Ότι να ναι….From Salonika “Κύπρος μου αγαπημένη”

Γράφει ο Αντρέας Κωνσταντινίδης

Πηγαίνοντας ένα απόγευμα βόλτες με το αυτοκίνητο στην γειτονιά μου,πέρασαν απίστευτες μνήμες από μπροστά μου…θυμήθηκα τότε που έγραφα στο πλάι του τετραδίου μου κάθε πρωί, στο σχολείο και η χρονολογία ήταν η τελευταία της χιλιετίας… Όμορφα χρίνια του δημοτικού, τότε που δεν είχαμε ιδέα τι έστι άγχος.

Όλη η γειτονιά ήταν το σπίτι μου, εμένα και των φίλων μου που έμεναν στην ίδια  γειτονιά. Εκεί ένιωθα όλα τα στενά και τα παγκάκια δικά μου. Μέσα σε πάρκα και σε γήπεδα έχω ζήσει καταστάσεις που μετατράπηκαν σε  αναμνήσεις τρελές και κανείς δεν μπορεί να τις σβήσει.

Γειτονιά για μένα είναι κάτι ιερό και μπορώ να πω ότι είμαστε από τις λίγες χώρες στον κόσμο που αυτό το πράγμα που λέγεται “γειτονιά” το ζουν και το απολαμβάνουν τα παιιδιά και οι έφηβοι!

Το ότι  η νεολαία μας πάει από το κακό στο χειρότερο, το έχω ξαναπει και ξανααναλύσει οπόταν δεν θα το ξαναγράψω, απλά θέλω να σας πω: βγάλτε τα παιδιά σας έξω στην γειτονιά! Διώξτε τα από το σπίτι,να ζήσουν ,να εξερευνήσουν και να κάνουν και καμιά τρέλα! Τελοσπάντων να ξεφύγουμε από την αρνητικούρα!

Κάθε φορά που έρχομαι στην Κύπρο, κάθε 3 μήνες περίπου, βλέπω αλλαγές. Ίσως όχι τόσο πολύ στην ανάπτυξη της ,αλλά στη κοινωνία της. Βλεπω την νεολαία να έχει  μόνη της έγνοια σε ποιο club  θα πάει, τι θα φορέσει ο καθένας και πως θα φτιάξει το μαλλί της η τάδε! Ίσως να φταίει ίτι είμαστε μια μικρή κοινωνία στη Λάρνακα, ίσως απλά είμαστε όλοι οι Κύπριοι κουτσομπόληδες και δεν το κατάλαβα ακόμα.

Όσο για τη νυκτερινή ζωή της πόλης μας, από το κακό στο χειρότερο! Πλεον όλοι είναι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτε νυκτερινών κέντρων διασκέδασης.

Δεν ξέρω τι φταίει για αυτο και ουτε προσπάθησα να το αναλύσω σε βάθος,  αλλά αρκετοί φοιτητές, ίσως πιο ψαγμένοι ή απλά επειδή  βαρέθηκαν αυτή  την κατάσταση στη πόλη μας,  πηγαίνουν στις γειτονικές πόλεις για διασκέδαση πλέον. Λευκωσία, καμιά φορά Λεμεσό και επειδή έρχεται και καλοκαίρι, η  Αγία Νάπα είναι κοντά.

Αυτό που γίνεται στη πόλη μας όσον αφορά στη νυκτερινή ζωή είναι τραγικό. Ειμαστε μια τόσο μικρή κοινωνία και αντί να συνεργάζονται -κατά κάποιο τρόπο- οι επιχειρηματίες,  ο ένας προσπαθεί να φάει τον άλλο. Αυτό βέβαια το αντιλαμβάνεται ο κόσμος και δεν του αρέσει καθόλου!
Όσο για τις τιμές; Είναι πλέον χιλιοειπομένο: στο εξωτερικό οι τιμές στα  clubs  είναι αρκετά πιο χαμηλές. Θέλετε παράδειγμα; Στο πιο μεγάλο, όμορφο και “κλασάτο” club της Θεσσαλονίκης οι τιμές είναι απίστευτα πιο χαμηλές και  μην μου πείτε για κρίση, γεμίζει και με τη κρίση!

Τι να άλλο να πω; Ελπίζω την επόμενη φορά που θα είμαι Κύπρο να δω και ανάπτυξη (ουσιαστική) στη πόλη μας, να δω και αλλαγές στο κόσμο,να δω και αλλαγές στην νυκτερινή ζωη, γενικά μια Κύπρο καλύτερη!

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Έβδομη (7 η ) Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Δήμου Αθηένου / Αγώνας Ακριβείας Κλασσικών Αυτοκινήτων (στη μνήμη Μαρίας Θεοδώρου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει και φέτος για 7 η συνεχόμενη χρονιά την ετήσια τουφιλανθρωπική εκδήλωση «Κλασσικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου». Η εκδήλωση αυτή διεξάγεταιστη

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα»

Χθες Τετάρτη 08 Μαΐου στις 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα» στο Δημαρχείο Λάρνακας.Παρόντες ήταν

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!