Ένας Έλληνας αστροναύτης!

                          

 

H Ελληνίδα δημοσιογράφος Πόλα Τσώνη είχε την τύχη να πάρει συνέντευξη από τον Έλληνα αστροναύτη Νικ Χάλικ. Ανάμεσα σε άλλα ο αστροναύτη είπε πως «Εγκατέλειψα το Πανεπιστήμιο για να ακολουθήσω καριέρα μουσικού στο Λος Άντζελες. Εγκαταστάθηκα στις ΗΠΑ όταν ακόμη ήμουν έφηβος. Το 2003 εντάχθηκα στο διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας και αποφοίτησα από εκεί το 2008. Είμαι πιστοποιημένος ως αστροναύτης που μπορεί να πραγματοποιήσει πτήσεις στο διάστημα. – Έχω ήδη πετάξει και στο διάστημα και σε τροχιά γύρω από τη Γη. Τώρα περιμένω την πτήση μου για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για μία παραμονή 14 ημερών»

Η Πόλα δήλωσε στο Skala Times: «Ο Νικ Χάλικ είναι ένα συγκλονιστικό παράδειγμα του πώς ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει όλα του τα όνειρα πραγματικότητα. Γιος Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία, έμαθε κιθάρα κοντά στον πατέρα του που έπαιζε μπουζούκι σε νυχτερινά κέντρα. Έκανε την πρώτη του επιχείρηση στα 14 του, στα 19 περιόδευε σε όλο τον κόσμο ως μουσικός κοντά στους Bon Jovi και τους Deep Purple και όταν έγινε πλέον πολυεκατομμυριούχος, αποφάσισε να πληρώσει μερικά εκατομμύρια για να εκπαιδευτεί ως αυτοχρηματοδοτούμενος αστροναύτης, ανεξάρτητος από κυβερνήσεις»

«Η συνέντευξή του ήταν χείμαρρος. Συζητήσαμε για μία ολόκληρη ώρα. Από τις ατάκες που μου έμειναν, ήταν όταν μού είπε γελώντας ότι, αν τον απήγαγαν εξωγήινοι, δε θα πρόβαλε καμία αντίσταση! Από παιδί το όνειρό του ήταν να ταξιδέψει στο διάστημα. Ενδιαφέρουσες είναι και οι δηλώσεις του που θα διαβάσετε στη Σημερινή της Κυριακής, σε ό,τι αφορά την κυπριακή πολιτική και οικονομία, και στο ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και τα φοβερά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Άλλωστε ο ίδιος είναι μέλος της οργάνωσης των επιφανών Ελλήνων ομογενών, Greek Power Summit»

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!