My View “Αγορες στην Κυπρο – Λαρνακα”

Γράφει  ο David Fowles
david@skalatimes.com

 
Πας να αγοράσεις κάτι από τα καταστήματα της Λάρνακας και το βρίσκεις σε κάτι τιμές που σε κάνουν να διερωτάσαι αν αξίζει τον κόπο!

Αν βρίσκεις το ίδιο ακριβώς προϊόν σε άλλη χώρα, με χαμηλότερες τιμές,  στο τέλος μπορεί να συμφέρει να οργανώσεις ταξίδι για ψώνια, ή ακόμη καλύτερα να το παραγγείλεις απο το διαδύκτιο.

Βεβαίως και θέλουμε να υποστηρίξουμε τη πόλη μας. Θέλουμε να μείνουν τα λεφτά μας εδώ που θα ξανακυκλοφορήσουν και πιθανόν να τα ξαναδούμε. Και η Λάρνακα χρειάζεται αυτά τα λεφτά. Αυτά τα λεφτά είναι καλό να κυκλοφορήσουν, να αλλάξουν χέρια, ετσι ώστε να τα έχουμε όλοι σε κάποιο στάδιο, μέχρι που να γυρίσει ο τροχός και να ξαναέρθουν κοντά μας.

Τώρα όμως, σαν να μην μας έλειπαν όλα τα άλλα, σταματά και ο παγκόσμιος τροχός να γυρίζει. Εχουμε κρίση. Και αντί να δούμε όλα αυτά τα προϊόντα να μειώνουν τις τιμές τους, για να αυξήσουν την ζήτηση, αντιθέτως ακριβαίνουν!

Άτε να δούμε!

Αλλά το θέμα, είναι ότι τα προϊόντα στη Κύπρο και στην πόλη μας είναι αρκετά πιο ακριβά απο άλλες χώρες. Γιατί αυτό το περιπέξιμο;

Πιο παλιά που ο Κύπριος είχε τα αεροδρόμια μόνο για να έρχονται οι τουρίστες, να πω εντάξει. Μετά όμως αρχίσαμε να στέλουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν, ανακαλύψαμε κι άλλες χώρες και τη Σύρια, τον Λίβανο, τη δραχμή… Τώρα με το διαδύκτιο ξέρουμε αναπάσα στιγμή πόσα κοστίζει ένα προϊον στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Το καλό που μας θέλω, είναι να το αντιληφθούν οι καταστηματάρχες αυτό και να μας κερδίσουν και πάλι. Και όχι μόνο εμάς, αλλά και τους τουρίστες. Δεν γίνεται να πηγαίνεις κάτω στις Φοινικούδες και να πληρώνεις τον καφέ πιο ακριβά απο την πίττα με τα σουβλάκια. Και το “ωραίο” είναι ότι αν μιλήσεις σε περιπτερά στα Ελληνικά, έχεις έκπτωση. Αυτό κι αν είναι κλεψιά.

Αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια. Και τότε θα πληρώσει το κατάστημα.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!