My View “Η Κύπρος είναι η μόνη που υποφέρει;»

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Μιλούσα με ένα άνθρωπο στην κουζίνα του γραφείου στο οποίο δουλεύω. Αυτός ο κύριος είναι με το Aποέλ και σίγουρα Δεξιός, σπουδασμένος άνθρωπος και έξυπνος. Λοιπόν,  πριν απο τις Προεδρικές εκλογές όταν μιλούσαμε, του είχα πει πως ότι και να γίνει  με τις εκλογές, το αποτέλεσμα είναι ένα:  θα μας μαδίσουν.
Το αναμενόμενο ήταν να βγει είτε ο Αριστερός είτε ο Δεξιός. Όπως απέδειξαν ούτε οι  μεν αλλά ούτε και οι δε, θα μπορούσαν να σώσουν την Κύπρο.
Η Κύπρος απο τότε (και να δούμε πόσο πιο πριν)  ήταν μαγνητισμένη απο μια μαύρη τρύπα.  Αν πάρουμε την ιστορία, που δυστυχώς τόσο μας αρέσει να ξεχνάμε, θα διαπιστώσουμε ότι η Κύπρος μας,  άνηκε πάντοτε σε κάποιο άλλο κράτος. Λίγα μόλις χρόνια αφου βρεθήκαμε να αρμενίζουμε ανεξάρτητοι στο πέλαγος,  ήρθαν και πάλι και μας δάγκωσαν την μισή.
Γνωρίζόντας  τους Τούρκους και αν υπολογίσουμε το μέγεθος του νησιού μας, ήταν παράξενο που δεν μας «κατάπιαν» ολόκληρους.
Απο τον καιρό λοιπόν, της εισβολής και λίγο πιο πριν καταφέραμε να χωριστούμε σε κομματικές παρατάξεις και να αλληλοσκοτωνόμαστε. Και λέω «καταφέραμε» επειδή αν μας πει ο άλλος να πέσουμε στο πηγάδι εμείς θα πεταχτούμε. Και το «έθιμο» αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Αρκετά πιο πολιτισμένα βέβαια. Αν προοδέυσαμε σε κάτι αυτές τις τελευταίες δεκαετίες είναι στο να γίνουμε  «πιο πολιτισμένοι». Μέσα σε πενήντα χρόνια, αποκτήσαμε τουαλέτες μέσα στα σπίτια μας, κάνουμε μπάνιο ή ντούς κάθε μέρα και με ζεστό νερό και γενικά η ζωή είναι  πολύ πιο εύκολη. Τόσο εύκολη που ο κόσμος πλέον βαριέται. Το άλλο κακό που μας βρήκε είναι ότι βολευτήκαμε. Βολευτήκαμε και θυσιάσαμε πολλές ελευθερίες μας. Τις δώσαμε. Τις δώσαμε επειδή τις βάλαμε πάνω στην ζυγαριά, τις ζυγίσαμε τις ελευθερίες μας έναντι του καναπέ. Και τώρα δεν έχουμε ούτε στόμα να μιλήσουμε.
Σήμερα μας τα κάνουν όλα και εμείς είμαστε με το κεφάλι χαμηλά. Σήκωσαν το κεφάλι τους αυτοί που δολοφόνησαν στο όνομα του πολέμου.
Τι μας κάνει να νομίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι για πάντα καλά;  Ξεχάσαμε την ιστορία. Στο τελευταίο διαγώνισμα μάθαμε την παπαγαλία μας.
Αυτά που γίνονται είναι γελοία. Προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι αυτό που έγινε στην Κύπρο εμείς το προκαλέσαμε!
Να νομίζουμε ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει. Μας το έκαναν και με το Μαρί και δεν κάναμε τίποτα. Ούτε σε εκείνο το απρόοπτο διαγώνισμα διαβάσαμε. Όλα για τα λεφτά. Και γι αυτά που έγιναν στην Αμερική και γι αυτά φταίμε εμείς; Και για όλα φταίμε;  Πόση ηττοπάθεια! Νομίζετε ότι δεν είναι συνδεδεμένα όλα αυτά;  Νομίζετε ότι η Κύπρος είναι η μοναδική που υποφέρει;  Όταν ανοίγετε την τηλεόρασή σας και βλέπετε  το τι συμβαίνει στην Μέση Ανατολή νομίζετε ότι είναι μια ταινία; Ένα έργο;  Όταν στην Ευρώπη παλέυουν για τα δικαιώματα ΜΑΣ, νομίζετε ότι είναι ψέματα;
Η στάθμη του νερού ανεβαίνει. Όταν πιάσει και εσένα το σχέδιο, τότε θα καταλάβεις. Τότε μπορεί και να κάνεις και εσύ κάτι. Τότε μπορει να μιλήσεις και εσύ!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hYzX3YZoMrs

Everybody understands now that they are affected that what is going on is theft. It is not correct. We know it! It is unsustainable, it cannot continue. Everybody is talking about it. Everybody have recognized it, some know where this is leading. But where is the action? This is ridiculous! Seriously. It is just like somebody is making a joke on all the people. There is no logic in this, that’s why the math does not add up. That why you can find so many loop wholes. But then what? Everything is just covered up. For what? Is this true life? Is this the world we managed to create after so many thousands of years? Is this what we bring on our selves?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

Άθως Καζαντζής: “Καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο”

Ο Άθως Καζαντζής επανεδιεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και εξηγεί στο SkalaTimes τους λόγους επαναδιεκδίκησης, αναλύει τα όσα

Μιχάλης Ρέππας για Άννα Παναγιωτοπούλου: “Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο. Γιατί η ζωή, ούτε ζυγίζεται, ούτε μετριέται”

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών, ο Μιχάλης Ρέππας μοιράστηκε το δικό του αντίο στην ηθοποιό. Ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος είχε συνεργαστεί

error: Content is protected !!