My View “Οι μάχες μέσα στο μυαλό”

Είχα μια κουβέντα τις προάλλες με μια πολύ καλή κοπέλα. Την ρώτησα τι κάνει, και αυτή μου απάντησε με ειλικρίνεια. Βασικά, στάθηκε πήρε τον χρόνο της και σκέφτηκε. Ξέρετε, η αλήθεια χρειάζεται χρόνο. Και μετά, αφού σκέφτηκε, όταν κατάλαβε ότι μπορεί να πει αυτό που ένοιωθε, μου μίλησε. Μου είπε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, ότι σήμερα οι άνθρωποι είναι δύσκολοι. Όταν μια σοβαρή κοπέλα θέλει να κάνει σχέση, και να βρει τον σύντροφο της, αυτόν που «θα αγαπά… για πάντα», είναι δύσκολο. Μου είπε επίσης ότι ο άνθρωπος που θέλει να βρει πρέπει να πιστεύει στον Θεό.
Επειδή είμαι και εγώ Θεοφοβούμενος, κατάλαβα τι εννοούσε. Την ρώτησα αν κάνει πραγματική διαφορά το να πιστεύει στο Θεό, αν αυτός ο άνθρωπος θα την αγαπά πραγματικά. Αυτή επέμενε. Μου είπε ότι είναι πολύ σημαντικό ο άνθρωπος να σε καταλαβαίνει,  να σε κατανοεί και να πιστεύει σε αυτό που πιστεύεις και εσύ, επειδή η πίστη μπορεί να σε οδηγήσει στην αιωνιότητα.
Φυσικά ο Χριστός όταν ήρθε στην γη, τα διδάγματα του ήταν και είναι πολύ διαφορετικά απο την θρησκεία μας. Ο Χριστός είπε: να αγαπάτε τον Θεό με όλη σας την καρδιά, με όλη σας την ψυχή, και με όλο σας το μυαλό. Και να αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας όπως τον εαυτό μας. Σε αυτές είπε βασίζονται όλες οι εντολές και όλες οι προφητείες.  Με αυτά του τα λόγια δεν μηδένισε καμιά εντολή ούτε προφητία. Ο Χρίστος ο ίδιος είπε ότι δεν ήρθε για να αλλάξει ούτε μια λέξη του Πατέρα του. Απλά εδώ απάντησε ο Χριστός, όταν ρωτήθηκε απο δικηγόρο των Φαρισσέων για ποιά απο τις δέκα εντολές είναι η πιο σημαντική. Βρήκε λοιπόν «ευκαιρία» να εξηγήσει τις δέκα εντολές, και να πάρει την πίστη μας ένα βήμα παρακάτω.
Βλέπετε, δεν είναι το να μην σκοτώσεις, είναι να μην σκεφτείς ούτε ένα κακό για τον συνάνθρωπο σου. Επειδή αν σκεφτείς κάτι κακό είναι σαν να τον σκότωσες ήδη,  μέσα στο μυαλό σου. Δέν είναι αρκετό να μην μοιχεύσεις, αλλά να μην δεις κανένα άλλο άτομο με σεξουαλική προδιάθεση.
Δύσκολα τα πράγματα πράγματι. Όταν δεν μπορείς να αφήσεις τον κόσμο τούτο. Όταν όμως θέλεις να ακολουθήσεις τον Χριστό πραγματικά, τότε θα καταλάβεις τι θέλει να μας πει. Και ο Χριστός ήξερε ότι δεν πρόκειται να περάσουμε αυτόν τον κόσμο αναμάρτητοι. Το ήξερε αυτό. Αλλά πάλι ήρθε.
Και πιστεύω ότι μας έκανε τα πράγματα πιο απλά την σήμερον εποχή. Συμφωνώ ότι σήμερα είναι πολλά τα είδωλα, πολλοί οι πειρασμοί. Και γι’αυτο λέω μας τα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα. Επειδή αν μέσα στο μυαλό μου γυρεύω sex, και κοιτάω άλλες, και βλέπω φωτογραφίες, και πορνοταινίες, τότε πολύ πιο εύκολο είναι να βρω αυτό που γυρεύω. Αλλά αν σταματήσεις το κακό στην ρίζα του τότε δεν έχεις να φοβηθείς.
Μέσα στο μυαλό μας φαίνεται να υπάρχει το καλό και το κακό. Στο τέλος νικάει αυτό που ταίζεις.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “My View “Οι μάχες μέσα στο μυαλό””

  1. Historical evidence show conflicting evidence about the existence of historical person called Jesus. Even if he existed, why should we perceive him as god or the son of god? The belief that he came to sacrifice himself for “our sins” (what sins really? the sins created by his daddy?) is outgageous. I fail to see how a sado-mazochistic sacrifice was the catalyst to sins and the way to salvation (salvation from what really?)

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!