My View “Ο κόσμος βρίσκεται ακόμα βυθισμένος σε άγνοια”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Πραγματικά τα πράγματα που συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο, το λιγότερο μπορούμε να πούμε ότι είναι… ενδιαφέρον. Τόσο ενδιαφέρον που δεν προλαβαίνουμε να διαβάζουμε, να βλέπουμε και να ακούμε ειδήσεις. Φυσικά ο κάθε ένας βλέπει τις δικές του ειδήσεις. Αν σε ενδιαφέρει η μόδα, και είσαι βυθισμένος μέσα στα περιοδικά κτλ, τότε θα δεις τι θα φορέσεις το καλοκαίρι… αλλά αν θέλεις να καταλάβεις τι συμβαίνει στον κόσμο, δηλαδή να μην παίζεις πελλόν και να αρχίσεις να τα βλέπεις όλα, τότε πλέον πρέπει να ψάξεις. Επειδή για κάποιο λόγο δεν σου τα φέρνουν έτοιμα μέσα στο πιάτο σου αυτά.

Λοιπόν το φίδι ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια και δάγκωσε τον δυνατό πρώτα, την Αμερική. Και τώρα είναι στο «πλευρό» μας. Έτοιμο να μας προφυλάξει και εμάς απο τα «δεινά» που έχει να αντιμετωπίσει η οικονομία μας. Έτοιμοι και με το ζόρι να μας προσφέρουν τα λεφτά τους. Για μένα το να δεχτείς το μνημόνιο σημαίνει είτε σου έχουν το πιστόλι στο κεφάλι για να υπογράψεις, είτε επειδή είσαι προδότης και δεν σε ενδιαφέρει το καλό της χώρας σου και ιδιαίτερα των πολιτών της.

Επειδή η Αμερική μόλις που κρέμμεται απο μια κλωστή και ο μόνος λόγος που ακόμα να “κουτρουμπελιστεί” είναι επειδή ο κόσμος βρίσκεται ακόμα βυθισμένος  σε άγνοια. Απίστευτο. Πριν εξήντα μόλις χρόνια πέταγαν τα λιωμένα κορμιά των Ελλήνων σε ομαδικούς τάφους και σήμερα νομίζουμε ότι θα μας σώσει η εξέλιξη. Δεν υπάρχει εξέλιξη παιδιά. Ο νούρος του σκύλου δεν ισσιώνει. Πώς να το κάνουμε;
Απλά αυτές τις δεκαετίες είχαμε καλούς πλανητάρχες. Η παγκόσμια αυτοκρατορία ήταν κάπως «εξελιγμένη». Αυτή η αυτοκρατορία τώρα απο την κλωστή που κρέμμεται, σαν μαριονέτα ξεγελά ολόκληρο τον κόσμο για να συνεχίσει να κοιμάται… για λίγο ακόμα, ακόμα λίγη ώρα μέχρι να ξυπνήσουμε μια μέρα με ένα δυνατό μπάμ!

Τι  έχει σημασία σήμερα;  Δέν είναι όπως πάντα η αγάπης Ή μήπως όχι;
Μήπως σήμερα το να έχουμε λεφτά είναι πιο σημαντικό απο την αγάπη;  Οι εταιρίες και οι κυβερνήσεις πάντως ψηφίζουν λεφτά.
Μα άλλο αυτές… είναι άψυχα πράγματα. Αλλά νάτο που μας κυβερνούν.
Ξέρεται τι σημαίνει “μας κυβερνούν”;
Σημαίνει ότι μας ελέγχουν. Εμάς και το μυαλό μας προσπαθούν να μας ελέξουν.  Και τα καταφέρνουν θαυμάσια. Επειδή εμείς κινούμε αυτά τα «άψυχα» τα ιδρύματα. Και τους δίνουμε ζωή. Και τους δίνουμε ψυχή. Και τώρα αυτές οι κυβερνήσεις είναι τόσο δυνατές που μας κάνουν ότι θέλουν. Και οι εταιρίες είναι ακόμα πιο δυνατές, επειδή λένε στις κυβερνήσεις τι να κάνουν.
Και οι τράπεζες, εταιρίες είναι. Και βγάζουν και καταπίνουν λεφτά. Και αυτά μας κυβερνάνε;
Να δούμε όταν τα διαλύσουμε όλα εδω μέσα, αν τρώγονται τα λεφτά και αν πίνονται!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!