Μπρίτζ, ένα άθλημα μυαλού!

 

 Γράφει η Άννα Παντελή

 Πριν μιλήσουμε για το Μπριτζ και για την δράση του και στην πόλη μας την Λάρνακα, καλό θα ήταν να δούμε τι σημαίνει «Αθλήματα Μυαλού», αφού και το Μπριτζ ανήκει σε αυτή την κατηγορία. 

Aθλήματα Μυαλού
Στις 19 Απριλίου 2005, τέσσερεις ομοσπονδίες συναντήθηκαν υπό την αιγίδα του Γενικού Οργανισμού για Διεθνής Αθλητικές Ομοσπονδίες και έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν τον  «Διεθνή Οργανισμό Αθλημάτων Μυαλού» International Mind Sport Association (IMSA).
Ο οργανισμός αυτός, συμπεριλαμβάνει τα 5 παιχνίδια, Μπριτζ, Σκάκι, Ντάμα, Go (Γιαπωνέζικο)  και Xiang Qi Υπάρχουν πάνω από 400 Εθνικές Ομοσπονδίες και 500 εκατομμύρια παίκτες στα παιχνίδια αυτά.
Τα αθλήματα μυαλού, κατά πρώτον, είναι υποστηρικτικό εργαλείο για τα σχολεία και ιδιαίτερα για τους μαθητές με προβλήματα μάθησης.

Τα αθλήματα μυαλού υποβοηθούν στα θέματα:  

  • Συμπεριφοράς ( κοινωνικής μόρφωσης)
  • Διαμόρφωσης του μυαλού, λογικής
  • Τεχνικής (για αριθμητικούς υπολογισμούς, πιθανότητες….)
  • Στρατηγικής, τακτικής
  • Μνήμης
  • Συγκέντρωσης

Τα αθλήματα μυαλού διδάσκονται σε σχολεία,  σε πολλές χώρες του κόσμου και συμπεριλαμβάνονται στο δίπλωμα σε διάφορα από τα καλύτερα πανεπιστήμια.
Αν η φυσική άσκηση είναι βασική για τους ανθρώπους, το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για την άσκηση μυαλού που του είναι απαραίτητη.
Τα αθλήματα μυαλού είναι εξαιρετική γυμναστική για το μυαλό για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.
Τα παιχνίδια του μυαλού ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με έρευνες στο UC Berkeley.
Το να παίζει κανείς μπριτζ η άλλο “”παιχνίδι” του μυαλού, μειώνει αισθητά τον κίνδυνο για τη νόσο Αλτζχάϊμερ ή άλλες μορφές παρόμοιων νόσων και αυτό,  σύμφωνα με τις πιο ολοκληρωμένες μελέτες που εξετάζουν τα ωφελήματα στην ενασχόληση των ηλικιωμένων σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.
Αναφορές και αποδείξεις ότι εξασκώντας το μυαλό μέσω τέτοιων αθλημάτων, κοινωνικών δραστηριοτήτων και μόρφωσης, προσφέρουν δυναμική προστασία εναντίων των νόσων που απειλούν το  μυαλό.
Τα αθλήματα του μυαλού, ως τόσο, είναι καλά για ανθρώπους όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα το μπριτζ, το οποίο συγκεκριμένα, μπορεί να παιχθεί από όλη την οικογένεια, αφήνοντας οφέλη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας όταν το υιοθετήσετε.

 Κυπριακή Ομοσπονδία Μπριτζ
Οι στόχοι της Κυπριακής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπριτζ είναι η εφαρμογή προγραμμάτων για την ανάπτυξη, τη διάδοση και την προϋπόθεση του Μπρίτζ ως Ολυμπιακού αθλήματος, την εκλαΐκευση του παιχνιδιού, την ευγενή αμιλλα, την προσέλκυση της νεολαίας στο Μπρίτζ και σε γενικές γραμμές την εκπαίδευση της νεολαίας κοινωνικά και πολιτιστικά μέσω φιλίας και συνεργασίας, μεταξύ των ανθρώπων προκειμένου να ενισχυθεί η ειρήνη μεταξύ των λαών.

 Λάρνακα
Αν δεν έχετε παίξει Μπρίτζ και θέλετε να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της κάθε πόλης.
Για την Λάρνακα μας, υπεύθυνος είναι ο κύριος Ερρίκος Λεωνίδου και μπορείτε να τον βρείτε στο τηλέφωνο 99446896 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση zenonclub@cyprusbridge.org
συγκεντρώσεις, στην Λάρνακα, για Μπρίτζ γίνονται κάθε τρίτη στο ξενοδοχείο «Φλαμίνγκο», στην περιοχή Μακένζυ.
Το Hermes Airport στηρίζει την Κυπριακή Ομοσπονδία Μπρίτζ
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Μπρίτζ ευχαριστεί την Hermes Airports Ltd (www.hermesairports.com) που για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά φιλοξένησε τον ετήσιο διαγωνισμό των ομάδων για την ασπίδα Αγνής Βερμειρεν, σε χώρο του Διεθνούς Αερολιμένος Λάρνακος. Ο διαγωνισμός έγινε στις 17 Μαρτίου 2012.

 Ανερχόμενες εκδηλώσεις
Στις 14-18 Μαϊου 2012 θα γίνει το 24ο Διεθνή Φεστιβάλ Μπρίτζ στο ξενοδοχείο St Rafael Resort στην Λεμεσό. Όπως δήλωσε στο Skala Times η κυρία Ρένα Λόρδου, «Φέτος θα έχουμε περίπου 160 άτομα από διάφορες χώρες όπως είναι: Ελλάδα, Αγγλία, Νορβηγία, Πολωνία, Ιορδανία, Αίγυπτος και Ρουμανία»
Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με την κα Ρένα Λόρδου στο τηλέφωνο 99645338 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση renalordos@cyprusbridge.org

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Μπρίτζ, ένα άθλημα μυαλού!”

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής στο Διεθνές τουρνουά Υδατοσφαίρισης Λαρνακας: «Η πόλη της Λάρνακας αναβαθμίζεται συνεχώς και τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί αρκετές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας»

Στο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης που πραγματοποιείται στη Λάρνακα βρέθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής σήμερα το απόγευμα. Σε δηλώσεις του στο SkalaTimes ο Υφύπουργος δήλωσε:

error: Content is protected !!