Its Ok “Το Τώρα!”

Γράφει η Ψυχοθεραπεύτρια/ Υπνοθεραπεύτρια Κλαίρια Δεσπότη (BSc Psychology, MACP, Dip. Clinical Hypnotherapy, NGH, GHR reg., Dip. CVGB (Virtual Gastric Band Hypnosis), Hypnobirthing and Hypnofertility practitioner) Tηλέφωνο 99901858.Email: kleria@skalatimes.com

Το μόνο πραγματικό σημείο δύναμης μας είναι στο παρόν μας. Στην παρούσα στιγμή. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό ταλαιπωρηθήκαμε από αρνητικές εμπειρίες, ασθένειες, κατάλοιπα μιας χαλασμένης σχέσης, οικονομικά προβλήματα κτλ, μπορούμε να ξεκινήσουμε την αλλαγή ΤΩΡΑ, σήμερα. Οι σκέψεις και οι λέξεις του χθες είχαν σαν αποτέλεσμα την ζωή και τις εμπειρίες μας μέχρι αυτό το σημείο. Κι όμως αυτό είναι παρελθόν. Τελειώσαμε με αυτό. Αυτό που επιλέγουμε να σκεφτούμε και να πούμε σήμερα, αυτή τη στιγμή δημιουργεί το αύριο, το μεθαύριο και την επόμενη εβδομάδα και το υπόλοιπο της ζωής μας. Ναι , η πραγματική μας δύναμη είναι στο παρόν, αφού μόνο αυτό μπορούμε να επηρεάσουμε.  Και στο παρόν ξεκινάμε να κάνουμε αλλαγές. Μπορούμε να αφήσουμε τα παλιά και χαλασμένα να φύγουν, ΤΩΡΑ. Ακόμα και η μικρότερη αρχή θα κάνει την διαφορά.

Προσπάθησε να αλλάξεις κάτι από το χθες ή να κάνεις κάτι του αύριο στο σήμερα. Τι γίνεται; Δεν μπορείς. Το τώρα είναι αυτό που έχουμε, αυτή η στιγμή, έτσι μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις και να πράξουμε τώρα. Ερχόμαστε από το παρελθόν αλλά δεν ζούμε σε αυτό. Το μέλλον μας δεν έχει φτάσει ακόμα και ποιος μας εγγυάται ένα μέλλον έτσι κι αλλιώς. Όταν αναλωνόμαστε με το παρελθόν και ανησυχούμε για το μέλλον χάνουμε σημαντική ενέργεια και χρόνο από το σήμερα μας. Ακόμα και το χθες είναι στο σήμερα μας γιατί σήμερα το κρατάμε στην σκέψη μας. Όσο για το αύριο, κι αυτό στο σήμερα το κρατάμε γιατί σήμερα ανησυχούμε. Όλα είναι στο παρόν.

Ας εξετάσουμε λοιπόν την ζωή μας. Τι θέλουμε να αλλάξουμε; Τι μας ενοχλεί; Τι μπορούμε να βελτιώσουμε; Ποια είναι τα δεδομένα και τα εφόδια μας σήμερα; Πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας και να καλυτερέψουμε το παρόν μας;  Ακόμα και ο Ιησούς Χριστός μας καλεί να εστιαστούμε στην παρούσα στιγμή. Μας προειδοποιεί με τις παραβολές του να μην σταθούμε στο παρελθόν και λέει ‘μην βάζεις το χέρι σου στο αλέτρι και να κοιτάζεις πίσω’ και εναλλακτικά να ‘μην ανησυχείς για το αύριο γιατί το αύριο θα ανησυχεί για τον εαυτό του’.

Ας νιώσουμε λοιπόν την παρούσα στιγμή πλήρως και τα ‘πρέπει’ θα τακτοποιηθούν από μόνα τους… όταν πέφτουμε κάτω στη ζωή επιβάλλεται να σηκωθούμε , να μαζέψουμε τα κομμάτια μας ΤΩΡΑ και να προχωρήσουμε..

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!