζουν (αγρότες κι όχι μόνο) πρέπει να φορούν ολόκληρες προστατευτικές στολές και μάσκες (όπως τα έργα, ένα πράμα).

Και αυτή η ιστορία είναι μόνο η αρχή των μεταλλαγμένων προιόντων. Που ήρθαν στην ζωή μας με την υπόσχεση ότι θα εξαλείψουν την ασιτία! Τα πράγματα είναι χειρότερα από τον καιρό που εμφανίστηκαν, η γύρη και τα σπορίδια από αυτά τα μεταλλαγμένα έχουν παρασυρθεί από έντομα, τον αέρα σε χωράφια με κανονικούς σπόρους και τα μόλυναν. Οι μέλισσες και άλλα έντομα, μικρά ζώα και πουλιά πεθαίνουν ως αποτέλεσμα μετά που έφαγαν τον μολυσμένο καρπό. Επίσης, έρευνες μιλούν  για καρκίνους που προκαλούνται από τα μεταλλαγμένα που τρώνε οι άνθρωποι.
http://dikaiopolis.gr/2012/09/20/monsanto-kai-metallagmena/
Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα των μεταλλαγμένων. Και είναι παντού. Και απο την στιγμή που υποστηρίζουμε αυτές τις  μεγαθήριες εταιρείες (που ούτε το έχουν ανάγκη), είναι σαν να τους ψηφίζουμε. Τους συμπαραστεκόμαστε στις πράξεις τους και τους λέμε «καλή δουλειά» με τα λεφτά που τους δίνουμε.
Αυτές τις εταιρείες που παίρνουν τα λεφτά μας και για αντάλλαγμα  μας  πουλούν δηλητήριο, καταστρέφουν τον πλανήτη και σκορπούν έμμεσα και άμεσα θάνατο!
 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

13ο Φεστιβάλ Φράουλας στην Δερύνεια

Ετοιμάζεται το 13ο Φεστιβάλ Φράουλας το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου του 2024, στο Γήπεδο “Αναγέννησης” Δερύνειας, με πολλές εκπλήξεις. Ετοιμαστείτε για συναρπαστικές

error: Content is protected !!